KFC opent de 700ste vestiging in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Eten en drinken
Tags: ,
22 december 2018

Kentucky Fried Chicken heeft afgelopen vrijdag in een persbericht bekendgemaakt, dat bij een PTT benzinestation in het Kratumban district van de provincie Samut Sakhon de 700ste vestiging van een KFC restaurant is geopend.

Waewkanee Assoratgoon, general manager KFC van YUM Restaurants International (Thailand), zegt in het persbericht:

“Het succes van KFC in Thailand is te danken aan verschillende factoren, waaronder een intensieve samenwerking tussen KFC en alle franchisenemers bij de ontwikkeling van ons merk, het handhaven van een hoge standaard van keukenonderhoud en levering van het smakelijke recept van KFC via de vers bereide KFC-menu’s elke dag in onze restaurants. Deze factoren zijn de tip voor succes van KFC wereldwijd.

Gemiddeld bereiden de medewerkers van elke vestiging 1500 tot 2000 stukjes kip per dag voor. KFC serveert ongeveer 800.000 stukjes gebakken kip aan Thaise klanten per dag oftewel 292.000.000 stuks per jaar.”

Welhaast vanzelfsprekend kreeg dit bericht op een bekend Engels forum nogal wat kritiek op de kwaliteit van het geboden voedselaanbod. Ik kan daar echter niet over mee praten, want ik ben mijn hele leven lang nog nooit in een KFC restaurant geweest. Ook de concurrenten, zoals McDonald’s, Burger King en hoe ze ook allemaal mogen heten, zijn van mij in ieder geval nooit rijk geworden.

Hoe staat met onze bloglezers? Kunt u oordelen over één of meerdere KFC restaurants in Thailand en kunt u een vergelijking maken met één van de ruim 60 KFC restaurants in Nederland? Dat laatste kan ik nog niet aan onze Belgische lezers vragen, want KFC heeft België nog niet veroverd. Recent heeft KFC evenwel bekendgemaakt filialen in België te zullen vestigen. Het eerste zal in het voorjaar van 2019 openen in het Noordstation van Brussel. Op termijn zouden er 150 vestigingen komen. Voor de Belgen iets om zich op te verheugen?

20 reacties op “KFC opent de 700ste vestiging in Thailand”

 1. johank zegt op

  Moeten we hier blij van worden 700 “restaurants”?
  Je ziet overal op straat in Thailand dat al die westerse vreetschuren toch wel een grote impact hebben op de samenleving hier in Thailand.
  Hoe moeten we hier mee omgaan in de toekomst met al dat vlees wat geconsumeerd wordt?
  Waar ik me wel heel veel over verbaas in Thailand, zijn die vreselijke hoge prijzen ten opzichte van de westerse landen wat ze voor die producten vragen.
  De prijs in de westerse wereld word voor een groot gedeelte bepaalt door de loonkosten.
  Die loonkosten zijn bijna niet aanwezig in Thailand (en zeker niet bij deze grote ketens), wat er dus op neer komt dat er daar in Thailand een paar mensen zijn die hun zakken goed aan vullen zijn.

  • brabantman zegt op

   Niet met Johank eens mbt de ‘vreselijk hoge’ prijzen. Duidelijk dat u bv nooit bij de Mc D komt. U kunt er bijvoorbeeld een chicken cheese burger kopen incl. cola en apple pie voor totaal 69 baht. Omgerekend ca. eu 1,80. Dat noem ik niet vreselijk hoog! Dan bent u er tevens ook nog zeker van dat het voedsel proper bereid is. Dit in tegenstelling tot de op de bij de Thailandgangers zo populaire etensstalletjes. Zag er gisteren nog een (Pattaya Beach Rd) die met een poetslapje zowel de wielen als de etenspot schoon maakte.

 2. Lodewijk zegt op

  700 KFC’s zijn er voor mij 700 te veel. Net zoals bij McDonald’s is het precies of je bent karton aan het eten. Zo voel ik het toch aan. Waarschijnlijk zijn er veel mensen die een andere mening hebben anders zouden er niet zo veel geopend worden. Maar ja, smaken verschillen. Ik ben bij die twee ketens een maal geweest en nooit meer.

 3. Taaruud zegt op

  Het ergste hiervan vind ik, is de neokoloniale invloeden van het westen op de oosterse cultuur. Niet alleen op het gebied van voedsel, maar ook van make up (whitening!), mode en cultuur (rappen in het Thais!). Zo hebben “the brittish” ook Indiase cultuur vernietigd. Maar nu gebeurt dat viade commercials díe elke 10 minuten het beeldscherm vullen.

  • Sir Charles zegt op

   Krom want in Nederland is dat niet anders, wat te denken van o.a al die Chineze, Italiaanse, Indonesische, Turkse en ja ook Thaise restaurans die min of meer gemeengoed zijn geworden.
   Bovendien de AH’s en Jumbo’s liggen tegenwoordig ook vol met etenswaren uit andere (verre) culturen, dat doen ze niet voor niets want wij ‘echte’ Nederlanders maken daar evenals de restaurants gretig gebruik van.

  • Lessram zegt op

   Globalisering noemen we dat. Het zou mij verbazen als over 100 jaar er nog verschil is tussen landen/volken/culturen/keukens etc….

   In NL eten we nu ook Nasi, Spaghetti, Tom Gha Kai en Hamburgers die we echt niet meer bij een speciaal zaak moeten kopen. Gewoon van de Supermarkt om de hoek.

   Met een kleine achterstand, maar hogere versnelling, gebeurd dit ook in Azië, Afrika, Zuid Amerika.

   90% van “eigen” wordt vergeten (Snijbiet, raapstelen etc etc) we kiezen voor de snelle menu’s, en binnen niet al te lange tijd worden hier in NL in navolging van de US ook huizen gebouwd zonder keuken.

   Hetzelfde voor mode, make up, muziek, en zelfs taal……….
   Kunnen we heel jammer vinden, maar door Internet, vliegtuigen, reizen, TV werken we er zelf aan mee. Door dingen/ideeën mee te nemen naar huis en de kroketten, haring en pepernoten te introduceren in Thailand.

 4. rob zegt op

  Al die westerse junkfood vestigingen hanteren hetzelfde recept: het serveren van smakeloze hamburgers of stukjes plofkip met koude slappe , papperige mini friet en een beker bruin gekleurd ijswater waar je darmen van op hol slaan. Goedkope, ongezonde maagvulling. Nooit het succes hiervan begrepen. Ooit, zo’n jaar of 10 geleden, daar eens wat gegeten omdat de jongste familieleden daar heen wilden, maar nooit in mijn leven zal ik daar nog eens komen.

  • Lessram zegt op

   Het succes ervan? Het heet niet voor niets FAST food

   Ach zo strikt kan ik daar niet in zijn. 2x per jaar een hamburgertje van de MacD lust ik echt wel, zeker als ik honger heb en haastig op station rond ren of door de stad loop. En eerlijk gezegd in de zomer vind ik de Milkshakes van de McDonalds dan wel de lekkerste. De BurgerKing en KFC heb ook ooit wel eens aangedaan, maar kan mij ook niet echt bekoren. Maar da’s gewoon omdat ik helemaal niet van de vette hap ben, ook de Nederlandse snackbars zie ik zelden van binnen. Friet en frikadel/kroket…. ik zou er nooit voor kiezen. Om nog niet eens te denken aan “Frietje Kapsalon” alleen al bij de gedachte eraan zit mijn maag vol.

   Zelf vind ik het erg leuk om te koken…. Dus kant-en-klaar is hier in huis meestal Not-Done. Voor de snelle maaltijd is er de Italiaanse keuken (ook niet echt mijn ding), en bij iets meer tijd de “Chinees Indische” (vernederlandst) keuken of de ouderwetse Nederlands/Franse keuken met groente, aardappelen, stukje vlees. En bij wat meer tijd de hobby om zo authentiek mogelijk Thais te koken. Gelukkig zit er een erg grote toko redelijk dichtbij. (Waarmee eigenlijk de globalisering ook weer in praktijk wordt gebracht 😉 )

 5. Dirk zegt op

  Niks waar Thailand trots moet op zijn. Voor mij is het rotzooi net als Mac Donalds en andere eroorzakers van hartziekten.
  Weg ermee zou ik zo zeggen…

 6. brabantman zegt op

  Duidelijk hier meningen van een oudere generatie. Mensen hebben alle vrijheid om datgene te eten hetgeen zij wensen. Twijfel zelf of het zo hier geliefde Thaise eten nu zoveel gezonder is dan hetgeen men bij de ketens kan kopen. Ik denk aan de ongelooflijk zwaar bespoten groentes, de z.g. bio nog meer als het ‘gewone’ regulaire, de enorme hoeveelheden MSG die gebruikt worden bij de bereiding, de veel te scherpe kruiding (maagkanker), vis en schaaldieren uit enorm vervuild water en anderzins volgefokt met groeihormonen en anti biotica.
  Dan beter toch een hormoonvrije Angus vleesburger van de ketens.

 7. ruud zegt op

  Mijn smaak is het niet, die grote smakeloze massaproductie, die in iedere vestiging dezelfde “geen smaak” heeft.
  Wat dat betreft ben je in Nederland beter af in een gewone snackbar.
  Daar smaken de producten iedere dag anders, afhankelijk van wie heeft staan bakken.

 8. Adri zegt op

  Vreselijk al die Amerikaanse vreetschuren!

 9. Leon zegt op

  Ik heb laatst juni voor de snelle hap een keer gegeten bij de KFC in de market village. Drie woorden niet te vreten. Wat een waardeloos voedsel voor een veel te dure prijs. Lekker bij een stalletje eten voor een fractie van de prijs en echt lekker.

 10. Maryse zegt op

  Niet iets om trots op te zijn als regering, je volk zo te laten vergiftigen!
  Het vlees bij KFC, McDonald en King Burger is van het laagste allooi, plofkip en gehakt van afvalvlees (ook van de Angus is er afvalkwaliteit)

  De vulling van die broodjes zit vol met kleurstoffen, smaakversterkers en conserveringsmiddelen, kortom chemicaliën die slecht zijn voor je gezondheid. Maar ja, de smaak hé. Daar spelen ze op in.

  De uitvinder van de formule McDonald, Ray Kroc besefte al heel vroeg, nog ver voor het woord ‘belevingseconomie’ was uitgevonden dat “Mensen laten zich beter overtuigen door emoties dan door feiten.”

  En zo gaat het ook bij KFC en BK want die hebben eenmaal de formule van McDonald gekopieerd. De emoties zitten in de smaak (veel suikers), het idee dat het goedkoop is en in Thailand is de kip als vlees een favoriet. Dat verklaart het succes van KFC. Ondertussen worden de (vaste) klanten moddervet en lijden aan obesitas, een ongekend verschijnsel in Azië waar mensen doorgans tenger en gespierd van oorsprong zijn.
  De klanten van die zaken zijn niet het meest geschoold dus dat het voedsel vol troep zit zullen ze niet weten, helaas!
  Economie wint, kost wat kost zal het kapitaal voorop staan. Ik betwijfel het zeer of de CEO’s van die bedrijven die troep zelf eten…
  En ik vraag mij ondertussen af of dat voedsel misschien net zoveel verslavingwekkend middelen bevat als de sigaretten…

  • Lessram zegt op

   “En zo gaat het ook bij KFC en BK want die hebben eenmaal de formule van McDonald gekopieerd. De emoties zitten in de smaak (veel suikers)”

   In bijna alle originele Thaise recepten zit ook (palm) suiker! Van de Tom Gha Kai tot zelfs de super gezonde Som Tam. Juist de thaise keuken staat bekend om al de 5 smaak receptoren te prikkelen, in de juiste balans.

 11. GeertP zegt op

  Iedereen mag natuurlijk eten wat hij of zij wil eten,je mag van mij zelfs beweren dat het spul van KFC en de Mac lekker is,maar het lijkt mij op zijn minsthandig om te weten wat je eet.
  In een ver verleden was ik werkzaam bij een bedrijf dat kippenfarms bouwde voor de levering aan KFC en de Mac.
  Ik heb met eigen ogen gezien hoe eendags kuikentjes in 6 weken zodanig werden vetgemest door het eten van kleine zwarte bolletje ( hormonen),dat ze niet meer konden staan.
  Die bolletjes krijg jij ook binnen als je die rommel eet,ik hoef niet uit te leggen hoe gezond dat is.

  • Lessram zegt op

   Sorry maar denk je dat KFC / MacD kip andere kip is dan de “whatever” Kai gerechten?
   Enige verschil is hooguit dat de Thai de plof kip-filetjes naar Nederland sturen (want: lekkerder) en wij vanuit Nederland de plof kippe-dijtje naar Thialand sturen (want lekkerder).

  • Sir Charles zegt op

   Thailand is een der grootste landen die bio-industrieel kippenvlees produceert, meen 4de van de wereld. Zijn we nu al vergeten dat enkele jaren geleden in Thailand veel kippen levend in een vuilniszak werden begraven om dat er een ziekte was uitgebroken?
   Ben blij vegetariër te zijn al is het alleen al maar vanwege het dierenleed.

 12. Peterdongsing zegt op

  In mijn ogen toch niet te vergelijken, McDonald’s en KFC. Alles bij de eerst genoemde is gemalen. Ook de chickenburger is samen geperst, gemalen kip.. € 3,95. Bij KFC hebben ze deze ook, echter nu met een mooi stuk kip filet, draadjes vlees idee.. € 4,25. Nu hier in Roi Et bij diverse winkels ook een KFC, o.a. bij Big C, waar ik graag even binnen stap voor een broodje kip burger. Zelfde mooi stuk kip, wat salade op een broodje.. 62 baht €1,63. Vind ik niet te duur… ook kijk ik altijd wat de aanbiedingen zijn, in the box noemen ze het daar. Heb ik echt trek neem ik die, broodje, diverse kip stukken, zakje frietjes en onbeperkt navullen van drinken dit voor 125 baht € 3,38. Toch ook niet duur? En klandizie betreft, behoorlijk druk… McDonald’s nee dank u, KFC ja graag…

 13. Jan Hoekstra zegt op

  En het volk wordt maar dikker door die goedkope vreetschuren. Wanneer krijgen ze eens voorlichting over vet eten. Ik zie in Bangkok veel mensen met overgewicht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website