Onlangs is de nieuwe Michelingids 2018 voor Thailand uitgekomen, waarin restaurants in Bangkok en nu ook in Phuket zijn opgenomen, die een Michelinster verdiend hebben.

Prachtig voor de restaurants natuurlijk, maar ook voor de media, want het is een goede reden om af en toe een verslaggever op pad te sturen die een verhaal mag schrijven over bepaalde restaurants, uiteraard nadat van een goede maaltijd – op kosten van de baas – is genoten.

Michelin in de media

Afgelopen week werd door The Nation een verhaal gepubliceerd over het restaurant R.Haan, dat als motto heeft “The wisdom of Thai Cuisine”, zie www.nationmultimedia.com/

Khaosad English ging op bezoek bij het restaurant Suan Tip, waarvan u het resultaat kunt lezen via deze link: www.khaosodenglish.com

Chic en onbetaalbaar

Menigeen zal bij een restaurant met een Michelinster denken aan een chique omgeving en hoge prijzen. Vaak is dat ook wel zo, ik ken er wel enkele in Nederland en Frankrijk, maar een etentje in zo’n restaurant was voor mij altijd een pure sensatie. Dus niet even snel een warme hap wegwerken, maar zeker ook niet iets dat je vaak doet. Het moet voor mij wel een speciale gelegenheid zijn.

De Michelingids voor Thailand

Over het karakter van een restaurant in Thailand met een Michelinster zegt de gids het volgende: “Michelingids heeft ervoor gekozen om puur op het eten te letten. Hoe het eten smaakt en hoe het wordt gepresenteerd. Alles wat er omheen gebeurt heeft geen invloed op het toekennen van een of meerdere sterren. De beleving  in Aziatische landen is anders, het is niet belangrijk dat je op een comfortabele stoel kunt zitten, beschikken over de mooiste menukaarten of bestek met de mooiste servetten is ingebonden” Het kan dus net zo goed een luxueus restaurant met hoge prijzen zijn als een klein restaurant dat ook een verzorgde keuken tegen redelijke prijzen biedt.

Michelin in Pattaya

Nu naast Bangkok ook Phuket in de Michelingids is opgenomen, zou het mij niet verwonderen als Pattaya in de eerstvolgende gids wordt vermeld. Dat zal lang niet eenvoudig zijn, want Tripadvisor vermeldt meer dan 1000 restaurants in Pattaya/Jomtien, dus keus genoeg. Om de organisatie te helpen (!) heb ik maar eens een lijstje gemaakt van restaurants, die in aanmerking voor een Michelinster zouden kunnen komen. Dat luidt als volgt in willekeurige volgorde:

 • Mantra
 • Le Bordeaux
 • Cafe des Amis
 • Benihani at Avani
 • Sala Rim Nam
 • Salt & Pepper
 • Patricks’ Belgian Restaurant
 • Beefeater
 • Caprice Restaurant and Bar
 • Bruno

De helft van dit lijstje zijn restaurant, die ik uit eigen ervaring ken, de andere helft is mij door anderen aanbevolen.

Als u in Pattaya/Jomtien woont of het gebied als vakantieganger goed kent, heeft u wellicht nog andere restaurants voor een Michelinster aan te bevelen.

Ik hoor het graag!

22 reacties op “Welk restaurant in Pattaya verdient een Michelinster?”

 1. jef zegt op

  is dit een grap ,pepper and salt en patrick voor een ster,ben in beide een paar maal geweest is niet slecht ,maar heel simpel,dan zijn er in belgie honderde die een ster verdienen,sorry

  • Georges cerulus zegt op

   Probeer SUGGESTION eens….TOP..in Pattaya..

 2. Smakkie zegt op

  Prima restaurants. Heb zeker in 75% gegeten. Maar ster. Nee zeker niet.

 3. gert zegt op

  Comfort by Harlan, had in Hongkong tot 2 maal toe een Michelinster.

 4. gert zegt op

  May’s restaurant voor wie houd van excellente curry’s

 5. Joop zegt op

  Wat er niet bij staat is Eau Bon Coin….gelegen tussen Pratamnak 6. en Pratamnak 5….Soi Romanasia of ook wel soi 9.
  Zeer goed en lekker.

  Groetjes en eventueel smakelijk…..Joop

  • Hans zegt op

   Klopt maar de desintresse druipt van de bediening af en dat doet beslist afbreuk aan het geheel. Als de bediening op peil ordt gebracht kan Au Bon Coin wedijveren met Cafe Des Ami, op dit moment onbetwist nummer 1 voor mij

 6. marino goossens zegt op

  patrick verdiend een Michelinster. zeker nu met het renoveren van zijn oude etablisement. Hij zelf aast er niet op .Hij heeft dagelijks een vol restaurant,met of zonder ster hij blijft voor mij het beste belgisch restaurant.

  zijn eenvoud siert hem,en vooral het sociale karakter van hem.hij maakt even tijd voor een korte babbel met zijn klanten.

  jammer dat ik zo ver woon,zou anders wekelijks gaan eten.

 7. Lunghan zegt op

  Wat je opnoemt zijn goede ,maar geen aparte restaurants,
  weet er nog wel een ; Nong Bistro , soi Pornprapanit.
  Super lekker.

 8. Patrick zegt op

  Wel wel, dat zou een eer zijn maar…..we zijn maar een simpel familie restaurant. We zijn wel verbetert met de jaren maar nog geen Fine Dine restaurant. Wie weet misschien in de toekomst…? Bedankt aan de editor van dit review, we voelen ons vereerd.
  Cheers Patrick

 9. laporte luc zegt op

  Met verwondering de lijst doorgenomen van de opgegeven restaurants .
  Meerdere zijn met elkaar niet te vergelijken en passen niet niet in dezelfde lijst . Men gaat toch niet ‘ Patrick’ restaurant vergelijken met Café des Amis ? Maar misschien was het niet de bedoeling om te vergelijken .
  Hoe tof en goed de meesten zijn : een ster waard is nog iets anders ….
  Het enige dat eventueel in aanmerking zou kunnen komen is Café des Amis . Mijn mening .
  Maar over goesting en kleuren kan men niet discussiëren …..
  Belangrijkste is dat je ergens graag gaat en er tevreden bent . .

 10. John zegt op

  Als voormalig professioneel chef die jaren gewerkt heeft in de top gastronomie fine dining internationaal ga ik in 2019 een rondreis maken door heel Azië. Met als eerste land Thailand daarna zal ik door China japan australie indonesia vietnam cambodja etc reizen. Zowel streetfood als goed aangestelde restaurants zal ik gaan proeven. De heer werner Loens is de hoofd recensist van de Benelux voor michelin. Ik heb deze man al eens mogen ontmoeten in het verleden en mee gepraat. Ik weet uit Eigen werk ervaring wat een restaurant en de chefs aan moeten voldoen in de keuken om een ster te bemachtigen..geen makkelijke taak. Keihard werken dag in dag uit, pure passie. Topsport noem ik het.
  Ik ben dan ook zeer benieuwd hoe de kwaliteit zal zijn In Azië.

  Ik ga geregeld eten in sterrenzaken maar elke dag zou ik niet willen haha. In 2019 ga ik op uitnodiging koken in een luxe resort omgeving Krabi..de eigenaren willen de keuken upgraden. En ik ga ze hierbij helpen.

  Zijn er mensen op dit forum die mij willen rondleiden en kennis willen laten maken met de markten restaurants en streetfood in Bangkok, udonthani of andere Thai steden misschien?

 11. Leon pothoff zegt op

  Restaurant ons moeder in jomtien is goed eten vriendelijke bediening en niet duur

  • maryse zegt op

   Sorry Leon, maar dan heb jij niet begrepen wat een Michelin ster is…
   Met alle respect voor Ons Moeder, er is daar niets bijzonder aan, gewoon goed gemaakt Hollandse pot!

 12. Bob zegt op

  Wat mij betreft mag Patrick wel een ster krijgen maar ik ben Belg en weet niet of dezelfde keuze (smaak) geldt voor andere nationaliteiten.

  • Pathie zegt op

   Beste met be wondering Lee’s Ik
   De ***** gevers,inderdaad niet gemakkelijk, volgens de lijst zie Ik weining mensen die in een Michelin gids al weest eten hebben.
   Men zou beter een Michel en Gault nemen voor pattaya en de prijzen uitdelen met vork en mes.
   Moonlight dinning,Bruno, table des amis, suggestions,een Michelin ster neen maar bijna .

 13. Annelies geerts zegt op

  Wij hebben een paar keer heerlijk gegeten bij Nathan’s in Jomtien.
  Echt aan te bevelen. En dan Tulip House. Reuze goede sfeer en ook kwaliteit.

 14. bob zegt op

  Patrick: ik ga er gaarne een chateaubriand eten. Die is er goed. Maar de bediening als een ster restaurant dan mag er nog heel wat verbeteren. En bijvoorbeeld eigen friten maken, eigen mayonaise en andere sauzen. etc. Alles vers dat is een vereiste.

  Graag eet ik bij Pepper & Salt, maar dat is een Indonesische keuken en zeker geen ster waard. Ook de ligging en parkeerruimte is niet optimaal.

  Café de Paris kan ik aanbevelen, Evenals Royal Cliff, Hilton en Bruno en wellicht ook Linda. Helaas dit soort bedrijven tonen nooit de te betalen prijs. Als je betaalt komt er nog service en btw (vat) bovenop. Dus de rekening ca. 18,5% hoger als verwacht.

  Tripadvisor geeft een leuke opsomming. Ga maar eens in volgorde proberen. Er zijn er niet veel die 1 ster verdienen laat staan 2. Ik denk dat Michelin voor Pattaya en omgeving andere normen moet hanteren.

  • l.lagemaat zegt op

   Als je er Indonesisch wilt eten, kan dat.
   Daarom is het nog niet een Indonesische keuken.

   Vroeger in een ander restaurant was de eigenaar Eddie daar wel in gespecialiseerd.

  • Bob zegt op

   Ik vergat nog Casa Pascal te vermelden. Van harte aanbevolen.
   Le Bordeaux is ok maar zo stil dat je je niet op je gemak voelt.
   Hetzelfde geldt voor Poseidon waar ik het niet waardeer dat de omvangrijke kok zit te roken. Zou niet mogen.

 15. Gerard zegt op

  Poseidon Wine Cellar.
  Goed eten, redelijke prijs.
  Nederlandse kok

 16. Van Dijk zegt op

  Mantra van Amari hotel zou zeker een van de gegadigde kunnen Zijn,
  Maar een ster krijgen is bijzonder moeilijk


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website