Bejaarden in Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Goede doelen
Tags: ,
16 februari 2014

Als men zich wil inzetten of nuttig wil maken in Thailand, komt men vaak terecht bij hulp voor kinderen in de breedste zin van het woord, zoals weeskinderen, kinderen van vluchtelingen en gehandicapte kinderen. Ook voor dieren zijn er organisaties die voor ze opkomen. Maar hoe zit het met bejaarde mensen in Thailand? Worden ze allemaal binnen familieverband opgevangen of komen er binnen deze groep ook schrijnende gevallen voor? Bestaan er verzorgingstehuizen voor deze mensen?

Ronald Willemsen, een bekende baritonzanger, ging op onderzoek uit en vond in Banbanglamung een groot verzorgingstehuis voor 400 Thaise ouderen. Banbanglamung geeft zorg aan een groep van circa 400 bejaarden en zij zijn werkelijk “de armsten onder de armen”. Voor een budget van 800 bath per persoon per maand moet letterlijk alles worden betaald. Zo’n 250 van de 400 mensen zijn nog verplaatsbaar, de anderen hebben veel medische hulp en ondersteuning nodig.

Ronald Willemsen kwam in 2009 op het idee voor deze mensen iets te gaan doen. Dit keer stond zijn verjaardag in het teken van charity. Zowel in Nederland als bij een straatfeest in Jomtien waren de donaties bedoeld om deze hulpbehoevende ouderen in Banbanglamung te helpen en enig plezier te geven. Door vele ondersteuning van vrienden en bekenden kan er nu iets extra’s voor deze groep gedaan worden.

Het werd een grandioze middag, die geopend werd met een welkom door Ronald gevolgd door zang en muziek. Samen met zijn vriend Phil Lamonde,voormalig bisschop van New York, zong hij een paar prachtige stukken muziek. Aan de reacties van de mensen te zien werd dit erg gewaardeerd.

Daarna werden de mensen verrast met een aantal prachtige Thaise dansen. Een paar vrijwilligers uit het publiek werd gevraagd om met de Thaise dansers mee te doen. Wat een enthousiasme bij deze leeftijdsgroep! Ook de pauze viel letterlijk in de smaak door de aangeboden traktaties. Maar de middag kon helemaal niet meer stuk nadat ze allemaal “zakgeld” kregen dank zij de charity hulp van Ronald Willemsen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Bejaarden in Thailand”

  1. Hans van Mourik zegt op

    geweldig wat hij doet

  2. kees 1 zegt op

    Daar sluit ik me bij aan Hans geweldig . Fijn dat er zulke mensen zijn


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website