Vanaf 18 oktober zendt RTL 4 iedere vrijdagmiddag om 16:30 uur een aflevering uit van de 10-delige serie ‘Pluijms Eetbare Wereld’.

Tijdens de afleveringen krijg je een kijkje in de culinaire ontdekkingen van chef- kok René Pluijm. De serie wordt opgenomen in verschillende landen, waaronder Thailand. Naast de culinaire onderwerpen, duikt René ook in de cultuur van het land waar hij op dat moment is. Op deze manier wordt Thailand uitgebreid belicht.

René is een voorvechter van kwaliteit en echte smaken, wat onlosmakelijk verbonden is met zijn liefde voor voedsel en natuur. In zijn zoektocht wordt René gesteund door een inwoner van het land of de streek, en laat hij zich verrassen door de omgeving en (culinaire) tradities. Samen gaan ze op zoek naar de lekkerste producten, de mooiste streekgerechten, opmerkelijke kook- en eetgewoonten en inspirerende mensen uit de omgeving.

Aan het eind van iedere aflevering zal René samen met zijn gids culinair de strijd aan gaan en laten zien hoe de opgedane inspiratie gevangen kan worden in een gerecht uit de streek. Landen of streken die René in deze serie zal bezoeken zijn o.a. Bulgarije, Noord Ierland, Belgisch Limburg, Frankrijk, Italië, Thailand, Madeira en Israel.

Bangkok

René (een fervent beoefenaar van Muay Thai) ging op bezoek bij een Muay Thai vechtschool in Bangkok, waarbij hij met een lokale kampioen ging trainen en sparren. Tijdens het sparren heeft René een paar rake klappen moeten incasseren waarbij hij geblesseerd is geraakt. Terug in Nederland bleek hij met drie gebroken ribben rond te lopen, maar gelukkig kan hij er zelf nog om lachen. Want naar eigen zeggen was het zijn ‘mooiste culinaire tv ervaring ooit’ en dat verzacht natuurlijk de pijn. Hij zal het de komende tijd wat rustiger aan moeten doen, maar verder voelt hij zich goed en de opnames gaan gewoon door.

[youtube]http://youtu.be/_ul38zag1I0[/youtube]

1 reactie op “TV Kok René Pluijm in Thailand: mooiste culinaire TV ervaring ooit”

  1. Cees zegt op

    Over Thaise cultuur en Thais eten heeft Lonny Gerungan al in 2004 een serie bij de Tros gehad : De Origineel Thaise Keuken.
    Deze serie is ook op dvd uitgebracht, een aanrader voor degene die Thailand (een klein beetje) wil leren kennen of reeds kent maar nog wel lekkere recepten wil hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website