Natuurlijk kennen wij allemaal wel Tom Yum Goong, Phat Kaphrao, Pad Thai en Som Tam, maar de Thaise keuken kent meer gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Veel van deze gerechten uit de Thaise keuken zijn te vinden in de regio’s. Een voorbeeld daarvan is Gaeng Hang Lay (Northern Thai Pork Belly Curry) een heerlijke zachte curry met Birmese invloeden.

Gaeng Hang Lay is een roodachtige curry met een intense maar milde smaak. De curry en het vlees smelt in je mond dankzij de goed gegaarde of gestoofde varkensvlees in het gerecht. De curry heeft een licht fruitige smaak door de toevoeging van ananas en de smaak van tomaten.

De Birmese invloed blijkt uit het gebruik van tamarinde, kurkuma, knoflook en gember. Het samensmelten van aroma’s en de smaken in het gerecht is nogal complex en daarom is het gerecht thuis wat lastig te bereiden. Je kan deze overheerlijke curry het beste eten in combinatie met verfijnd geurige jasmijnrijst.

Ga deze unieke curry zeker eens proeven en geniet van de smaaksensatie!

2 reacties op “Verrassingen uit de Thaise keuken: Gaeng Hang Lay (Thaise curry met varkensvlees uit het Noorden)”

  1. Marijke Bakker zegt op

    Is het mogelijk om de recepten van de gerechten erbij te plaatsen?

  2. Willem zegt op

    Een heerlijk gerecht. Mijn favoriete gerecht uit de noordelijke keuken. Gisteren weer heerlijk van genoten. Tip: Even google gebruiken en je kunt ongeveer ieder recept vinden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website