Onverwachte gasten bij het huis

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Flora en fauna
Tags: ,
22 september 2017

Toen ik vanmorgen uit het keukenraam keek zag ik een vreemd bouwsel aan de verlichting hangen. In eerste instantie dacht ik aan een wespennest en wilde dit gewapend met een lange stok verwijderen. Op dat moment kwam een prachtig gekleurde vogel aangevlogen om verder te werken aan het nest. De vogel heeft een lange kromme snavel en daar vandaan is ze tot aan de staart aan de onderzijde hel geel gekleurd.

Een tweede onverwachte gast verwelkomde mij bij het hek wat ik wilde openen. Een fraai groen gekleurde slang met een lange lijn over het lijf en een driehoekige kop keek mij nieuwsgierig aan. Meteen maar een foto gemaakt want de kleur paste goed bij het hek. Het hek heb ik voorzichtig opengemaakt om deze ruim één meter lange slang niet te beschadigen en heb verder geen actie ondernomen, omdat ze meestal wel weer verdwijnen. Zijn ze groter dan worden ze weggevangen en in de natuur verderop losgelaten.

Misschien weet iemand welke vogel dit is , ik kreeg de indruk dat het om een kolibri soort ging en eveneens welke soort slang, giftig of niet.

Mijn dank.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Onverwachte gasten bij het huis”

 1. Bert zegt op

  https://en.wikipedia.org/wiki/Sunbird

  • HarryN zegt op

   Inderdaad hoogst waarschijnlijk een Olive-backed sunbird.

 2. Els zegt op

  Als je kijkt op Google bij: vogels in Noord Thailand zie je dat het de “Hummy-bird” is. Op ons terras hebben we een passie-bloem die steeds volop bloeit. Hier komt de “Hummy-bird” op af. Prachtig om te zien. Hun nestjes maken ze verderop in de tuin waar het rustiger is en hebben de vorm van een zeg maar gevlochten “komkommer” Ze lijken inderdaad op de kolibri maar dan in het zwart geel. Als ze de nectar uit de bloem halen, zie je hun lange tong. Geniet er van.

 3. Adri zegt op

  Hallo
  Kolibri zeker niet. Die komen alleen in Amerika voor.
  Gezien t bouwsel zou t n soort wevervogel kunnen zijn.
  Mooi beestje

  Groet
  Adri

  • loe zegt op

   Dan heb ik zeker regelmatig Amerikaanse asiel zoekers in mijn tuin, want het stikt van de kolibries.
   Ze doen zich te goed aan de bloemen van de Peruaanse rinkeltree, waar van er een aantal in mijn
   tuin staan. Misschien officieel geen kolibries, maar ze kunnen wel achteruit vliegen 🙂
   Ze houden er ook van zich te douchen in de straal van de tuinsproeier.

 4. P.C.Brouwer zegt op

  Vogel, bee eater.honingvogel

 5. Rene zegt op

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Snuffelslang

  Deze lijkt er wel op

  Gr.
  René

 6. Alex.P zegt op

  Deze Long-nosed Whip Snake staat beschreven in het “Snakes and other reptielen of THAILAND boekje op blz. 69.
  Ook Ahaetulla prasina. “nl.wikipedia.org/wiki/Ahaetulla_prasina”

  • Arnold zegt op

   Die lijkt er inderdaad sprekend op, en zou dan nauwelijks giftig zijn volgens https://bangkokherps.wordpress.com/2011/05/01/long-nosed-whip-snake/ .

   Maar voor de zekerheid geef ik alle slangen maar flink de ruimte…

 7. Arend Hart zegt op

  Het vogeltje is 100% zeker een olive-backed sunbird. Ik heb over dit vogeltje al eens over geschreven in het Thailand blog. Ook met foto’s erbij. Dit vogeltje maakt zoals je ook op de foto bij dit artikel kunt zien een nestje uit allerlei verschillende materialen. Het nestje ziet er op het eerste gezicht ook altijd bijzonder slordig uit. Meestal hoor je hem eerst en zie je hem dan pas, zo klein is hij. Het is een van mijn favoriete vogels in de tuin.
  Ik ben wel een beetje jaloers op Lodewijk dat hij die long-nosed whip snake heeft gezien en ook nog gefotografeerd. Deze slang heeft wel een heel apart uiterlijk, vind ik. Wonderbaarlijk.
  Ja, Thailand is rijk gezegend met talrijke vreemdsoortige dieren.

 8. Dingeman Hendrikse zegt op

  De vogel is long billed spider hunter of the olive backed sunbird. Ze lijken vreselijk op elkaar maar de snavel is duidelijk langer by de spinnen jager. Kolibris komen alleen voor in Amerika.

  • NicoB zegt op

   Zoals Loe ook al zegt, ik heb heel vaak colibries in mijn tuin, prachtig om ze stil op hun karakteristieke wijze te zien ” hangen ” in de lucht, de favouriete vogel in mijn tuin.
   NicoB

 9. Patrick zegt op

  Had enige tijd geleden ook zo’n vogeltje in de tuin.
  Heb er een video van gemaakt, en zonet op Youtube geplaatst, zie:
  https://youtu.be/ZHMsFX9x9Bw
  Of zoek op “Tropical birds in Thailand”


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website