Je maakt van alles mee in Thailand (217)

Door Lung Addie
Geplaatst in Leven in Thailand, Lezersinzending
Tags: ,
13 januari 2022

In de serie verhaaltjes, die wij plaatsen over iets bijzonders, grappigs, merkwaardigs, ontroerends, vreemds of gewoons, dat lezers in Thailand hebben meegemaakt, vandaag: Busje komt zo, busje komt zo…..


Busje komt zo, busje komt zo…..

Regelmatig ging Lung addie naar Koh Samui. Het gemakkelijkste voor hem is met de Lompryah, de High Speed Catamaran, welke vertrekt vanaf de Thung Makham pier in Sai Ri (Chumphon).  Een bus brengt de passagiers vanaf het treinstation te Chumphon naar Sai Ri,. De terugreis gaat: Koh Samui – Koh Phangan – Koh Tao – Koh Nangyuan naar Chumphon.  Idem dito bij de heenreis maar in omgekeerde richting.

Op het einde van zijn verblijf te Lamai, Koh Samui, kocht Lung addie een ticket, met transport, vanaf zijn verblijfplaats, naar Mae Nam, waar de Lomprayah, richting Chumphon aankomt en vertrekt.  Reeds in het verleden veelvuldig gedaan.

Een Loprayah catamaran lag reeds te wachten aan de pier, dus alles normaal dacht Lung addie. Doch deze maal was het toch wel anders dan anders. Bij de vorige  trips ging je naar de check in, bagage wegen, even wachten en boarding. Nu stond er een ladyboy, met baritonstem, iets te schreeuwen wat enkel verstaan kon worden als: ‘MEE E LAAI, MEE A LAAI….’.

De ene bekeek de andere… wat was dat? MEE A LAAI…. CHUMPHON MEE A LAAI.

Uiteindelijk bleek dit THINGLISH te betekenen: ‘MAKE A LINE’. Het was deze keer zo dat er enkel, wegens welke omstandigheden ook, maar tot Koh Tao gevaren werd en NIET verder naar Chumphon. Ik moest wel niet op Koh Tao zijn maar in Chumphon. Op vraag van Lung addie: hoe geraakt ik dan in Chumphon kreeg hij als antwoord: THE BUS WILL WAIT FOR YOU. Nu ja, goed en wel, de bus zou ons daar opwachten maar, wetende dat Koh Tao een eiland is, zie ik het niet zo direct zitten om met een bus naar Chumphon te rijden vanaf Koh Tao, tenzij Thailand plots over bussen zou beschikken welke op zee kunnen rijden.

Klein misverstandje, de wachtende bus zou ons, met als bestemming Chumphon, niet opwachten op Koh Toa maar hier in Mae Naam en ons naar Nathon (Koh Samui) te brengen om dan de reis rechtstreeks, zonder tussenstops op Koh Phangan en Koh Tao, naar Chumphon te brengen. In Nathon is ook een pier maar hier komen de ferries aan en uitzonderlijk soms ook de Lomprayah.

Dus eind goed alles goed, met een paar uur vertraging toch in Chumphon aangekomen. Gelukkig moest Lung addie geen verdere, aansluitende verplaatsingen meer doen, met de trein of vliegtuig, anders zou er wel een dik probleem kunnen geweest zijn, wat mogelijk, ook wel door Lomprayah zou opgelost geweest zijn, doch liever niet.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.58/5. From 12 votes.
Please wait...

1 reactie op “Je maakt van alles mee in Thailand (217)”

  1. Jan Tuerlings zegt op

    Ach over het algemeen hebben de treinen noordwasrds grote vertragingen (enkele uren zijn geen uitzondering!!). E.e a. Hoort er toch bij. Juist die dingen maken dat je opleeft in dat land.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website