Jaidee, een resort met een goed (Nederlands) hart

Door Hans Bos
Geplaatst in Hotels
Tags: , ,
18 december 2011

Een Thais resort onder Nederlandse leiding is niets nieuws. Maar dat een jong echtpaar met twee kinderen een resort overneemt, verbouwt en heropent, ligt minder voor de hand.

Jaidee Resort in Hua Hin is de droom van Harm en Nipha, die samen met hun kinderen Wannisa en Quinten de uitdaging zijn aangegaan.

Beiden hebben met plezier gewerkt in de recreatie- en horeca sector in Nederland. “We willen met onze ervaringen eindelijk onze droom verwezenlijken door een eigen resort te beginnen, waar service en kwaliteit centraal staan”, zo stellen ze. Opmerkelijk aan dit echtpaar is dat Nipha, geboren uit Thaise ouders, in Nederland is opgegroeid. Evenals Harm moet zij de Thaise taal hier dus onder de knie krijgen.

Het resort ligt in een landelijk gebied, op circa zes kilometer ten westen van Hua Hin,  Het bestaat in feite uit twee delen. Het voorste stuk bestaat uit een traditioneel Thais huis op palen, met rond het zwembad (met pool bar) kleine Thaise bungalows. Die zijn van alle gemakken voorzien en voor zo ver nodig en mogelijk geheel gerenoveerd. Aan de achterkant van het zwembad een nieuw gebouw, met bar, restaurant en een groot terras aan een klein meer. Boven het restaurant een handvol smaakvol ingerichte kamers. Het geheel wordt gecompleteerd door twee bungalows aan het meertje.

Het grote traditioneel Thaise huis aan de voorzijde, is uitermate geschikt om te loungen of ontspannen een boek te lezen. Een deel van het pand is in gebruik voor Thaise massage.

Harm en Nipha hebben de laatste maanden de handen vol gehad aan het verbouwen en opnieuw inrichten van het resort. De deuren zijn pas op 1 december geopend, en enkele gasten hebben de weg naar Jaidee al weten te vinden. Ze wonen nu zelf nog in twee hotelkamers boven het restaurant. Ook een bewijs van de persoonlijke bediening die de gasten hier mogen verwachten. Het vervoer naar Hua Hin is geen onoverkomelijk obstakel. Een tuktuk of minibus haalt en brengt op verzoek. Het resort is voorzien van gratis wifi. Het Thaise avontuur is voor Harm, Nipha en kinderen een groot avontuur. Het valt te hopen dat deze jonge mensen hun droom in Hua Hin kunnen verwezenlijken.

 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Jaidee, een resort met een goed (Nederlands) hart”

 1. Ruud Jansen zegt op

  Wij wensen jullie heel veel succes met de nieuwe uitdaging wij zullen zeker een bezoek aan jullie brengen. Verder fijne feestdagen en en goed en gezond 2012

  Ruud en Siriluck

  Cha-Am

 2. Kees zegt op

  Wat ik prettig zou vinden is dat een adres zeer welkom zou zijn. Op bezoek gaan en /of het resort aan vrienden en kennissen aanbevelen is voor mij een optie.

  In ieder geval al succes toegwenst.

  • Hans Bos zegt op

   http://www.jaidee-resort.com 086-5281232.

   • Rob Duijf zegt op

    Ik heb dit adres gevonden op Google:
    http://www.jaideeresort.com/

    Mooie site van een nog mooier resort, heel veel succes Harm en Nipha.
    Gr, Rob

 3. Ar zegt op

  Wauw! Wat een onderneming! Gewoon met de kids huppa naar Thailand om dit geweldig avontuur te beleven! Ik hoop dat het een succes word! Mocht ik volgend jaar met me zoontje weer naar Thailand gaan dan heb ik iig een adres!

 4. j.egmond zegt op

  we zijn op zoek naar een plek om te overwinteren in hua hin.het kaartje geeft aan dat jaidee resort vlak aan zee ligt maar als het 6 km ten westen van hua hin ligt lijkt mij dit haast onmogelijk,klopt dit? Zouden wij een ook prijsafspraak voor 2 maanden (jan.en febr.) kunnen maken? met vr.gr.Jose

 5. Joo zegt op

  Hans,

  Geweldig dat je aandacht besteed aan het nieuwe beetje nederlandse resort. Knap dat je zegt prijs/kwaliteit bemoei ik me niet mee!! Verder veel idd flauwe grapjes. Deden we allemaal maar een beetje Holland of by Dutch promotion haha. Ik heb respect voor deze twee mensen om in Thailand iets nieuwes te beginnen. Laten we met zijn allen iets ondernemen daar is NL groot in zaken mee geworden.

  En mijn complimenten aan iedereen die aan dit Blog meewerkt, leest lekker, goede nieuwsbrief iedere dag en veel heel veel informatie.

  Succes

 6. Harm te Wierik zegt op

  Ik wil iedereen bedanken die ons geluk heeft gewenst, dat waarderen wij heel erg.

  Wat de talen van de site betreft, de site is pas net klaar en eerst in NL gemaakt. De vertalingen volgen snel in meerdere talen. Wij zijn ons ervan bewust dat het er nu nog wat vreemd uit ziet. Hans heeft ons dan ook verrast een stukje over ons te schrijven.

  Groeten uit Hua Hin

  Harm te Wierik
  086-5281232


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website