IKEA gehaktbal weer in ere hersteld

Door Gringo
Geplaatst in Eten en drinken
Tags: ,
1 augustus 2013

De Zweedse gehaktballen zijn vanaf vrijdag 2 augustus weer te koop in het restaurant van IKEA Bangna. Dat is goed nieuws voor de liefhebbers, die een poos hebben moeten wachten, omdat de verkoop tijdelijk stilgelegd was.

De herintroductie komt na de uitkomsten van een DNA-onderzoek door een onafhankelijk laboratorium en testen uitgevoerd door een internationaal bekend Quality Assurance Company, waarmee bevestigd wordt, dat de gehaktballetjes uitsluitend rund- en varkensvlees bevatten.

Deze gunstige uitslag gaat IKEA Thailand groots vieren met twee speciale gehaktbalaanbiedingen op die vrijdag 2 augustus. De eerste 500 klanten in het restaurant krijgen een gratis bord met 10 gehaktballetjes. Verder is het die dag “tien gehaktballetjes voor 50 baht” (normale prijs 95 baht). Vrijdag 2 augustus is het dus gehaktdag bij IKEA.

Naast de uitgebreide testen die IKEA heeft laten uitvoeren, heeft IKEA een verklaring uitgegeven waarin het bedrijf zich verplicht de voedselzekerheid in het restaurant te verbeteren: “IKEA is vastbesloten uitsluitend voedsel van hoge kwaliteit aan te bieden, veilig, gezond en geproduceerd met zorg voor het milieu en de mensen, die het produceren”.

Om deze belofte na te komen, heeft IKEA inmiddels nieuwe kwaliteitscontroles geintroduceerd, zoals het terugbrengen van het aantal leveranciers van het vlees om de aanvoerketen te vereenvoudigen, DNA-analyse van rauw vlees, strenge eisen voor inkoop en de verwerking van alle vleesproducten en een regelmatige audit van leveranciers en toeleveranciers.

Zo, gelukkig weer een probleem in Thailand opgelost, nu die paar andere nog!

Eet smakelijk vrijdag!

Bron: ScanAsia.com


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “IKEA gehaktbal weer in ere hersteld”

  1. GerrieQ8 zegt op

    Is het een idee, om na de overhandiging van het boekje aan de ambassadeur met zijn allen gehaktballen te gaan eten. Ik ben wel voor een koopje, want ons zeeuwen bin zuunig he?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website