Tien koffieshops in Phuket

Door Gringo
Geplaatst in Eten en drinken
Tags: ,
9 december 2017

Het is misschien wel de snelst groeiende bedrijfstak in Thailand, want overal in het land duiken er steeds meer koffieshops op. U kent ze vast wel van als u met de auto door het land reist, want bij elke parkeerplaats met benzinepomp, winkels en restaurants vindt u ook wel een aparte koffieshop. Ook in de stedelijke gebieden breidt de koffieshopbranche zich gestadig uit.

Zo ook in Phuket. Natuurlijk kunt u koffie gaan drinken in een dodelijk saaie (en dure) Starbucks, maar veel leuker is het om een “bakkie te doen” in een gezellige omgeving, waar meestal de eigenaar zelf de koffie voor u klaar maakt.

Tim Newton van de Phuket Gazette ging op stap in Phuket en testte er een aantal koffieshops. Hij maakte daar een artikel met foto’s van, die u hier kunt lezen: www.phuketgazette.net/lifestyle/phukets-top-ten-coffees

Hij omschreef zijn keuze in willekeurige volgorde de volgende zaken, waar u in een prettige omgeving van koffie kunt genieten:

 1. Graham Coffee, Kathu
 2. Rush Coffee, Samkong
 3. Coffee Tribes, Rawai
 4. Café Station, Paklok
 5. Life’s a Bike Café, Kathu
 6. Coffee Beans & Greens, Central Festival
 7. Coffee Lab, Cherngtalay
 8. Delish Café, Rawai
 9. WeCafe, Chalong
 10. ….

U ziet het: hij liet nummer 10 open en nodigde de lezer uit om nog een koffieshop in Phuket aan te bevelen, want er zijn vast nog wel meer.

Ik ben benieuwd of er bloglezers zijn, die in Phuket wonen of verblijven, die nog met een tiende voorbeeld hun keuze bekend maken.

Woont u niet in Phuket, dan kunt u natuurlijk ook uw favoriete koffieshop elders in Thailand noemen.

15 reacties op “Tien koffieshops in Phuket”

 1. Jasper zegt op

  Het liefst koop ik een kop goede koffie van een gewoon stalletje langs de weg, met een prijs van tussen de 20 en 40 baht.
  Als ik naar een coffeeshop ga ben ik zo 100 baht kwijt, wel vaak met airco en wifi. De koffie smaakt er niet beter, meestal.
  En voor die prijs (2,50 euro) kan ik ook gewoon in Amsterdam blijven.

  • Cornelis zegt op

   Er zijn legio coffeeshops – althans hier in het noorden – waar je voor 30 – 40 baht een uitstekende kop koffie drinkt, ook met wifi en zonodig airco. In de stad Chiang Rai is Grace Bakery mijn favoriete adres. Gebakje erbij – veel keus – en uiteindelijk 80 baht afrekenen Géén geld………..

  • l.lagemaat zegt op

   Bij de coffeeshop Bunsom in Huay Yai, Soi 17, is een goede kop koffie (Bon Coffee kwaliteit) 35 Baht,een goede capuccino (hot) 40 Baht. Bij de prijs inbegrepen een glaasje water, kleine koekjes in een glas, desgewenst coffee créme, daarnaast keuzes uit cakes.

   Daarnaast biedt zij Europees en Thaise maaltijden en op de dinsdagmiddag wordt vanaf 12 december
   “haringmiddagen”georganiseerd.

   Wifi aanwezig.

   • Kevin zegt op

    Huay Yai ff gokken Pattaya, nee dus BKK ook niet Hua Hin yes gewonnen bedankt voor uw uitgebreide info.

    • l.lagemaat zegt op

     Vanuit Pattaya/Jomtien richting Sattahip rijden.

     Na de bekende Floating Markt bij de eerste stoplichten linksaf naar Huay Yai.

     Na 5 km..bij Tesabal Road 1 Soi 17 linksaf , na 100 meter links naast Beauty salon Sirada.
     Nog voor het gemeentehuis, de school en sportvelden.

     Beste Kevin,
     Soms wordt iets als zo vanzelfsprekend gevonden, dat je de mensen vergeet, die niet
     op de hoogte zijn van lokaties!
     Sorry, daarvoor.

 2. Rob zegt op

  Dit gedichtje schreef ik ooit voor de diensters in cafe Veranda

  For Pem and Gee Gee

  Have a coffee at the Veranda Café
  You’ll get a smile, sugar and cream
  Look in her eyes and read her dream.
  Dark is her skin, her mind is strong,
  same-same the coffee she brings along.
  Coffee and sugar. Coffee and cream.
  Look in her eyes and read her dream.

 3. Jan R zegt op

  Black Canyon en 94 Coffee zijn mijn favorieten; Starbucks heeft voor mij afgedaan (schenken geen goede koffie meer maar zijn meester in suikerdrankjes en die blief ik niet)

 4. Ron zegt op

  The Coffee Club zie je ook overal maar is relatief duur .Amazone is 1 van mijn favorieten lokaal en betaalbaar.

 5. Sjaak S zegt op

  Het leuke ervan hier is dat coffeeshops in Thailand ook echt plaatsen zijn waar je koffie kunt drinken. Van 1982 tot 1990 woonde ik in Duitsland en ik kende van Zuid Korea al coffeeshops.
  Toen ik in 1990 terug naar Nederland verhuisde, kwam ik erachter dat coffeeshops in Nederland een heel ander product verkochten.
  Hier in Thailand vind ik het leuke plekjes om een uurtje te zitten, een kopje koffie te drinken (het liefst karamel machiatto) en mijn boek te lezen. Starbucks…. de eerste en laatste keer dat ik daar “koffie” dronk is vijf jaar geleden. Voor 250 baht een kopje koffie vind ik nou echt te duur.
  Hoewel, de duurste koffie heb ik ooit eens in Japan gedronken. Het was wel een show, hoe de koffie gemaakt werd. Maar ik vond het geen lekkere koffie en toen, dertig jaar geleden, kostte me die koffie 10 Euro (of Guldens)…
  Maar alles bij elkaar genomen vind ik de koffie die ik thuis drink nog de lekkerste en goedkoopste!

 6. alweeruit zegt op

  Hier in BKK is de terugtocht alweer merkbaar en de overname door enkele grote concerns, mn dat AMAZON-heeft niks met die verzendboekhandel te maken. Dus gepasseerd station.
  Zoals het met elke hype hier in TH gaat: enkelen zien een kans, dan zien anderen dat,en dat het blijkbaar geld oplevert en omdat papagaaien/imiteren in het bloed van de Thai zit, is in no time overaanbod en dalende inkomsten, met als gevolg faillissement.

 7. Kevin zegt op

  Hier omgeving Rayong Coffee Today 40-50 baht voorlopig de beste hier. En tegenwoordig ook Hollandse stroopwafel erbij zo ook bij Amazon nummer 2 als favoriet.

 8. Jacques zegt op

  Op dit moment is Amazon zeker aan te raden. Bij ziekenhuizen en ook onderweg op snelwegen zijn er bij die leuk zijn aangekleed en met een mooie tuin, waar je even rustig kunt zitten. De prijs voor een bakkie koffie is alleszins redelijk te noemen, in tegenstelling tot Starbucks of noem die andere grote ketens maar op.

 9. Peterdongsing zegt op

  Amazon ook mijn favoriet, ik tank dan ook alleen daar waar een Amazon bij gevestigd is. Vaak flinke Koi karpers die onder het terras door zwemmen en schaduw rijk terras. Capuchino met naar keuze thee of water erbij voor 45 Bath.

 10. Khunang Karo zegt op

  Nog nooit een koffieshop in Thailand gezien.
  Wel vele cafés met goede espresso (warm) voor ฿ 25.00
  Meestal met glas thee of warm water.

 11. Liesbeth Schrijvers zegt op

  In Patong Beach heb je van één en dezelfde eigenaar 3 koffieshops.
  Ze heten Coffeemania, eigenaar heet Nok en woont boven een van die shops op Nanai Road. Vriendelijk personeel en zeer redelijke (goedkoper dan the Coffee Club of Starbucks) prijzen. En je kunt er ook ontbijten en lunchen.
  Wij komen regelmatig bij alledrie, omdat ze op onze weg naar het strand liggen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website