zingen en springen als dank voor onze hulp

Het was een onvergetelijk gezicht om ruim de ruim 60 kinderen in Pakayor te zien dansen en te horen zingen. Voor ons, omdat wij dit dorp met Birmese inwoners op 70 kilometer van Hua Hin met enkele noodzakelijke hulpgoederen hadden geholpen. Voor zover mogelijk hadden de kinderen zich uitgedost in Karen-klederdracht, terwijl de ouderen druk bezig waren met het bereiden van eten voor de rest van het dorp. In Pakayor wonen circa 400 gevluchte Birmezen, verspreid over 90 hutten. Als ze teruggaan naar hun eigen land worden ze opgejaagd door het officiële Birmese leger en doodgeschoten. De Thaise overheid staat verbetering van de leefomstandigheden oogluikend toe, uit angst dat dit nog meer Birmezen aantrekt. Het dorp beschikt noch over waterleiding, noch over elektriciteit. Het dorp ligt zo ver van de bewoonde wereld dat ook mobiele telefoons er niet werken.

Om de eerste fase van onze actie af te ronden, waren we met drie 4×4-wagens naar het dorp gereisd. De delegatie bestond uit initiatiefnemer en gepensioneerd accountant Hans Goudriaan met partner, evenementencoördinator Cor Nouwens met echtgenote Corry van de Nederlandse vereniging in Hua Hin en Cha Am, hun twee vrienden, een Thaise vertegenwoordigster van de Lions-club in Hua Hin en Khun Peter en Hans Bos namens Thailandblog (TB). De Birmezen hadden nog nooit zo veel buitenlanders tegelijk in hun dorp gezien.

Doel van de actie, georganiseerd door Hans Goudriaan namens de Lions-club IJsselmonde en Hans Bos voor TB was de levensomstandigheden voor de kinderen in Pakayor enigszins te verbeteren. Het dorp is ligt in de jungle en is (zeker in de regentijd) nauwelijks te bereiken. Aom heeft de zorg voor circa 60 kinderen op zich genomen, Het dak van het kinderverblijf bestond uit gedroogd gras en dat lekt in de regentijd als een vergiet. Ook moest de helft van de kinderen op de grond slapen, bij gebrek aan matrasjes.

Uiteindelijk hebben de Lions-clubs IJsselmonde en Hua Hin, naast enkele lezers van TB, in totaal bijna 84.000 THB ingezameld. Daarvan is tot nu toe bijna 62.000 THB uitgegeven aan onder meer een nieuw dak voor het kinderverblijf, cement voor verbeteren van de toegangsweg, pakjes noedelsoep, rijst, blikjes vis,. teken- en leermateriaal, slaapmatrasjes, dvd-speler, accu’s, hen-kuikens met voer en een generator, incl brandstof. Omdat Pakayor van de Thaise overheid niet mag beschikken over elektriciteit, wordt overdag wat stroom opgewekt door zonnecollectoren. Om ook ’s avonds licht te hebben in de gemeenschappelijke ruimtes, is een generator noodzakelijk.

Nu de regentijd begint, is het bezoeken van Pakayor niet altijd mogelijk. We hebben om die reden besloten in september opnieuw de noden van Pakayor te inventariseren. Uiteraard is uw financiële bijdrage ook vóór die tijd van harte welkom. We kunnen in Pakayor met weinig geld veel doen. Gelet op de achtergrond van Hans Goudriaans als register-accountant, blijft niets aan de strijkstok hangen.

 

In Nederland kunt u giften overmaken op de bankrekening van de Lions-club IJsselmonde, ING 66.91.23.714 ovv Karen Hua Hin. Hans Goudriaan zit in de kascommissie en heeft dus goed zicht op inkomsten en uitgaven.
In Thailand uw bijdrage gaarne naar: Siam Commercial Bank Hua Hin rekening 402-318813-2 ten name van mr Johannes Goudriaan (lokale Thai bath rekening).

Donateurs wordt verzocht hun overschrijving te mailen naar Hans Goudriaan ([email protected]) en naar welke rekening, waarna hij (direct nadat geld is bijgeschreven) uw storting zal bevestigen. Het is helaas niet mogelijk om op naam van Lions in Thailand een rekening te openen.

2 reacties op “Blije gezichten in Pakayor als onze spullen aankomen”

 1. johanna zegt op

  Ik was diep onder de indruk toen we in Pakayor aankwam.
  Zoals die kinderen aan het zingen waren en dansten, prachtig en ontroerend om te zien.
  Ik kende het alleen van tv, zoals programma’s van Unicef o.a. , maar nu werd er o.a. ook voor mij gezongen.
  Dat gebeurd alleen maar op mijn verjaardag, en dan ook nog niet eens elk jaar, tenzij ik een feestje geef. 🙂
  Heel apart en bijzonder om dat mee te maken. Een bijzondere gewaarwording.
  Je kon gewoon aan iedereen zijn/haar gezichtjes zien dat ze blij waren met onze komst.

  Ik heb met eigen ogen mogen aanschouwen wat er allemaal al gedaan is, prachtig.
  Wat een super initiatief, en dat allemaal vrijwillig.
  Petje af !

  En nogmaals dank dat ik mee kon en mocht gaan.
  Dit vergeet ik nooit meer.

 2. guyido zegt op

  Hans Peter , en anderen , een heel goed initiatief.

  ik kreeg een bezoek jullie richting niet rond , maar dat betekend geen afzeggen van.
  volgend jaar heb ik meer info om iets te doen iswm Thai .

  goede reis naar Nl Hans ,en fijne trip Peter ,mischien CNX ?

  guyido


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website