Shoppen en eten: kan dat tegelijk? Ja, dat kan bij 12 winkelcafés in Bangkok, een combinatie van (eet)café en winkel.

1 of a kind

Als je op zoek bent naar een stoel of tafel waarvan maar één exemplaar bestaat, dan is deze zaak the place to be. Hier koop je unieke Skandinavische meubelstukken die bij Ikea in bulk te koop zijn. De keuken is evenwel niet Skandinavisch. Wat dan wel? Tobiko with scallop pasta, Tom Yum spaghetti en zalm steak.
fb.com/1ofakindstyle

Shades of retro

De naam zegt het al: hier verkopen ze retro spullen, maar wat precies vermeldt de tekst niet. Wel dat de achtergrondmuziek uit ouwe jazz bestaat en dat alleen al is een verademing vergeleken bij sommige andere zaken.
Geopend 15-1 uur. Shades of Retro, Soi Thararom 2, Sukhumvit Soi 55.

Kaffe 50

Het is allemaal vintage wat hier de klok slaat met meubels en knick-knacks. Van alles: tassen van krokodillenleer en one-off paintings. Het eten is simpel: pulled pork sandwiches, scones en verschillende quiches. In combinatie met koffie of thee niet te versmaden.
fb.com/kaffebyY50

WWA

Rare naam, zou in Nederland de afkorting van een wet kunnen zijn. Wat er in WWA te koop is, wordt aangeduid met de vage term outfits maar wat de smaakpapillen kan beroeren, lezen we wel: brownie, tamarind and mascarpone cream en cinnamon butter pancake.
fb.com/wwa.bangkok

BoYY cafe

Dit café verkoopt handtassen voor de dames. Het mannelijk gezelschap kan zich intussen te goed doen aan een pasta of verse salade en die lopen de dames dan weer mis. Of ze moeten nadien de rollen omdraaien. De winkel opent om 11 uur, het café al om half acht.
BoYY Bag Cafe, The Grass, Thong Lor Soi 12.

(Un)fashion cafe

Vintage schoenen en laarzen voor mannen en vrouwen, zelfs cowboylaarzen.  Alle schoeisel is gemaakt van superzacht leer en wordt geïmporteerd uit de VS en Europa. Sluit je aankoopwoede af met een afternoon tea of koffie met waffles, cakes en scones.
fb.com/unfashionvintage

Y Factory & Light Cafe

Weer zo’n ingewikkelde (en beetje gezochte?) naam. Er is een afhaalcounter, zodat je al lurkend aan je koffie kan rondstruinen tussen lichtarmaturen, kussens, stoelen, metalen sculpturen, omschreven als warehouse-style.
fb.com/yfactoryandlightcafe

Fabric living shop

Hier moet je zijn voor lakens en kussenslopen van premium kwaliteit, hetgeen volgens de auteur betekent dat je met moeite je bed uitkomt, zo heerlijk voelt dat aan. Er is koffie te koop; verder geen info over het horecadeel.
fb.com/fabrichome

Maybe Flower & Cafe

Hier werken professionele bloemdecorateurs. Ze arrangeren ter plaatse een mooi boeket voor je. Kun je gelijk de kunst van het bloemschikken afkijken. Het café (foto) biedt sweets en desserts zoals creme brulee en chocolate tart. Jummie!
fb.com/maybeflowerandcafe

Laliart Coffee

Een fietsenwinkel annex ijssalon met zelfgemaakt ijs, geen fabrieksijs. Je kunt er superlichte fietswielen kopen en je hebt een keuze uit verschillende rijwielmerken.
fb.com/laliartcoffee

Pacamara

Koffie uit alle windstreken van de wereld en vintage koffiemachines maar ook supemoderne. Verder koffiemolentjes (draaien, draaien, altijd maar draaien) en koffiefilters. ’t Is een klein winkeltje, dus het advies luidt: koffie in een bekertje mee naar buiten nemen.
fb.com/pacamacoffee

One Ounce for Onion

De hekkesluiter van de twaalf winkelcafés (foto midden) heeft ook al zo’n raadselachtige naam. Ze serveren er een goede kop javakoffie. Neem na de latte of cappuccino een kijkje bij de koopwaar: zonnebrillen, kunstboeken, canvas tassen en hipster flat-caps.
fb.com/oneounceforonion


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website