Krokodillen nemen de benen

Door Redactie
Geplaatst in Flora en fauna, Overstromingen 2011
Tags: ,
12 oktober 2011

Honderd krokodillen zijn zondag ontsnapt uit een ondergelopen boerderij in de provincie Uthai Thani. Dat is het slechte nieuws.

Het goede nieuws is dat krokodillen die in gevangenschap zijn gekweekt, niet van mensenvlees houden. De meeste krokodillen zijn jong en korter dan een meter. Ze leven het liefst in stilstaand water en vermijden waterstromen. Het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation gaat in samenwerking met het Fishery Department proberen de dieren te vangen. Particuliere boerderijen is gevraagd professionele krokodillenjagers op pad te sturen. Voor elk gevangen dier ontvangen ze 3.000 baht.

Maandag heeft Wildlife geprobeerd vijf tijgers uit de Crocodile Farm Uthai Thani te evacueren, maar drie zijn verdronken. De twee mazzelaars verhuisden naar een centrum voor wilde dieren in de provincie Ratchaburi.

www.dickvanderlugt.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website