Een aantal Nederlandse expats in Thailand zijn geregistreerd bij ‘het Kompas’, de online crisis registratiesysteem van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze service zal per 25/04 vervallen. Vanaf deze datum ontvangt men geen berichten meer als er een crisissituatie is. Hiervoor in de plaats komt de 24/7 BZ Informatieservice.

Ook met de 24/7 BZ Informatieservice informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/ kan men het verblijf in het buitenland doorgeven. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan dan in het geval van een crisissituatie contact met jou zoeken. Ook kan er hulp worden geboden als dat nodig is. Verder kan je met de 24/7 BZ Informatieservice berichten ontvangen van de Nederlandse ambassade of het consulaat. Deze optie is vooral bedoeld voor mensen die in het buitenland wonen.

Met de 24/7 BZ Informatieservice kan je jezelf daarnaast abonneren op e-mailattenderingen bij aanpassing van een reisadvies. Het ministerie van Buitenlandse Zaken stuurt je dan ook sms-bericht als er een crisissituatie is in het land waarvan je meldingen ontvangt.

Wil je berichten blijven ontvangen als er een crisissituatie is, maar heb jij je nog niet ingeschreven voor de 24/7 BZ Informatieservice. Doe dat dan uiterlijk 25 april 2017. Wil je niet langer berichten ontvangen? Dan hoef je niets te doen. De berichten worden na 25 april 2017 niet meer verzonden. Al jouw gegevens worden dan verwijderd.

Kijk voor meer informatie op 24/7 BZ Informatieservice: informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/.

1 reactie op “Kompas, het online crisis registratiesysteem van BuZa vervalt”

  1. Vincent Maria zegt op

    Ik heb vier keer geprobeerd me aan te melden en vier keer afgewezen. Er is iets aan de hand met de Buza software. Typisch.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website