Een “ander” meisje uit de Isaan

Door Gringo
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , , ,
26 september 2017

Ach, hoeveel clichés zijn er al niet op dit blog verschenen over de meisjes uit de Isaan?

De dames uit dit gebied, geteisterd door armoede, gebrek aan werk, slechte ervaringen met Thaise mannen, komen naar Pattaya om een farang (met geld) aan de haak te slaan. Ze ontwikkelen zich als bargirl en veranderen in geldwolven, die er alles aan zullen doen om één of meerdere farangs hun geld afhandig te maken. Alle middelen zijn daarbij toegestaan om dat doel te bereiken.

Iedereen toewensen

Uit een flink aantal van die contacten komen relaties tot stand, die soms kort, maar vaak ook langer duren. Het is zelfs mogelijk, zoals in mijn eigen geval, dat het leidt tot een voor beide partijen nieuw gezinsleven met een huis, voldoende inkomen en kind(eren). Je zou het een ieder, zowel een Thaise jongedame als de meestal wat oudere farang toewensen.

Kai (gefingeerde naam), een meisje van inmiddels 25 jaar, uit Mukdahan zou dat ook wel willen. Zij werkt al weer een paar jaar in Megabreak, de poolhal, ontvangt gasten, zet de ballen op en zorgt voor de drankjes. Zes dagen in de week, lange dagen tot vaak diep in de nacht, wat haar een maandelijks inkomen van – schat ik – 9.000 à 10.000 baht oplevert. Tevreden? Ja, dat wel, maar ze zou o zo graag een goede farang ontmoeten, met hem trouwen en een gezinsleven opbouwen en dat wil nog maar maar niet lukken.

Kai komt uit een normaal gezin, vader, moeder en drie kinderen. Vader werkt en het gezin is niet echt arm te noemen. Kai heeft een aan de lokale universiteit “marketing” gestudeerd en afgemaakt. Omdat er in haar woonplaats geen werk was, trok zij op aanraden van haar broer – die in een autofabriek in Rayon werkt – naar Pattaya. Niet om in een bar te werken, maar wel op een plek waar veel buitenlanders komen en vond dus de baan in Megabreak.

Megabreak Pattaya

Beetje verliefd

Ik heb een goede band met Kai, durf het nauwelijks te zeggen, maar ik ben ook wel een beetje verliefd op haar. Het is een mooie meid, prachtige ogen en een bijzonder charmante uitstraling. Als ik jonger was en niet al een relatie had, zou ik “werk” van haar maken, maar qua leeftijd zou ik bijna haar grootvader kunnen zijn. Het verliefd zijn zit hem daarom niet in lustgevoelens, maar ik zou haar graag als dochter hebben.

Kai is een beetje een gesloten type, zij praat niet veel, althans niet met buitenlanders, maar beetje voor beetje vertelt zij mij wat zij voelt en wat zij zou willen. Zij kent mijn Thaise vrouw en onze zoon en zij ziet onze relatie als een toekomstdroom voor haarzelf. “I want a man like you, you are a good man.” Tja, dat klopt, ik ben een “good man” (ha, ha!), maar het vinden van een soortgelijk exemplaar is niet eenvoudig. Daar moet je naar zoeken en met vallen en opstaan, zal het misschien lukken.

Niet veel relaties

Afgezien van ooit een jeugdvriendje, heeft Kai niet veel relaties gehad. Ooit eens een paar maanden met een Ier, maar dat bleek – in haar optiek – een “butterfly” te zijn. Een enkele keer is zij wel met een andere buitenlander uit geweest, maar steeds leidde dat tot niets. Zij wil eigenlijk direct de “man op het witte paard” ontmoeten, maar – zoals zij zegt – zijn kennelijk alle farangs maar op één ding uit, raad maar eens wat dan wel!

Ik heb haar verteld, dat, ja, alle mannen naar Pattaya komen voor seks en alcohol, maar dat daar zeker ook mannen onder zitten, die een serieuze relatie willen. Zij gedragen zich in eerste instantie wellicht als een “butterfly”, maar dat is voornamelijk dan bedoeld om de juiste partner te vinden. Zij zou dat ook moeten doen, net als sommige van haar collega’s, wat vrijer tegenover mannen zijn, meer uitgaan, ervaringen opdoen en wie weet, komt dan “de prins” ineens tevoorschijn.

De toekomst zal het leren, zij verdient echt een goede man, want zij is “een ander meisje uit de Isaan”.

– Herplaatst bericht –


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Een “ander” meisje uit de Isaan”

 1. herman69 zegt op

  kijk, ik zou eerder zeggen die jongen meiden hier in de isaan willen niet werken, of liever het
  meerdere deel.
  waar ik woon in de isaan is er een suikerfabriek ik ken hier een thaise die daar al zeer lang werkt
  en ook een kaderfuctie heeft.

  Nu wou zij 2 jongen meiden aan werk helpen in de fabriek, zij kreeg als antwoord nee bedankt
  wij gaan naar pattaya gaan werken, daar is er meer geld te verdienen.

  Het is gewoon een kwestie van niet willen werken, zij lopen maar rond of rijden rond en verder
  willen zij niks doen.
  In die suikerfabriek is dat van komen en gaan, na een 5 tal maanden wordt het hen te veel, zij zijn
  gebonden aan uren enz……… en dan nemen zij maar ontslag.

  Er zijn natuurlijk ook thaien die het werk ernstig opvatten en daar tot pensioen leeftijd werken.
  Maar dat is dan ook niet zo uitgesproken,

 2. Jacques zegt op

  Dit andere meisje uit de Isaan moet vooral zichzelf blijven en niet gaan verloederen zoals velen al voor haar gedaan hebben. Er zijn er al genoeg die rollen spelen. Of die megabreak hal nu zo’n succes plaats is valt te betwijfelen. Een hoop vakantie en bar gasten zijn uit op kortstondige contacten en willen zich zeker niet binden. De buitenlander als ideale man is ook een lot uit de loterij dus niet makkelijk te vinden. Thailand heeft een slechte reputatie hoog te houden en trekt veel types die voor haar zeker niet geschikt zijn. Die zal ze overwegend treffen en moedeloos van worden. Overigens zijn er zeker wel goede Thaise mannen te vinden die wel gaan voor een serieuze relatie. Maar dan moet het geld niet de boventoon voeren. De zwagers van mijn vrouw zijn stuk voor stuk uit het juiste hout gesneden en niet bezig met iedere dag aan het bier lurken en op zoek naar mio nois en gig’s. Vaak is het toch een ondoenlijke zaak als dit soort dames bij het vinden van een goede buitenlander geen hulp krijgen. Maar het siert haar om buiten de prostitutie scene te blijven en ik denk dat ze meer kans heeft om te gaan naar iets gemeenschappelijk zoals een sportclub of toeristische activiteiten. Maar ja dan moet je wel sportief ingesteld zijn en dat is ook niet een ieder gegeven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website