Vele Nederlanders in Thailand werden verrast door een mededeling van de Nederlandse Ambassade over de procedure rondom de gelegaliseerde inkomensverklaring. Deze onlangs aangekondigde vernieuwde procedure voor het aanvragen van een gelegaliseerde inkomensverklaring heeft veel vragen opgeroepen.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken zoekt nu samen met de Nederlandse Ambassade in Bangkok naar een constructieve oplossing, die zowel juridisch correct is, als ook acceptabel voor de Thaise autoriteiten en waarbij uiteraard het belang van de Nederlandse gemeenschap niet uit het oog wordt verloren. Doordat dit meer tijd vraagt zal de vernieuwde procedure wijziging niet eerder dan 1 april ingaan.

Nederlanders in Jomtien en Pattaya, die gebruik maken van het Oostenrijks Consulaat voor de legalisering van de inkomensverklaring moeten vanaf 1 maart zich wenden tot het nieuwe onderkomen.

Het Oostenrijkse Consulaat is samen met het Duitse Consulaat vanaf 1 maart gevestigd in het Thai Garden Resort aan de Pattaya Nua (schuin tegenover waar het Terminal 21 gebouwd wordt).

Het kantoor ligt aan de rechterzijde als je de oprit binnen rijdt, aldus Rene Pisters, manager van het Thai Garden Resort.

13 reacties op “Inkomensverklaring: Nieuw adres Oostenrijks consulaat in Pattaya”

 1. Gringo zegt op

  Inderdaad een veel betere en een meer representatieve locatie dan in de Arabische wijk, waar het nu nog gevestigd is.
  Bovendien, het is bij mij om de hoek, er kan er lopend naar toe!

 2. psm zegt op

  Inderdaad,op de oude parkeerplaats.

  En Gringo, kun je er ook eens op een avond gaan eten 🙂 🙂

  • Gringo zegt op

   Aanhoudertje, he!

   Maar mijn beste psm, Thailandblog heeft al meerdere verhalen over Thais Garden Resort geplaatst, een van Dick Koger en een van mijzelf:
   Zie:
   https://www.thailandblog.nl/eten-drinken/thai-garden-resort-restaurant-pattaya

   https://www.thailandblog.nl/hotels/thai-garden-resort-north-pattaya-video

   • psm zegt op

    Op straf van …… Gringo, dat was een “knipoog” hoor, je moet je niet zo geviseerd voelen, helemaal mijn bedoeling niet 🙂

    Enne, een volhouder misschien, maar een “aanhouder” dat heeft in ons belgenlandje een andere betekenis 🙂

 3. martin joosten zegt op

  uit dit bericht trek ik de conclusie dat alle nederlanders tot en met 31 maart 2017 hun inkomensverklaring nog steeds gelegaliseerd kunnen krijgen op de nederlandse ambassade zonder inkomensbewijzen. de thaise regering heeft op 22 november 2016 een nieuwe immigratie wet goedgekeurd dat in houd dat mensen met de nationaliteit van een aantal landen waaronder nederland, die minstens 50 jaar zijn een 5 jarig visum kunnen aanvragen wat verlengd kan worden tot 10 jaar. een van de voorwaarden om dit visum te kunnen krijgen is een maandinkomen van minstens 100000 thb netto. als een nederlander dus op de inkomstenverklaring een bedrag invult van minstens 100000 thb per maand netto word dit zonder bewijzen gelegaliseerd en de verklaring is 6 maanden geldig. nu maar hopen dat de immigratiedienst in thailand de aangenomen wet van de regering in de praktijk ook mogelijk maakt voor 30 september 2017 dus. dan zouden vele nederlanders nog 5 jaar de tijd hebben na te denken om te beslissen waar ze na die 5 of 10 jaar heen gaan. ze hebben dan ook ruim de tijdeen oplossing te vinden voor hun financiele zaken wat betreft thaise vrouw, vriendin, huisje, boompje, beestje.

 4. Jan Verduin zegt op

  Ben niet zo blij met deze nieuwe locatie, de oude was voor mij in luttele minuten te bereiken en nu word ik overgeleverd aan de Bahtbus- of motorcy maffia om er te komen.

 5. Spencer zegt op

  kan ik mijn inkomensverklaring ook laten legaliseren bij de Oostenrijkse ambassade , ipv naar de NL ambassade af te reizen?
  of moet ik dan in Pattaya of omgeving wonen?

  • l.lagemaat zegt op

   U hoeft niet persé in Pattaya of omgeving te wonen voor een legalisatie van de inkomensverklaring.

   • Spencer zegt op

    l. Lagemaat, dank voor uw reactie. mag ik het iets duidelijker maken?
    Ik ga ieder jaar naar Bangkok, NL ambassade, en nu ook nog eens naar foreign affairs in Bangkok.
    Als ik dat kan voorkomen, door naar de Oostenrijkse ambassade in Pattaya te gaan, scheelt mij dat tijd en geld.
    Ik hoop dat ik nu duidelijker ben.

 6. teun zegt op

  Moderator: Geen off-topic reactie svp.

 7. aad van vliet zegt op

  Tja waarom eigenlijk al die moeite door de Ambassade als een door een officiele thaise notaris gelegaliseerde kopie van het paspoort wordt overlegd aan de ambassade. Daar staat alles op wat de ambassade denkt nodig te hebben incl handtekening.
  En digitale kopieen van een origineel zijn gelijk aan een papieren origineel trouwens tegenwoordig dus dat is nog eenvoudiger en goedkoper.
  De nederlandse belastingdienst accepteert dat ook nietwaar.

  Dat kan dan in alle gevallen en jaren tot aan de vervaldatum worden gebruikt.

  Zullen we maar eens wat moderner worden?

  groeten

 8. Jacques zegt op

  Ik ga al enige jaren naar het consulaat van Oostenrijk voor dit soort zaken. Men gaat er daar wel van uit dat het netto bedrag van je inkomen als bedrag voor immigratie geldt en niet zoals ik heb gelezen op deze site het brutobedrag. De gepensioneerde niet ambtenaren krijgen wellicht hun bruto bedrag wel netto uitgekeerd dus voor die mensen maakt het geen verschil uit. Wel inderdaad een verbetering wat locatie betreft, een eind van die achterstandswijk verwijderd.

  • martin joosten zegt op

   Vraagt het consulaat.naar bewijzen van uw opgegeven inkomst?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website