We gaan naar Ubon Ratchathani!

Door Gringo
Geplaatst in Isaan, Ubon Ratchathani
Tags: ,
10 februari 2020

Als u in Thailand iets anders zoekt dan witte zandstranden, het drukke stadsleven of jungletochten, dan is een trip naar de stad en provincie Ubon Ratchathani een goede keus. De provincie is de meest oostelijke provincie van Thailand, dat ten zuiden grenst aan Cambodja en in het oosten begrensd wordt door de Mekong rivier.

Het was ooit de grootste provincie toen Sisaket en Amnat Charoen nog deel uitmaakten van Ubon Ratchathani. De stad Ubon Ratchatani is één van de vier grote steden die u vindt in de Isaan. Samen met Khorat (Nakhon Ratchasima) Udon Thani en Khon Khaen, staan ​​deze steden ook wel bekend als de “Grote vier van de Isaan”.

Algemeen

Ubon Ratchatani biedt u een verzameling van Thaise (Isaan) cultuur, fascinerende tradities, een boeiende geschiedenis en fantastische mogelijkheden om van de natuur te genieten. De hoofdstad is levendig met alle mogelijke faciliteiten, die u van een grote Thaise stad mag verwachten. Het is dan ook niet vreemd, dat steeds meer buitenlanders deze stad en provincie kiezen als hun vaste verblijfplaats in Thailand. Goede hotels in elke prijsklasse, prima Thaise en westerse restaurants en ook een interessant nachtleven. Er wordt wel beweerd, dat de mooiste Thaise dames uit deze provincie komen, maar dat zullen we nog moeten ervaren.

Bostempel: Wat Nong Pah Pong

Geschiedenis

De geschiedenis van Ubon Ratchatani is heel interessant. Ubon Ratchatani is eigenlijk een vrij jonge stad. Maar het is de manier waarop het werd opgericht, dat een gevoel van verwondering oproept. In de late achttiende eeuw vluchtte een jonge Thao (een Thaise adellijke titel) met vele Laotianen uit het koninkrijk Vientiane om te ontsnappen aan het gezag van koning Siribunsan. Het koninkrijk Siam (het hedendaagse Thailand) werd toen geregeerd door koning Taksin de Grote en de jonge Tao, genaamd Kham Phong werd door hem gepresenteerd als “Phra Pathum Wongsa”, die de heerschappij werd verleend over het grondgebied, waardoor in 1792 de provincie Ubon Ratchatani werd geboren.

Ubon Ratchathani in oorlogstijd

In de Tweede Wereldoorlog marcheerden eerst de Fransen de stad in, maar werden al snel door de Japanners verslagen. In het gebied, dat nu Tung Sri Muang heet, was een krijgsgevangenkamp, waar geallieerde militairen werden gedetineerd. Vele lokale Thais riskeerden de dood of marteling door hulp aan de gevangenen te verlenen. Dit feit werd later herdacht door middel van een standbeeld, betaald door de geallieerde krijgsmachten.

Ook in de Vietnamoorlog in jaren zestig en zeventig jaren speelde Ubon Ratchathani een belangrijke rol. Er was een Amerikaans vliegveld, van waaruit vliegtuigen missies uitvoerden naar Vietnam, Laos en Cambodja. Dat betekende veel Amerikaanse, Britse en Australische militairen, die er gelegerd waren. Er volgde een explosie in de bevolkingsaanwas, niet alleen door die militairen, maar ook vele Thais kwamen van elders naar Ubon voor werk.

Huay Luang Waterfall, Phu chong Na Yoi National Park in Ubon Ratchathani

De Thaise Bostraditie in tempels

Het wemelt, zeg ik oneerbiedig, van de tempels in deze provincie. Er wordt wel beweerd, dat Ubon Ratchathani de hoogste tempeldichtheid per hoofd van de bevolking in Thailand heeft. Op elke hoek van een straat vindt men wel een tempel, bij wijze van spreken.

Een bijzonderheid is wel de Thaise bostraditie, geen officiële boeddhistische richting, maar een bepaalde boeddhistische monastische discipline (de Vinaya), dat grote nadruk legt op meditatie en persoonlijke ontwikkeling volgens de leer van de Boeddha. Grondlegger van deze traditie is de monnik Ahjan Mun (meer hierover op Wikipedia).

Opmerkelijk in dit verband is de Wat Pah Nanachat, een internationaal georiënteerde tempel, iets buiten de stad Ubon Ratchathani. Het is in 1975 opgericht door de monnik Ajahn Chah als een opleidingscentrum voor buitenlanders. Geïnteresseerden komen uit vele landen van de wereld, zodat als voertaal dan ook het Engels wordt gehanteerd.

Wat te doen in Ubon Ratchathani

Vooral in het gebied van de Mekong rivier is veel te zien. Ik ga u dat niet allemaal uitleggen, daar zijn talrijke websites beter in. Zij geven je tips voor prachtige routes door het heuvelachtig gebied, met altijd de machtige rivier Mekong in de buurt, en aardige bezienswaardigheden. Als u aan de oever van de Mekong rivier staat, kunt u als eerste in Thailand een prachtige zonsopkomst zien.

Kortom, zoals in het begin gezegd, als u wat anders wilt dan de traditionele toeristengebieden, kies dan voor deze mooie Thaise provincie Ubon Ratchathani.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “We gaan naar Ubon Ratchathani!”

 1. Tom zegt op

  Ik ga elk jaar naar Ubon. Toffe stad en er is een geweldig speciaal bieren cafe (Ubon Tap Taste House) in het centrum met topbieren uit heel de wereld waaronder VS, Australië, Nieuw Zeeland, België, Nederland, Duitsland. Heerlijk

 2. rori zegt op

  Vergeet vooral niet als je daar bent om OP de rivier te gaan eten.
  In de bocht van de MUN vanuit de stad rechts af langs de rivier.
  Echt een aanrader.

  Chaeramae, Mueang Ubon Ratchathani District, Ubon Ratchathani 34000, Thailand

 3. cees versteden zegt op

  Elk jaar is er eind juli het bekende candle festival, 2 dagen feest met een prachtige parade .
  Het word bezocht door tienduizenden mensen. kijk maar eens op you tube candle festival Ubon Rachanani

 4. Willem zegt op

  Wat Nong Pah Pong tempel is ook een mooie bezienswaardigheid en een groot complex ,wandel er 3 tot 4 keer per week doorheen tempel is op 500 meter afstand van mijn huis .en een river restaurant wat aan te bevelen is aan de Mun river is het Chomjan bar zijn er druk aan het verbouwen en er staat nu een gigantisch groot restaurant aan de weg in de vorm van een boot.En niet te vergeten Papilio aan de overzijde van de weg .

 5. Erwin Fleur zegt op

  Beste Gringo,

  Mooi en goed uitgelegt. Wij rijden er soms door maar hebben geen tijd om
  deze plekken te bezoeken.

  Thailand is zo groot dat je vele dingen over het hooft ziet.
  Top tip.

  Met vriendelijke groet,

  Erwin


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website