Sommige toeristen huren een auto in Thailand, dat kan bij de grote internationale verhuurbedrijven maar ook bij plaatselijke Thaise ondernemers.

Gezien het hectische verkeer en de rijstijl van Thais is het van belang dat een huurauto goed verzekerd is. Een all-risk verzekering heet in Thailand een ‘first class insurance’. Toch zijn er autoverhuurbedrijven die de auto verhuren zonder een deugdelijke en volledige verzekering. Het is belangrijk dat je altijd checkt of jouw huurauto wel goed verzekerd is.

Toelichting Matthieu (Verzekeren in Thailand – AA Insurance Brokers):

“Code 110 of 120 staat op het polisblad van de First Class verzekering. Daar moet dus 120 staan, wat er op het verhuurformulier staat is niet van belang, de verhuurder kan immers noteren wat hij/zij wil.

Ook staat er onderaan op het polisblad altijd heel duidelijk vermeld waarvoor de verzekering bestemd is. Als hier staat “For private use only (not for hire rent)” dan is er weinig reden tot onduidelijkheid en zit er geen verhuurverzekering op de auto.

Overigens zijn zeer veel auto’s van Thaise verhuurders niet verzekerd met een verhuurverzekering maar met een verzekering voor private use. Mocht je toch een auto huren met zo’n verzekering, dan is het in geval van een aanrijding zaak om nooit te zeggen dat de auto is gehuurd. Als de auto is geleend, is er immers geen probleem, tenzij er “named drivers” op de polis staan.

Iedere First Class verzekering geeft ook dekking bij lichamelijk letsel of overlijden van de tegenpartij. Deze dekkingen zijn echter altijd gelimiteerd, bij een goede verzekering tot maximaal 2,000,000 baht per persoon. Dit zal in de regel altijd afdoende zijn. Er zijn echter ook First Class verzekeringen die maar 300,000 baht per persoon dekken, en dat kan weer gevaarlijk laag zijn. Let hier dus ook op.

NB: Het maakt niet uit hoe goed de verhuurder zegt dat de auto is verzekerd, geloof alleen uw eigen ogen. Het originele polisblad moet in de auto liggen. Als er alleen een kopie ligt, vraag dan het origineel ter inzage. Let ook op de verloopdatum!”

4 reacties op “Auto huren in Thailand? Controleer de verzekering!”

 1. Pieter zegt op

  Wat als er code 110 vermeldt wordt op het polisblad.Is het dan een auto van een particulier?

 2. NicoB zegt op

  Ik citeer “Code 110 of 120 staat op het polisblad van de First Class verzekering. Daar moet dus 120 staan”.
  Voor de zekerheid en duidelijkheid.
  Code 110 of 120 wordt hier eerst vermeld, maar in 2e aanleg wordt vermeldt Code 120 moet daar dus staan.
  Is code 110 dan toch niet een first class verzekering?
  Ben benieuwd.
  NicoB

 3. NicoB zegt op

  Heb dit inmiddels geverifieerd bij de verzekeraar, code 110 is voor private car use, not for hire or rent.
  Staat er op het polisblad niets achter Driver 1 en Driver 2, dan is er geen beperking tav. de chauffeurs, staat daar wel iets achter, dan is er sprake van een beperking.
  Indien er een beperking is, kost de verzekering ietsje minder, ongeveer 10 %.
  NicoB

 4. Nelly zegt op

  Wij hebben zelf jarenlang gehuurd bij Ezyrent in Bangkok- Gunstige prijzen bij langtijdhuren. Nooit geen problemen gehad. 1 keer kleine schade gehad . Eigen risico betaald, verder niks Geen discusie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website