Boeken lezen in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
27 december 2012
Boeken lezen in Thailand

– Herplaatst artikel van 13 januari 2011 –

Van het lezen van boeken word je wijzer, het verrijkt je woordenschat, je verbetert je taalvaardigheid, maar het belangrijkste toch van het lezen van een boek is de ontspanning, die het biedt. Ik bedoel natuurlijk niet studieboeken, maar een lekkere detective, avonturenroman, waarin je lekker wegzwijmelt in een niet-bestaande wereld en even niet aan de zorgen van alledag hoeft te denken.

Ik ben zelf nooit echt een boekenwurm geweest. Op de lagere school niet, want daar werd op vrijdag een uur voorgelezen uit toch onvergetelijke boeken als “Alleen op de wereld” en “Fulco, de Minstreel” en dat vond ik mooi genoeg. Ik ging liever buiten spelen.

Op de middelbare school kwam ik niet verder dan de Arendsoog boeken en de Bob Evers-serie, maar daarnaast moest je je boekenlijst niet alleen voor het Nederlands, maar ook voor Engels, Frans en Duits afwerken. Ik heb al die boeken op mijn boekenlijst nooit helemaal gelezen, wel gezorgd door uittreksels de inhoud te weten. Examens hierin zijn mij gelukkig aardig afgegaan.

Later nog wel bijna alle Jerry Cottons verslonden, maar echt boeken, nee! Ik hield het liever op kranten, (vak)tijdschriften en opiniebladen. Op vakantie nam ik af en toe wel een boek of twee mee, maar meestal gingen die ongelezen weer terug naar huis.

Vakantie

Mensen op vakantie nemen vaak boeken mee, want je kunt nu eenmaal niet de hele en elke dag dom aan het strand liggen, museums bezoeken of winkelen en bovendien is het uitkomst als het regent en je die geplande wandeltocht moet uitstellen. Veel mensen lezen ook nog even voordat zij gaan slapen, op vele nachtkastjes ligt wel een boek om alvast in de stemming te komen voor een mooie droom.

Nu woon ik in Thailand en ik heb nog nooit zoveel boeken gelezen als in de afgelopen jaren. Hoe kom ik dan aan die boeken? Nou, in de eerste plaats zijn er natuurlijk volop boekwinkels met Thaise en Engelse boeken. Thais kan ik niet lezen en Engels gaat prima, maar ik mis de sfeer, de spanning, die ik ervaar als ik gewoon een boek in het Nederlands lees.

Nederlandse boeken

Vrienden en kennissen, die vanuit Nederland hier naar toe komen, vraag ik vaak wat boeken mee te nemen, of gewoon van huis of – zoals veel gebeurt – nog even op Schiphol kopen. Maar dat is nog niet alles. Ik prijs mij gelukkig in Pattaya te wonen, waar meerdere boekwinkels zijn, die gebruikte boeken verkopen. Uiteraard weer veel Engels, maar er zijn er toch zeker vier, die een al dan niet behoorlijke collectie Nederlandse boeken in de aanbieding hebben. Hun aanbod wordt voortdurend vernieuwd, want vakantiegangers leveren hun boeken daar in, die zij niet naar Nederland mee terug willen nemen en krijgen er nog een aardig centje voor. De huidige prijs is 40 Baht per boek.

Mensen als ik kopen die boeken, waarvan de prijs varieert van 80 tot 160 Baht. Het mooie daarvan is, dat ik ze weer kan inleveren en dan de helft van de prijs “terugkrijg” om weer andere boeken te kopen.

Boekhandel

Een andere mogelijkheid is nog gebruik te maken van een Nederlandse “bibliotheek”. Dick Koger, de schrijver van de Nieuwsbrieven van de Nederlandse Vereniging hier en die ook regelmatig bijdragen voor dit blog levert, heeft “duizenden” Engelse en Nederlandse boeken in voorraad, die gratis te leen zijn. Hij woont echter ver weg in Jomtien en ik in Pattaya Noord, dus ik heb nog geen gebruik van zijn diensten gemaakt. Een goede boekhandel met een mooi assortiment Nederlandse boeken zit bij mij “om de hoek”, vlakbij de Delphin Rotonde. Dus voor vakantiegangers naar Thailand, neem Nederlandse boeken mee en laat ze achter, want je doet er veel Nederlanders een plezier mee.

Naast mijn gewone dagelijkse bezigheden als rommelen rondom het huis, winkelen, computeren en uitgaan lees ik veel boeken. En om daarin nu volledig te zijn, verklap ik nog, dat ik meestal op het toilet lees, er is geen betere manier om te ontspannen. Beetje banaal misschien, maar ik weet, dat heel veel mensen hetzelfde doen.


» Laat een reactie achter


40 reacties op “Boeken lezen in Thailand”

 1. Dutch zegt op

  In een “koetjes en kalfjes” gesprek met een van mijn hier wonende landgenoten,kwam ik er achter dat hij een redelijke SF liefhebber was.Laat ik nu al mijn hele leven een verzameling boeken meeslepen,waarvan er zo’n 2000 stuks SF waren.
  Ruim een maand geleden is de betreffende persoon een aantal malen heen en weer gereden teneinde mij te “verlossen” van deze collectie.
  Alles komt in goede handen bij deze man.Hij heeft een aantal nieuwe boekenkasten laten maken (met glasdeuren tegen stof!) waaruit blijkt dat hij echt een boekenliefhebber is.
  Ik was bezorgd wat er ,indien ik er niet meer zou zijn,met de boeken zou gebeuren!

  Ook ik behoorde tot de groep die graag ,voor het slapen gaan, nog even wat pagina’s verorbert echter,nu aan de leesbril zijnde,is die lekker op mijn zij liggende bezigheid wat moeilijker geworden.
  Ik ben nu met het derde deel van de Mammoetjagers bezig.

  Ik ben mijn hele leven een leesfanaat geweest.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. Ed Melief zegt op

  In de 6 jaar dat ik in Pattaya woon heb ik erg veel gelezen en overal boeken gekocht. Ook in Naklua. Maar de beste is en blijft “Thais4Life Charity Bookshop”. Een paar honderd nederlandstalige boeken!!! En de prijs: ongeacht een heel dun boekje of een heel dikke: 80 Baht per boek en 40 Baht terug bij inleveren. Dus ik betaal al jaren 40 Baht voor een boek en sommige hou ik.
  Waar deze shop zit? Achterkant Tukcom uit, naar rechts, links af, doorlopen naar Soi 17
  en vandaar weer naar links , rechts, links en je zit in hetzelfde straatje als de Oostenrijkse consul. Op van 12 tot 20 uur en op zondag gesloten. Een fantastische zaak!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Jan zegt op

   Bedankt voor de tip Ed én de duidelijke routebeschrijving. Ging altijd naar de Naklua bookshop, maar trof hier al geruime tijd niets wat mij interesseerde. Ga zeker naar die boekhandel die jij aanbeveelt!!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. ehj van der wal zegt op

  hoi, weet iemand of erook in chiang mai of in de buurt ned. boeken worden verkocht ? mvg edward

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. Niek zegt op

  Thapae road de eerste soi links (komende van de ‘Thapae gate’) heeft 2 tweedehands boekhandels met een uitgebreide afdeling nederlandstalige boeken.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 5. Jack0608 zegt op

  Hallo Dutch,

  Ben ook gek op SF , zit je in de buurt van Hua Hin?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Dutch zegt op

   Zit in Korat,maar zoals gezegd,ik heb alle boeken weggeven.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Rob zegt op

   Hi Jack,

   ik ben diegene dia al die boeken van Dutch heeft gekregen. Ben inmiddels tot de conclusie gekomen dat ik 180 jaar oud moet worden om al die boeken te kunnen lezen. Weet niet of het er 2000 zijn maar wel een heleboel. Ik woon in Korat en je kunt ze gratis bij mij komen afhalen als je dat wilt. Hoor wel of je geïnteresseerd bent of niet. Indien niet zet ik je hier op het Korat forum.

   Gr.,
   Rob

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 6. Henk B zegt op

  Lieve mensen, ben altijd een verwoed lezer geweest, en miste hier het nederlandse leeswerk, SF en alles als het maar spanning is, Nu sinds een paar maanden een E-Reader, wat een uitkomst, een Cd uit Holland mee laten brengen van Mrktplaats, met 1750 boeken van allerlij er op, veel SF hele serie van Baantjer, serie van Agatha Ceristie. etc, en veel boeken zijn van internet te plukken, en velen gratis, Dus ik kan even voort,

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Bert Gringhuis zegt op

   Ik had als cyber-onbenul nog nooit van een E-reader gehoord, laat staan er 1 gezien. Dus maar even googelen en ik vond meerdere sites waarop dat ding wordt beschreven en/of aangeboden. De mooiste site hierover is van Vrij Nederland:

   http://www.vn.nl/Standaard-Media-Pagina/Ereader-test.htm

   Ik zie wel voordelen, maar ook nadelen. Belangrijkste nadeel lijkt mij, dat je weer langere tijd naar een scherm ziet te turen, terwijl het lezen in een papieren boek rustig voor je ogen is.

   Misschien heb ik het wel mis, hoor, maar voorlopig zal ik voor mijn verjaardag nog niet om een E-reader vragen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • @ Bert, bekijk eens in de winkel zo’n e-reader. Je zult zien dat het veel rustiger is voor je ogen dan een normaal beeldscherm. In NL zitten zelfs al senioren met zo’n ding in de trein. Een mooi stukje techniek. Een iPad is ook prachtig, alleen weer minder geschikt om boeken te lezen.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Bert Gringhuis zegt op

     Goed, ik volgde je advies en toog vanmorgen vroeg naar Tukcom hier in Pattaya, het grote IT-warenhuis, want ik wilde dan zo’n E-reader wel eens zien.

     Helaas, slechts enkele verkopers waren bekend met het begrip E-reader, stuurden mij van de ene verdieping naar de andere, maar geen E-reader te bekennen.

     De Sony shop was inmiddels open en dus daar maar eens gevraagd. De verkoper kende het begrip, Sony heeft ook een E-reader, maar is in Thailand niet te koop. Hij verwachtte ook niet, dat het op korte termijn zou gebeuren. Misschien is de markt te klein, want ik heb ook nog nooit een Thai met een boek gezien, afgezien van Boeddhistische lectuur.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
     • mmm, ik denk dat je dan toch in Bangkok moet wezen. MBK of Siam Paragon daar zullen hem zeker hebben. Maar je komt niet graag in Bangkok las ik dus ….

      VN:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
      • RobertJ zegt op

       Of neem de Kindle van Amazon. Er is een inetrnationale versie de Kindle keyboard, maar misschien is er al wel een nieuwere versie. En met een stukje gratis software, genaamd Calibra (even googelen) kan je alle formaten ebooks omzetten.

       VA:F [1.9.22_1171]
       Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
       • Khun Peter zegt op

        Voor de mensen die een iPad hebben is er een handige gratis app waarmee je E-books van Amazon kan lezen zoals op een Kindle: https://itunes.apple.com/nl/app/kindle/id302584613?mt=8

        VN:F [1.9.22_1171]
        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
        • RobertJ zegt op

         Klopt. Maar een iPad leest minder relaxed dan een echte ereader. Je wordt er veel sneller moe van. Ik heb beide en persoonlijk leest een erader veel beter voor boeken. Kranten, foto’s, videos, etc. en tijdschriften gaan weer beter op een iPad oid vanwege de kleuren die je niet hebt op een ereader.

         VA:F [1.9.22_1171]
         Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
       • Fred CNX zegt op

        Ik heb de Calibre als e-reader op mijn tablet gedownload, erg prettig om mee te werken, gemakkelijk boeken te importeren die van het internet geplukt zijn en heel makkelijk dat een korte beschrijving van het boek weergegeven wordt.
        Aldiko ( gebruikte ik eerst) is ook gratis software voor een tablet/pc maar Calibre werkt veel prettiger.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
        • RobN zegt op

         Ik gebruik ook Calibre en inderdaad een prettig programma om mee te werken.

         VA:F [1.9.22_1171]
         Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • Frank Franssen zegt op

     Die e-reader is een aanrader. Zelf ben ik tegen alle i-phones en tablets of wat het ook zijn mag. Toen ik in Nederland zo’n e-reader mocht proberen was ik meteen verkocht.
     Ik heb een Sony die ook nog een browser heeft. (ca. 135,- Euro).
     Die dingen zijn veel lichter dan een boek, voordeel als je, zoals ik, graag in bed leest.
     De leesbaarheid is ontspannend terwijl je ook de lettergrootte nog kunt aanpassen.
     Ik heb er nu zo’n 700 boeken in zitten. Natuurlijk niet allemaal van Bo.. Er zijn heel veel sites waar je tegen betaling (1 euro p, boek) kunt downloaden.
     Heb ook mijn lidmaatschap vd bibliotheek opgezegd. En wat al gezegd is: Dick Koger
     heeft veel boeken dus keuze genoeg.

     Frans F

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 7. Niek zegt op

  Jullie zullen ook wel eens een Thaise vriendin gehad hebben, die dolgraag wat engels wil leren. Probeer maar eens een leerboek voor Thais te vinden met engels voor beginners, maar (let wel) met fonetische teksten voor de uitspraak in het engels. Geef me de titel en de naam van de boekhandel en jullie hebben een Chang-bier (Leo, Singha en zelfs Heineken mag ook) te goed in Beergarden soi 7 Sukhumvit, als ik het boekje niet al heb. Kynokunia in Siam Paragon en ook in Emporium , de grootste boekhandels in Bangkok hebben vrijwel niets op dit gebied! Een bewijs te meer hoe weing de thaise maatschappij geinteresseerd is om engels te leren. Wel omgekeerd, veel leerboeken voor farangs die thais willen leren.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 8. Leo Bosch zegt op

  Bedankt Ed , voor de tip.

  Ik koop mijn boeken altijd in Pattaya bij Tops.
  Op de tweede verdieping is er een bookshop die een redelijk sortiment Nedelandstalige boeken heeft.
  Zij hebben ook een filiaal in Soi Bao Khao, maar dat is een stuk minder.
  Maar omat er niet altijd iets van mijn gading bij zit zal ik van je tip dankbaar gebruik maken en op zoek gaan.
  De Oostentijks Ambassade weet ik, ik heb begrepen dat die shop in dezelfde straat ligt.
  Weet je trouwens dat je bij de Oostenrijkse Ambassade ook terecht kunt, als je een verklaring van de Ambassade nodig hebt m.b.t. je jaarinkomsten.
  Nooit druk , kost maar 1000 baht, en het spaart je een reis naar de NL. ambassade in BKK.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 9. Leo Bosch zegt op

  Hallo Gringo,

  Als je mijn reactie op de tip van Ed Relief hebt gelezen, weet je dat ik mijn boeken in de regel bij Tops koop.
  Ik woon in Nong Prue, dus niet ver van Naklua.
  Zou je het adres van die boekhandel “bij jou om de hoek” vlak bij de Delphin Rotonde wat nader kunnen omschrijven? Of bedoelde je soms Tops?

  Maar als je meer adressen hebt , hou ik me aanbevolen.
  Ik zou ook daar eens graag willlen snuffelen.
  Want net als bij jou , is naast het bijhouden van mijn tuin, TV kijken, wat computeren en op visite gaan en ontvangen , lezen ook een hobby .
  Gr. Leo

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Bert Gringhuis zegt op

   Hallo Leo,

   De boekwinkel heet J & K Books en zit in het winkelcentrum bij de rotonde, tegenover Best Supermarkt zal ik maar zeggen. Het zit aan de kant van Pattaya Noord, bijna aan het eind.

   Ik ben zelf gisteren nog weer een keer wezen kijken bij Tops, over de kwaliteit heb ik geen oordeel, maar J & K collectie is groter. Er komen ook geregeld “nieuwe” boeken bij.

   Ook op zoek geweest naar de boekhandel van Ed, wel gevonden, maar gesloten op zondag, dus daar ga ik morgen even kijken.

   Meer ken ik er niet, maar ik maak mij toch sterk, dat er bv. in Jomtien, waar veel Nederlanders zitten, ook wel een boekhandel met Nederlandse boeken moet zijn.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 10. Leo Bosch zegt op

  Hallo Bert ,

  Bedankt voor de info, ik weet nu wat je bedoelt.
  Ik zal er zeker eens gaan zoeken , want bij Tops vindt ik de laatste
  tijd niets meer van mijn smaak.
  Je moet het net treffen,wat er binnenkomt.

  Gr.Leo

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 11. Cees Nool zegt op

  Het langslopende project ter wereld in bijna alle talen en voor niets (we blijven hollanders)
  in diverse formaten voor e books maar ook gewoon txt files, echt de moeite om the kijken.
  http://www.gutenberg.org/wiki/Main_Page
  From Project Gutenberg, the first producer of free ebooks

  Gr. Cees

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Bert Gringhuis zegt op

   Bedankt Cees voor deze verwijzing. Het is inderdaad een indrukwekkende site met zelfs behoorlijk wat Nederlandse boeken.

   Er wordt echter op de site duidelijk op gewezen, dat er alleen boeken op staan, waarvan de auteursrechten zijn verlopen. Dat is op zich wel logisch natuurlijk, maar geeft ook de beperkingen aan. Recente boeken, zoals (vertaalde) detectives, romans, SF en wat zoal staan er niet op. Ik heb zelf geen enkele neiging om hier in Thailand de verzamelde werken van Joost van den Vondel te gaan lezen, die er wel op staan.

   Dan is er nog het fenomeen E-boek, waar ik (nog) niet gecharmeerd van ben. Het heeft voordelen, dat wel, maar ik heb toch liever een “pil” in mijn handen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 12. Gerrit Jonker zegt op

  Ik heb destijds een lading boeken mee gezonden per boot naar Thailand. O.a. alle boeken van Kaplan die in het nieuws is nu. Zijn laatste 2 boeken (Moesson) heb ik niet maar een vriend zend ze mij toe.
  Als je op de rotonde voor Naklua road rechts afslaat zie je na een paar honderd meter links een nederlands restaurant met veel specialiteiten uit Holland. In de avond staan daar veel kramen voor de deur met textiel voornamelijk.

  Zij verkopen ook 2de hands nederlandse boeken.
  Ook recente uitgaven Ik zag o.a. Saskia Noort.

  Gerrit

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 13. rene zegt op

  Wat Chiangmai betreft zijn er ook nog goede tweedehandsboekwinkels in Loi Kroh en op Moon Muang Road [de straat langs het water waar ook Johns Place is] en enkele zijstraten ervan. Zij hebben bijna allemaal een assortiment nederlandstalige, Duitse, Franse en Italiaanse boeken. Het overgrote deel is natuurlijk Engels. Voor nieuwe [Engelstalige] boeken kun je terecht bij DK Bookshop, de Airport Plaza of Central Plaza. Mogelijk zijn er nog meer.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 14. Massart Sven zegt op

  Jack, als Cha-Am niet te ver is ik heb ook een redelijke grootte verzameling nederlands talige S.F- S.S boeken als je interresse hebt om er te lezen laat je maar iets weten
  P.S ook nog andere thema’s

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 15. Jack zegt op

  wij overwinteren al jaren in Thailand,

  Ik sleepte altijd een koffer vol boeken mee, een e-reader is een openbaring voor mij, natuurlijk zijn 8000 ( acht duizend ) boeken veel te veel, maar die zij zo gedownload !

  Voor elke boekenverslinder een aanrader.

  veel lees plezier,

  JACK

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 16. Paul zegt op

  Voor mensen in en om Cha-Am: OKay Supermarket heeft ook een afdeling bookexchange. Ze hebben een fikse voorraad Nederlandstalige boeken, maar ook Engels, Duits, Frans, Noors, Zweeds, Fins etc. Boeken kosten 200 Baht en je krijgt daarvan bij inlevering weer 150 Baht retour.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 17. RobN zegt op

  Hi,
  aangezien ik de persoon ben die veel boeken van Dutch had gekregen bij deze een follow-up. Inmiddels merendeel van alle boeken afgegeven in Pattaya want heb tijdens mijn bezoek aan nederland in september 2012 een Sony PRS-T2 E-reader gekocht.
  Ook ik sleepte tijdens mijn vakanties vele boeken mee want zonder dat vermaak was in ieder geval mijn vakantie niet compleet. Woon ik Korat en daar zijn weinig tot geen nieuwe boeken verkrijgbaar. Mijn oplossing was als volgt: heb Spotnet gedownload en een abonnement op een betaalde newsserver genomen (kosten afhankelijk van abonnement maar vanaf een Euro of 7 per maand is mogelijk). Kijk op Spotnet wat er nieuw is en kan dan uit volgende mogelijkheden kiezen:
  – speelfilms met Nederlandse ondertiteling
  – TV series met Nederlandse ondertiteling
  – E-boeken in Nederlands van heel heel veel schrijvers (denk aan Baldacci, Clancy, Patterson, Lee Child, Stephen King, Wilbur Smith enz. enz).
  – maandbladen, zoals Quest, Computer Idee, Computer Totaal enz.
  – muziek (net tig cd’s met muziek uit 60,70 en 80) mp3 formaat
  – computer spelletjes
  – applicaties

  Er gaat echt een wereld voor je open middels downloaden en mooie is: weinig boekenkasten nodig. Ben meer dan 30 jaar lid geweest van een boekenclub en vond gedrukt boek altijd fijn om te lezen maar kan niet anders dan toegeven dat een E-Reader vor mij althans de uitvinding van de eeuw is.

  Indien meer info gewenst hoor ik het graag.

  Groeten,
  Rob

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 18. Jack zegt op

  Geen koffer vol meer met zware boeken. Als je een ereader bezit, dan gaat er een wereld voor je open.
  Het leest net zo prettig als een gewoon boek, nee BETER want je kan de lettergrootte aanpassen.

  En denk eraan ( de meeste lezers van Thailandblog zijn niet meer zo piep jong ) onbekend
  is onbemind.

  Straks weer drie maanden naar het fantastische Thailand met 200 ( ! ) boeken naar mijn keuze bij me.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 19. Jos zegt op

  Een e-reader lijkt mij inderdaad wel makkelijk maar ik ben een echte hollander dus koop ik voornamelijk tweedehands boeken.
  Volgens mij is dat met een e-reader niet mogelijk ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 20. Cor Lanser zegt op

  De e-reader is inderdaad de oplossing.
  Ik heb nu 1800 boeken en kan nu veel lichter reizen, en Jos ik heb er bijna allemaal tweedehands boeken op staan.
  En het leest heel prettig, je kunt zelfs de lettergrootte instellen.
  Ik heb hem pas maar ik ben er inmiddels aan verslaafd

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 21. RobN zegt op

  Spotnet is gratis te downloaden.
  Betaalde nesservers kosten vanaf 7 Euro per maand en zijn per maand op te zeggen. Kunnen Nederlanders die niet veel willen/kunnen betalen in 1 maand tijd duizenden gratis boeken downloaden. Waar vindt je nog zo’n aanbod?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 22. Mart van de Ven zegt op

  Op internet zijn een paar duizend nederlandstalige boeken gratis te downloaden.Kost niets. Alleen een readertje aanschaffen en ze daar opzetten. Kan ook bij de meeste smartphones. Makkelijk, altijd beschikbaar en…….. gratis. Zie de site http://www.kat.ph en zoek op ebooks nl of ebooks dutch.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 23. Jos zegt op

  Bedankt allemaal en speciaal Mart heb op die site kat.ph al wat gezien naar mijn smaak.
  Zal mijn vrouw ook blij mee zijn want dan kan zij mijn koffer vullen als ik geen boeken hoef mee te sjouwen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 24. Jos zegt op

  Nog een kleine tip.
  Als je op http://www.kat.ph als zoekopdracht “nederlandse boeken” geeft zie je een lijst van 8800 boeken.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 25. henk zegt op

  Ik gebruik zelf nu een samsung tablet. De boeken lees ik veelal met de app cool reader.
  Ik heb een redelijke verzameling e boeken. zowel voor jeugd als volwassenen. duizenden boeken. Ook nieuw uitgekomen boeken.
  Zo de hele series van Baantjer, Aspe enzovoort.
  Ik wil deze evt. als er behoefte is aan een bibliotheek waar je uit kunt putten ze in zetten in dropbox.
  Met een voor ieder toeganglijk wachtwoord heb je dan toegang tot een enorme hoeveelheid boeken
  Downloaden is dan erg eenvoudig
  De boeken hebben geen beveiliging en staan allemaal als epub opgeslagen
  De stripboeken van kuifje Tin Tin staan in een Pdf bestand
  Ik hoor graag of er behoefte is aan een bibliotheen.Ook de 3 versie van grijs staan in het Nederland er op.
  email is bij de redactie wel bekend

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website