Verkiezing Tweede Kamer

Door Gringo
Geplaatst in Expats en pensionado
Tags: , ,
8 mei 2012

De verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal is op 12 september 2012.
Nederlanders die permanent of tijdelijk in Thailand verblijven kunnen ook hun stem uitbrengen. U dient zicht dan bij de gemeente Den Haag als kiezer te laten registreren.

Zo werkt het:

Als u wilt stemmen, vult u het registratieformulier helemaal in. U vindt het formulier op de website www.denhaag.nl/verkiezingen.

U ondertekent het formulier zelf;

U stuurt het formulier zo snel mogelijk op met een kopie van uw bewijs van Nederlanderschap (over het algemeen een kopie van uw paspoort). U kunt de documenten per post sturen aan:

Gemeente Den Haag
Verkiezingen KBN
Postbus 12620
2500 DL Den Haag
Nederland

Kijk voor meer informatie op de bovengenoemde website van de Gemeente Den Haag

11 reacties op “Verkiezing Tweede Kamer”

 1. Fluminis zegt op

  Door je stem uit te brengen geef je legitimiteit aan de dingen die de regering in jouw naam doet. Daar sommige Nederlanders zeer teleurgesteld zijn al decennia lang, kies ik ervoor om geen legitimiteit te geven aan die onbenullen in Den Haag. Niet in mijn naam wordt er geregeerd door die lui.

  ik stem nooit meer ik geef geen legitimiteit aan Den Haag.

  • Robbie zegt op

   Je hoeft Den Haag geen legitimiteit meer te geven, Fluminis. Die hebben ze al en zullen ze ook altijd houden zonder jou. Ik ga wél stemmen, al was het alleen maar als tegenwicht tegen die partijen, die ik niet in de regering wil. Door niet te stemmen ontneem je jezelf de morele vrijheid ooit nog kritiek te hebben op enige regering.
   @Gringo, hartelijk dank voor je uitermate nuttige en concrete info. Daar heb ik heel veel aan!
   Groet vanuit Siem Reap.

   • Fluminis zegt op

    Ze hebben wel legitimiteit totdat er zeer veel mensen zoals ik zijn die geen zin meer hebben voorgelogen te worden door welke partij dan ook. Als er een meerderheid van het volk niet stemt dat lijkt me dat de regering logisch gezien niet haar onzinnige wetjes en regeltjes kan opdringen aan de meererheid anders dan met geweld (wat ze feitelijk al doen).

    Uiteraard mag ik ten alle tijden kritiek hebben op mensen die zich boven mij stellen en zich mijn overheerser noemen zoals regeringen feitelijk doen.
    Als ik morele vrijheid en de daaruit voort vloeiende rechtvaardigheid beginselen in ogenschouw neem dan lijkt me dat de overheid mij het recht moet geven om me niet aan hen te binden. Evenwel hebben zij hier lak aan en met geweld onderwerpen zij mij toch aan hun wetten, leef de door hen opgestelde wetten maar eens niet na, zoals bijvoorbeeld belasting betalen en zie met hoeveel geweld zij dit afdwingen.

  • M.C.Veen zegt op

   Je stemt hoe dan ook geloof ik. Als het 40%, 30% 20% 10% is bijvoorbeeld dan gaat jou verloren stem gedeeld worden 0.4 – 0.3 – 0.2 – 0.1

   Dus als je wil narren stem dan op de partij van de dieren ofzo… komt er nog iets uit voor wezens die niks te maken hebben met ons gedoe.

 2. Dutch zegt op

  Heb vanmorgen dit artikel gelezen en de brief naar Den Haag is sinds hedenmiddag onderweg.
  Elke partij die tegen dubbel paspoort en voor woonlandbeginsel is van (bijv.)AOW is voor mij al uit den boze.

 3. Jeukendrop zegt op

  Het is inmiddels tien jaar en enkele weken geleden dat ik via de mogelijkheid die daartoe bestond vanuit Thailand mijn stem voor het laatst uitbracht.
  Dat was op Pim Fortuyn.
  Uit eervolle nagedachtenis heb ik van mijn stemrecht sindsdien geen gebruik meer willen maken.
  RIP Pim.

  • M.C.Veen zegt op

   Ik weet niet of hij dat zelf eervol zou hebben gevonden om je stemrecht voor on land Nederland te laten liggen.

 4. Hans zegt op

  Door te stemmen geef je, de macht af aan iemand anders. Je geeft je vrijheid weg.
  Niemand hoeft voor mij te denken of dingen te regelen voor mij die zogenaamd goed voor mij zouden zijn. Als de mensen massaal niet stemmen dan pak je de macht bij de politiek weg en dan is de macht bij het volk. Het volk dat nu tot de laatste cent uitgeknepen wordt door de machthebbers alle regels/wetten worden verzonnen om ons uit te knijpen. En zo’n wet/regel wordt vervolgens met een mooi zwamverhaal aangekleed om ons wijs te maken dat het echt niet anders kan. Hoe lang blijven we nog slaaf?! Ik stem dus niet, maar gelukkig weet ik dat het binnen korte tijd allemaal anders/beter gaat worden en dan krijgen we echte vrijheid. Nog even geduld.

 5. pim zegt op

  Beste bloggers .
  U bent via Thailandblog gewezen op de mogelijkheid te stemmen in NL ,laten wij het voor de rest bij Thailand houden .
  De Nederlandse politiek hoort niet thuis op dit blog .
  Het is al erg genoeg dat veel Nederlanders die hard gewerkt hebben om hier van hun oude dag te kunnen genieten dat nu niet meer kunnen waarmaken omdat hun beloofde spaargeld in het woestijnzand is verdwenen .
  De restjes van het varken zitten de grote jongens van te genieten met hun mia noi in een champagnebad met caviaar .
  W.Kok pakte je oude sok, de voorvechter van de arbeiders is het voorbeeld door vriendschap te sluiten met Ali Ben Zine .
  Stem op die je liefhebt.

 6. Dit artikel is wel interessant: http://www.rnw.nl/nederlands/video/politici-verrast-over-aantal-nederlanders-buitenland

  Er zijn 700.000 Nederlanders in het buitenland, waarvan 500.000 kiesgerechtigd. Dat zijn 8 zetels! Als je bedenkt dat 1 zetel al bepalend kan zijn voor een meerderheid of niet, roep ik alle Nederlanders in de vreemde op, om wel te gaan stemmen.

  • Robbie zegt op

   Helemaal en van harte mee eens! Ik sluit me er helemaal bij aan. Wie niet stemt wordt per definitie geregeerd door een partij of coalitie van partijen, die hij/zij niet wil. Als die coalitie maatregelen neemt die onaangenaam zijn, heb je dat dus over jezelf afgeroepen. Had je maar moeten stemmen op een partij die JOUW mening vertegenwoordigt. Wie dit niet snapt moet gewoon lekker doorgaan met zelfgenoegzaam gemopper.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website