Restaurant Le Bordeaux in Pattaya

Eerder deze week heb ik een nieuw Frans restaurant, Le Bordeaux, ontdekt in Pattaya en wel in Soi Day-Night 2, achter Tukcom aan South Pattaya Road.

Ontdekt is in dit verhaal een juist gekozen woord, want ik kende het niet en kwam er min of meer onverwacht langs. Het bevindt zich ietwat afgelegen van de altijd drukke South Pattaya Road, dus je moet er wel even naar zoeken.

Dat ontdekken ging zo: ik moest een boodschap doen in het IT-warenhuis Tukcom, ging er laat (ca 9 uur) naar toe met het idee om daarna iets in de buurt te gaan eten. Het winkeltje in Tukcom was echter al gesloten en onverrichterzake ging op zoek naar een ander Frans restaurant, dat ik wel eens gezien had. Ik reed wat rond in het wat smoezelige buurtje achter Tukcom met nogal wat “boys clubs” en plotseling stond ik oog in oog met Le Bordeaux.

Een pareltje voor de buurt mag je wel zeggen, een mooie gevel en entree en van buiten kon ik al de stijlvolle inrichting bekijken. Mooi gedekte tafels met gerieflijke stoelen in een sfeervol decor van Franse schilderijen, bloemen en verlichting, hetgeen al een mooie avond beloofde. Eventueel kon ik er “romantisch” aan toevoegen, maar ik was alleen.

Het nieuwe van dit restaurant is betrekkelijk, want het schijnt al sinds 2005 te bestaan. Het is een keer verkocht, maar onlangs hebben de oorspronkelijke eigenaren het teruggekocht en volledig gerestaureerd in een modern, maar typisch Frans restaurant. In recensies, die ik later las, stond, dat Le Bordeaux één van de beste Franse restaurants in Pattaya kan worden genoemd. Het heeft een grote vaste klantenkring van o.a. Franse expats, die van een verfijnde keuken en in ontspannen sfeer even “thuis” zijn. Ik was er op een maandag, niet echt druk, maar terwijl ik zat te eten, stopte er een knalrode Maserati met een nummerbord nr. 1 uit Bangkok. Een, waarschijnlijk Franse, heer, nou ja, kon ook een soort playboy zijn, stapte uit met zijn Thaise liefde en werd hartelijk begroet en begeleid door de twee eigenaren.

Goed, het eten dan, want daar kwam ik voor. Le Bordeaux heeft, zoals menig restaurant in Frankrijk ook, een vast dagelijks menu van 2 of 4 gangen in de lagere prijsklasse, minder dan 500 Baht. A la carte biedt het koude en warme voorgerechten, een lange lijst van hoofdgerechten met vis of vlees en een selectie van nagerechten, waarbij tijdens het lezen het water al in je mond loopt. Voeg daaraan toe een mooie lijst van Italiaanse, Chileense en Franse wijnen en een keus voor een compleet diner is zeker niet eenvoudig.

Ik koos als voorgerecht een prachtig gepresenteerde rundvlees carpaccio, bestrooid met Parmezaanse kaas en basilicum. Als hoofdgerecht nam ik een filet mignon, medium well. Dat betekent 4 minuten bakken aan beide zijden, zodat er nog een mooi, maar niet al te grote strook lekker rood vlees binnenin zit. Het was perfect naar smaak gebakken, het mes ging er met speels gemak doorheen en het zachte vlees was een zegen op mijn tong. Natuurlijk hoorde daar een glas wijn bij, twee zelfs, waar ik voor een Chileense rode wijn koos.

Nagerechten laat ik meestal voor wat ze zijn, maar het is wel zeer verleidelijk om te lezen wat er beschikbaar is. Wat dacht van een sorbet in bladerdeeg, omringd door een saus van chocolade en Grand Marnier? Een kersen/chocolade gebakje? Of een Noorse omelet geflambeerd met Calvados? Ik heb niets genomen, zelfs een kaasplankje met uiteraard Franse kaas kon mij niet vermurwen.

Le Bordeaux is, relatief gesproken, niet echt goedkoop. Het is geen restaurant voor “cheap Charlie’s”, maar ach, zo af en toe wat meer geld uitgeven dan gewoonlijk voor een wel bijzondere avond, moet kunnen. Voor de carpaccio, filet mignon, twee glazen wijn en een sodawater betaalde ik in totaal 960 Baht. Geen prijs om elke dag voor het eten te betalen, maar het diner in Le Bordeaux was het geld meer dan waard.

Kijk voor meer informatie (plattegrond, menu, openingstijden) even op hun goed uitgevoerde website: www.bordeaux-restaurant-pattaya.com en om alvast in de stemming te komen naar onderstaande video van Pattaya People:

[youtube]http://youtu.be/0gEHBTuApp4[/youtube]

14 reacties op “Restaurant Le Bordeaux in Pattaya”

 1. Davis zegt op

  Ken het al geruime tijd, een van mijn reden om er expliciet naar toe te gaan is voor de steak tartare (américain préparé). Zelfs met de rauwe eierdooier is het daar nog fout gelopen. Verse frietjes en wat wil je nog meer? Aangenaam gezelschap misschien, maar dat moet je uiteraard zelf meebrengen.
  Al bij al valt de prijs best mee, er rekening mee houdend dat je wel degelijk op restaurant bent.
  Afsluiten met Franse kaas en nog een glaasje rood en last but not least een Irish Coffee. Gemaakt volgens de regels van de kunst. Voor de budgeteters, het is veelal de drank die de rekening in de hoogte jaagt, maar wat wil je als je even laat gaan…

 2. Rob phitsanulok zegt op

  Dat is precies wat ik mis in Phitsanulok en gelukkig ook het enige. Dus bedankt voor de tip want ik gebruik mijn 3 dagen Pattaya per jaar om kennissen te ontmoeten en om heerlijk te dineren en deze kende ik nog niet. Maar als het half zo smaakvol is als jij schrijft ben ik tevreden. Merci

 3. Janbv zegt op

  Leuk te lezen. MeestAl ga ik naar Patrick, Belgisch restaurant hetgeen ,naar mijn mening erg goed en betaalbaar is, mar deze ga.ik ook proberen.

 4. Mathias zegt op

  Beste Gringo, ik mag hopen bij zo een lekker stuk vlees dat u niet medium well besteld? U heeft het over nog een mooi stukje rood van binnen. Ik neem aan dat u dus medium rare bedoelde?

  • Gringo zegt op

   Nee, Mathias, ik bedoelde wel degelijk medium well. Ik heb de baktijd van 4 minuten er nog bij aangegeven.
   Kijk maa reven op deze link: http://www.askthemeatman.com/beef_photo_doneness_guide.htm

 5. Robbie zegt op

  Die Colin de Jong, alias Elvis, kom je echt overal tegen.

 6. Johan zegt op

  Goeie tip bedankt ga er zeker een x eten

 7. ReneThai zegt op

  Restaurant Le Bordeaux bestaat al jaren, zeker meer dan 10 jaar ,en in die buurt zijn nog veel meer goede restaurants .

  Het is ook geen smoezelige buurt achter Tukcom , er zijn oa prachtige appartementen te huur bij Mozaik. Jarenlang was het Flamingo Hotel een trefpunt van Hollanders tot Jaap de manager van de baas hoorde dat het niet meer rendabel was. Jarenlang kwamen daar Hollandse gezelschappen om te logeren.

  Kijk ook eens naar het totaal en prachtig gerenoveerde hotel Day and Night.

  Eet smakelijk

  Rene

  • Eddy zegt op

   Ook een leuk frans restaurant.

   http://www.auboncoinpattaya.com/chef.htm

   Pratamnak einde soi 6 daarna sla rechts af; soi 9

   Bon appetit

 8. Frank v Hamersveld zegt op

  Ik kom al jaren in restaurant “Le Bordeaux”. Net even buiten de drukte in een geweldige ambiance. Maar zeker niet zoals hierboven geschreven wordt in een smoezige buurt. Ga maar kijken vrienden dit klopt niet.
  Het eten is er voortreffelijk. Het enige nadeel is (was),dat als je met een thai(se) wil gaan eten en hij/zij wil thais food bestellen, dan wordt het ergens anders gehaald en dus niet zelf bereid (tot begin 2013). Vond ik wel heel opmerkelijk voor zo’n goed restaurant. Maar ook het “gehaalde” eten is de kwaliteit erg goed te noemen. De Franse keuken in Restaurant Le Bordeaux is geweldig. Franky

 9. Joseph Jongen zegt op

  Albert, daar gaan we dan eens lekker happen. Kan ik een vergelijking maken met mijn favoriet ‘Restaurant Louis’. Helaas moet ik wachten tot april.

 10. patrick zegt op

  Mensen van franse keukens.Probeer le saint regis i n pattaya top klasse en niet duur .
  U waant zich in een michelin* in europa .Voor alle belgen en nederlanders doen vb een volledige menu a 599 bath vergeet de foi gras niet 555555

 11. RonnyLadPhrao zegt op

  Joseph enPatrick,

  Bedankt voor de tip maar kan je voor de lezer ook schijven waar deze restaurants zich bevinden.
  In Pattaya lijkt me een beetje te algemeen om iets terug te vinden.

 12. patrick zegt op

  Beste
  Geen probleem , u komt van Treppasit op het einde is een T u slaat naar rechts richting Pattaty.
  voor u de brug onder rijd slaat u terug naar Thepprassit tussen soi 7 en 9 slaat u links in voor Mata Hari restaurant
  In deze straat heeft Bananaas nog een frirtkot gehouden, daar rechtover is er een prachtige villa en het restuarant Lou de Prijck iedereen thai vrouw kent zijn liedje hier pattaya pattay … smakkelijk


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website