Het Dusit Thani Hotel in Bangkok gaat sluiten

Door Gringo
Geplaatst in Hotels
Tags: ,
2 juli 2017

Het Dusit Thani Bangkok, het hotel, dat als vlaggenschip van Dusit International geldt, zal op 16 april 2018 ophouden te bestaan. Daarmee eindigt een 48-jarige periode, waarin dit hotel als tophotel in de Thaise hoofdstad een oriëntatiepunt van een baanbrekend ontwerp is geweest. Het werd geopend op 27 februari 1970 en was ooit één van de grootste bouwwerken en het grootste hotel van de stad.

Herinnering

De General Manager, Sukanya Janchoo, kondigde de sluiting afgelopen vrijdag aan en noemde het hotel “een icoon dat eeuwig in herinnering zal blijven bij iedereen die zijn geschiedenis kent”

Dat geldt zeker ook voor mij, want het Dusit Thani Hotel was het hotel waarin ik tijdens mijn eerste bezoek aan Thailand logeerde. Ik wist vooraf niet wat mij te wachten stond, want het was geen bekende naam, mijn Thaise gastheren hadden voor mij daar een kamer geboekt. De kennismaking was een complete verrassing, zo’n sfeer en ambiance in een hotel had ik nog nooit meegemaakt. Ik heb er daarna nog vele malen gelogeerd. Ook in vele andere hotels in Bangkok gelogeerd, maar ik ken geen enkel hotel, niet de Marriott, niet de Sheraton, niet de Landmark en nog andere best mooie hotels, dat ooit aan Dusit Thani heeft kunnen tippen. U kunt op dit blog nog een mooie recensie uit 2011 van dit hotel lezen, zie: www.thailandblog.nl/hotels/hotelreview-dusit-thani-bangkok

Opnieuw beginnen

Het gebouw wordt afgebroken en op de beschikbare ruimte komt dan een nieuwe gebouw voor meerdere doeleinden. In het gebouw komt in ieder geval een nieuwe Dusit Thani, waarmee, volgens Mevrouw Sukanya, de legende van het roemrijke hotel wordt voortgezet. Veel van de bomen op het terrein zullen behouden worden, evenals het originele, handgemaakte teakhoutdecor, de historische ornamenten en de herkenbare spiraal op de top. Voor het rijke erfgoed van het hotel zal dat het begin zijn van een spannend nieuw hoofdstuk.

Het nieuwe hotel zal naar verwachting in 2022 geopend worden, terwijl het hele project tegen 2024 moet zijn afgerond.

Naar het einde

De directie van Dusit Thani wil in de loop naar het einde in april 2018 nog een aantal evenementen organiseren en promotie-aanbiedingen introduceren, om daarmee gasten van toen en nu, medewerkers en belanghebbenden te bedanken voor hun loyale ondersteuning.

Let op hun website, want ook u hebt nog 10 maanden de tijd om te profiteren van speciale aanbiedingen, om daarmee het rijke erfgoed van Dusit Thani nog een keer te beleven. Ik ga dat zeker doen!

Bron: The Nation


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Het Dusit Thani Hotel in Bangkok gaat sluiten”

  1. marcello zegt op

    Jammer dat het gaat sluiten. Een pracht hotel met zeer mooie kamers, vriendelijk personeel en heerlijk eten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website