Informatie voor Nederlandse reizigers naar Thailand

De Thaise luchtvaartautoriteit CAAT heeft bekend gemaakt dat zij per 1 juli een aantal groepen reizigers op inkomende vluchten naar Thailand zullen toelaten. Dit zijn onder andere partners van personen met een werkvergunning en partners van Thaise personen. Voor een volledige lijst van personen die in aanmerking komen voor inreizen naar Thailand zie www.caat.or.th/en/archives/51825

Let op: er zijn nog geen commerciële vluchten naar Thailand. De reis van Amsterdam naar Bangkok vindt plaats op een repatriëringsvlucht die wordt georganiseerd door de Thaise ambassade in Den Haag. De Thaise ambassade in Den Haag is verantwoordelijk voor het afgeven van de Certificate of Entry en het regelen van stoelen op de repatriëringsvluchten. Indien u in aanmerking wilt komen voor terugkeer op een van deze vluchten, dient u contact op te nemen met de Thaise ambassade in Den Haag, via www.thaiembassy.org/hague/ 

Bij aankomst dient u twee weken in een van de door de Thaise autoriteiten aangewezen locaties in quarantaine te gaan. Kosten voor deze quarantaine zijn voor eigen rekening.


Informatie voor Thaise reizigers naar Nederland

De Europese Unie heeft besloten dat per 1 juli Thaise ingezetenen de EU weer mogen inreizen. Op dit moment wordt in Nederland gewerkt aan de uitvoering van dit besluit. Meer informatie hierover vindt u op de website www.netherlandsandyou.nl . Binnenkort is het mogelijk om weer een afspraak voor het aanvragen van een visum voor Nederland te maken bij VFS. De startdatum zal worden aangekondigd op de website van VFS en de facebook pagina van de ambassade. Houdt u er rekening mee dat er nog geen commerciële vluchten terug van Amsterdam naar Bangkok gaan en Thai enkel weer in kunnen reizen op een repatriëringsvlucht die door de Thaise ambassade in Den Haag wordt georganiseerd.

Bron: Facebook pagina van Nederlandse ambassade in Bangkok. Waar u de tekest ook in het Engels en Thai kunt lezen.

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Bericht van de Nederlandse ambassade in Bangkok”

 1. Ferdinand zegt op

  De berichtgeving over het binnenlaten van inwoners uit Thailand in NL per 1 juli is en blijft verwarrend. Ik heb gisteren op 1 juli zelf contact opgenomen met de marechaussee en heb de bevestiging gehad dat men gewoon vanaf 1 juli mag binnenkomen. ik heb daarop een ticket gekocht voor mijn vriendin en ze vliegt maandag 5 juli, aankomst 6 juli vanaf BKK naar AMS.

  Dit heb ik ontvangen:

  “ Vollgens de huidige maatregelen die vanaf vandaag zijn ingegaan, kan je vriendin uit Thailand toegelaten worden tot Nederland. Daarbij moet zij eventueel kunnen aantonen in Thailand woonachtig te zijn geweest. Daarbij is een geldig paspoort en visum een nog steeds vereiste.”

  We zullen volgende week dinsdag met spanning afwachten of ik ze kan verwelkomen.

  • luc zegt op

   Als Europese toeristen niet toegelaten zijn in Thailand dan is zo’n lege heenvlucht niet rendabel. Zelfs als een Thai een Schengenvisum krijgt is de enige vervoersoptie een mogelijke en onzekere wat tijd betreft repatriëringsvlucht van de regering. De facto kan je dus geen visum krijgen aangezien er geen commerciële vluchten zijn. Ben ik mis?

  • Maarten zegt op

   Nou, mijn vrouw had al een ticket omdat ze met mij getrouwd is, en net zoals jij had ik de marschaussee ook gebeld, en natuurlijk de regels bekeken, wordt dus vroeg op maandag/dinsdag.

 2. WIL zegt op

  Mijn vriendin waarmee ik al 11 jaar samen ben heeft een Schengen visa van 5 jaar welke nog 1 jaar
  geldig is dus ik neem aan dat zij naar Nederland kan komen.
  Tegen de tijd dat ze terug moet zal eind oktober zijn . Dan zien we wel weer , of ze gaat alleen terug of met z’n tweetjes

 3. piet zegt op

  In het lijstje staan onder andere, evenals in de tekst van dit artikel, dat Niet-Thaise staatsburgers die in het bezit zijn van een geldig bewijs van verblijf of toestemming om in het Koninkrijk te gaan wonen.
  Geldig bewijs van verblijf … is dat een Visa O-A, visa Non O, etc.; er staat ook nog te gaan wonen, velen wonen er al, maar zijn nu even in het buitenland.
  Een categorie van mensen die ik steeds maar niet zag zie ik nu dus wel genoemd, althans als ik Niet-Thai partner van een Thais mag zien als ongehuwden die samen wonen.
  Dan kwalificeer ik toch om Thailand in te mogen?

  • Founding Father zegt op

   Heb het artikel gelezen en mijn vrouw heeft de Thaise versie doorgenomen.

   Ben zelf ook heel benieuwd naar hoe dit precies bedoeld is in het artikel. Morgenvroeg nogmaals contact zoeken met de Thaise ambassade.

   Zodra ik meer weet, plaats ik een reactie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website