Cider in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Eten en drinken
Tags: , ,
25 juni 2020

Cider is een alcoholische drank die wordt gemaakt van vooral appels. De appels worden eerste vermalen tot pulp, dat daarna wordt uitgeperst. Het sap wordt dan vergist tot cider. Er valt heel wat te vertellen over cider, over de soorten, de smaken en de oorsprong, maar dat kunt u allemaal op Wikipedia lezen.

Cider is niet echt populair onder Nederlanders en ook de Belgen zijn niet enthousiast over het drankje, dat als alternatief voor bier zou moeten gelden. Ik las, dat Heineken in Nederland heeft getracht het Engelse merk Strongbow te verkopen, maar dat sloeg niet aan. Inmiddels heeft men enkel nieuwe merken op de markt gebracht, waarvan de cider is aangepast aan de nederlandse smaak. Men ziet een wereldwijde trend, dat cider het bier (enigszins) aan het verdringen is.

Cider in Thailand

Een tijd terug stond in de Thaise pers het bericht, dat Heineken nu ook cider gaat verkopen in Thailand. Het is het merk Strongbow, eigendom van een zusterfirma in Engeland, dat aldaar grote populariteit geniet. De marketing van Heineken richt zich op de doelgroep van 25 tot 35 jarigen, die de wereldtrend zouden willen volgen. De markt in Thailand voor cider moet in 2017 een omzet behalen van 30 miljoen Baht, hetgeen een stijging zou zijn van 120%.

Meerdere merken in Thailand

Of het Heineken gaat lukken in Thailand voet aan de grond te krijgen met Strongbow is maar de vraag. In supermarkten en Engels getinte pubs zijn al meerdere merken verkrijgbaar. In Megabreak poolhal, waar ik nogal eens kom, kan men Black Rat en Magners cider bestellen. Ik zie Engelsen, Ieren, Schotten en ook Scandinaviërs wel een cider drinken, maar de omzet is niet echt groot. Ik drink het (nog) niet, maar ik behoor dan ook niet tot de doelgroep.

Lezersvraag aan Nederlanders en Belgen in Thailand: Drinkt u wel eens cider? Zo ja, welk merk en wat vindt u ervan?


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Cider in Thailand”

 1. Rob Tha Mai zegt op

  Cider is een appelwijn en wijn is niet zo populaiur in Thailand. Zelf maken metr ander fruit is ook mogelijk en bij zeer zuiver maken, kan je ook een hoger alcohol percentage bereiken. Zelf gemaakt van: Lemoen, Salak, mangosteen, banaan, ananas. Gisten op de fles met waterslot met uiteindelijk een alcohol percentage van 13 tot 15%. Echter het bottelen was een probleem, geen kurken. Heb genomen de 0,6 ltr bierflessen met een kroonkurk, echter deze flessen waren te zwak bij de hals en spatten open, dus dweilen in alcoholdampen, de 0,33 bierflessen hielden wel enkonden goed opgeslagen worden. Kortom er is veel fruit en de drank was perfect bij vrienden.

  • LOUISE zegt op

   Hi Rob,

   Je zou voor het bottelen wek flessen kunnen gebruiken, die kunnen wel wat hebben.
   En misschien andere modellen hiervan te koop met dezelfde sluiting.
   En als het voor eigen gebruik is, wat makkt het uit hoe de fles er uit ziet, als de inhoud maar lekker is.

   LOUISE

   • Rob Tha Mai zegt op

    waar kan je weckflessen in Thailand kopen?

    • l.lagemaat zegt op

     Je kunt flesjes Tea Factory kopen.
     Daar zit een beugeldop op.

    • Klaas zegt op

     Bij IKEA.

 2. Daniel VL zegt op

  In België drink ik het wel, doorgaans van de firma Stassen verkocht bij Colruyt. De meest verkochte cider is afkomstig uit Normandië Frankrijk. Door werkomstandigheden heb ik nooit alcoholische dranken gebruikt en houd mij daar nu nog aan. soms eens een cola light of zero. Altijd water of koffie drinken steekt soms tegen; Dus soms Cider. Hier in Thailand Franse import verkrijgbaar bij Tesco. Niet mijn smaak.

 3. jozef zegt op

  Ik ben geen pilsdrinker en zeker geen heineken en durf in thailand al eens een cider te drinken,niet voor de hele avond.Is te zoet. heb deze week een cider gedronken van thaise makelei,ik denk chang maar ben niet zeker,alcoholgehalte vrij laag maar koud geserveerd zeer verfrissend.

 4. robert vereecke zegt op

  In Hua Hin Vineyards stond cider van het merk Mouse op de drankkaart (49 bath) en ik heb die dan geprobeerd. Ik was zeer aangenaam verrast, de borrelende vloeistof had een uitstekende appelsmaak was lichtjes zoet (niet teveel, niet te weinig), zeer aangenaam om te drinken en tevens dorstlessend. Als ik mij goed herinner was er 3° alcohol en gebotteld in flesjes van 33 cl. Ik heb de cider teruggevonden in Vila Market verpakt in een carton van 4 flesjes, verkoopprijs 180 bath voor een pak (45 bath stuk). Voortaan heb ik steeds in mijn koelkast een aantal flesjes in voorraad en heb de Chang vervangen door de Mouse.

 5. Patthie zegt op

  Beste
  Ik drink meermaals in de week cider black rat lekker
  Koud en droog.
  Een brute cider en enkel black rat bijna geen suiker dus
  Voor mij de gepaste Anders ciders gebruik ik niet.

 6. Wim van Beveren zegt op

  Ik drink cider azijn, (appel, coconut en anannas) maar dat is niet hetzelfde. doe dat het om het lichaam te ontzuren o.a. tegen jicht.
  Zou cider hetzelfde effect hebben ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website