De Indische fluiteend in Phayao

Door Gringo
Geplaatst in Flora en fauna
Tags: , ,
29 december 2017

De Thaise krant “The Nation” heeft vandaag een bericht, dat melding maakt van meer dan 10.000 trekvogels, die vanuit Siberië zijn komen overwinteren rondom het Rongtieu reservoir in Phayao, in het noorden van Thailand.

Het zou gaan om vooral de Indische fluiteend (Dendrocygna javanica) en het grote aantal maakt de omgeving van het reservoir interessant voor de echte vogelaars en natuurliefhebbers.

De vogels zullen ongetwijfeld wel aanwezig zijn rondom het moerasachtig reservoir, dat rijk is aan biodiversiteit en een gezond ecosysteem kent, maar de schrijver van het betreffende artikel gaat behoorlijk in de fout door de Indische fluiteend een trekvogel uit Siberië te noemen. Volgens een reactie op het verhaal en ook volgens Wikipedia komt de Indische fluiteend voor in een aantal Aziatische landen waaronder Thailand, Siberië komt niet voor in dat rijtje van landen. U kunt deze fluiteend uitvoerig op Wikipedia beschreven zien.

Songjit Sripeth, assistant district officer van het district Phu Kamyao vertelt in het artikel, dat men van het gebied rondom het Rongltieu een eco-toeristische attractie wil maken, dat goed is voor locale economie. Bezoekers kunne genieten van de vele vogelsoorten, die er te zien zijn, waarbij opgemerkt wordt, dat men gratis kan kamperen in eigen meegebrachte tent. Er is al een route uitgestippeld voor bezoekers die willen joggen of met een fiets een tocht rondom het reservoir willen maken.

Bezoek van vogelaars en enkele natuurliefhebber is prima, maar ik vraag mij af of massaal bezoek aan het gebied goed is voor het tot nu vredige vogelleven.

Bron: The Nation, foto’s Wikipedia


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website