Je ziet ze regelmatig in Thailand, langs de kant van de weg en op markten: Gegrilde vis. Opvallend daarbij is de wit uitgeslagen kleur van het zout waarmee ze ingewreven zijn.

De vis wordt volgestopt met kruiden en vervolgens gegrild boven houtskool en ruiken heerlijk. Een middelgrote vis kost ongeveer 150 baht. Om deze vis tot zijn recht te laten komen is het belangrijk te weten hoe je die moeten eten.

Bij de vis wordt een heel pakket geleverd van saus (pittig, zure en zoete saus), noedels, Chinese kool, sla en koriander of dille. Eenmaal thuis neem je een beetje filet van de vis (zonder huid en pas op voor de graten) legt dit op een blad sla, daarna de noedels, met wat Chinese kool, dille en saus.

Dat geheel vouw je op als een pakketje (zie de video) en steek je in je mond. Vervolgens kan je genieten van Miang Pla Phao met zijn harmonieuze smaken. Het stimuleert niet alleen de smaakpapillen, maar is ook gezond en vol met essentiële voedingsstoffen.

Video: Gegrilde en gezouten vis (Miang Pla Phao of pla nin pao)

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


2 reacties op “Gegrilde en gezouten vis (Miang Pla Phao of pla nin pao)”

 1. thea zegt op

  ohhhh heerlijk, het water loopt me weer in de mond.
  In Maart komen wij weer voor 2 maanden naar Thailand en ik verheug me al op die heerlijke vissen waar ik me telkens weer tegoed aan doe

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 2. Henk zegt op

  Heerlijk. Heerlijk en nogeerlijke eens heerlijk. Dat staat gemiddeld toch wel om de 2 weken bij ons op het menu en Inderdaad geleverd met een komplete groententuin en heerlijke sausjes. Je moet wat handigheid hebben om alles in het groentenschaaltje Te krijgen maar dan is de smaak ook enorm!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website