Meevaller voor AOW-ers in het buitenland

Door Gringo
Geplaatst in AOW, Expats en pensionado
Tags:
23 oktober 2013

Kreeg gisteren een brief van de SVB (Sociale Verzekeringsbank) in Roermond. Kon hem niet direct lezen, want de envelop was drijfnat van een flinke plensbui regen. Eerst maar wat drogen dacht ik, zal wel weer de jaarlijkse controle zijn of ik nog leef.

Maar nee, vandaag voorzichtig geopend en zie, het was goed nieuws. Ik krijg in november zo maar een bedrag van € 866,36 van de SVB op mijn rekening bijgeschreven en ik hoef er niets voor te doen.

Hoe zit dat dan?

Vanaf oktober 2013 krijg ik per maand samen met mijn AOW een extra bedrag: de tegemoetkoming KOB van € 25,16 per maand bruto. De afkorting KOB betekent Koopkrachttegemoetkoming Oudere Belastingplichtigen.

Waarom?

De Nederlandse regering heeft besloten, dat AOW’ers die buiten Nederland wonen vanaf oktober 2013 alsnog de KOB krijgen. Zij hoeven niet langer te voldoen aan de voorwaarde, dat ten minste 90% van hun wereldinkomen in Nederland onder de belasting valt.

Waarom dat extra bedrag?

De tegemoetkoming KOB is op 1 juni 2011 ingevoerd en de “buitenlandse” AOW’ers krijgen die KOB met terugwerkende kracht plus een vergoeding van de wettelijke rente..

Bezwaarschrift

De brief eindigt met de mededeling dat, mocht ik het niet eens met deze beslissing, ik een bezwaarschrift kan indienen. Maar zeg nu zelf, welk bezwaar zou ik in vredesnaam moeten maken tegen dat douceurtje?


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Meevaller voor AOW-ers in het buitenland”

  1. Marcus13 zegt op

    is dat voor een volle twee persoons AOW, of een gekorte i.v.m. onvoldoende opbouw door verblijf in het buitenland?

  2. jopzo zegt op

    Ja. dat is een leuke verrassing. Wouw net een nieuwe laptop kopen, wacht nog maar een maandje.
    Ook die KOP van 25,16 kan helpen voor de korting op onze AOW die ons eventueel te wachten staat


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website