Thailand staat bekend om zijn curries, en massaman is wellicht een van de beste. Het is een mix van Perzische en Thaise invloeden, gemaakt met kokosmelk, aardappelen en vlees zoals kip, rundvlees of tofu voor vegetariërs. 

Het gerecht wordt op smaak gebracht met laurierblaadjes, tamarindesaus, kaneel, suiker en geroosterde pinda’s. Het is hartig en smaakvol en er is niets beters dan het te eten uit de enorme dampende pot van een straatverkoper.

Massaman curry (Thai: มัสมั่น) kent zijn oorsprong in moslimlanden. Massaman curry zou uit Perzië komen, maar anderen beweren dat het uit Maleisië komt. Massaman zou afkomstig zijn van het Maleisische woord “masam”, dat zuur betekent. Het oudste gevonden recept voor massamancurry stamt uit 1889.

Massamancurry bevat ingrediënten die niet vaak gebruikt worden in de Thaise keuken. Onder andere komijn, steranijs, nootmuskaat en kaneel kunnen in massaman zitten. De curry wordt vaak met vlees als kip, rund, lam of eend geserveerd. Meestal zit er vissaus in massaman curry, maar er zijn ook vegetarische en veganistische varianten.

Video streetfood in Thailand: Massaman curry

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

2 reacties op “Video streetfood in Thailand: Massaman curry”

  1. Jacobus zegt op

    Massaman curry vind ik een van de lekkerste curries. Maar ik dacht dat Massaman moslim betekende.

  2. Simon zegt op

    Ik heb het geleerd op de kookcursus, maar daar deden we er wat aardappel in.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website