Streedfood in Chinatown (artapartment / Shutterstock.com)

Al eerder schreven we een artikel over de 10 beste straatgerechten. Hoewel je overal in Bangkok uitstekende eetstalletjes zult tegenkomen, kunnen we je er een aantal aanbevelen.

Bij ons in het Westen wordt eten op straat als snel geassocieerd met een ‘snelle hap’ uit de frituur. In Thailand is dat anders. Op straat kun je echt uitstekende maaltijden krijgen. Vers bereid, gezond en subliem van smaak.

Smakelijker dan in een restaurant

Van zonsopgang tot laat in de avond zijn de straatkoks bezig om met veel liefde en zorg hun specialiteit te maken. De Thai, arm en rijk, staan graag in de rij voor het favoriete straatgerecht. De meeste Thai zijn van mening dat het eten op straat beter van smaak is dan het eten in sommige restaurants. Wil jij Thailand in al haar facetten beleven? Ga dan ook vooral regelmatig op straat eten. Waar? Wij geven je vier suggesties waar je prima kunt eten.

Chinatown
Het zal geen verrassing voor je zijn dat deze buurt bekend is om het lekkere en gevarieerde eten. Wat je misschien niet weet is dat het beste eten hier niet Chinees is, maar traditioneel Thais en Thais-Chinees. Het aanbod is enorm en de exotische geuren komen je tegemoet. Yawolat, de Hoofdstraat, staat bekend om haar ‘seafood’, maar loop de zijstraten in om een uitgebreide selectie ‘Isaan food’ te vinden. Inclusief gebraden kip en fried noodles volgens Isaan’s recept. Je vindt er een grote verscheidenheid aan gerechten, waaronder noedels, gegrilde zeevruchten, en dim sum. Vooral ’s avonds wanneer de straten tot leven komen met eetkraampjes.

Khao San Road
Deze beroemde toeristische straat heeft ook een ruim aanbod aan eetkraampjes. Hier kun je zowel Thaise klassiekers als internationale gerechten vinden, zoals pad thai, groene curry, en pittige papajasalade.

Thong Lor
Op deze smalle strook met stalletjes vlak bij de Hoofdweg, vind je de uitgebreidste selectie van Thais eten en zelfs wat Japanse gerechten. Hier kan je alles uitproberen. Van phad thai tot som tam en kao niauw (kleefrijst) met mango. Het is allemaal spotgoedkoop, de ideale gelegenheid om van alles wat te proeven. Je vindt de eetstalletjes net buiten het Thong Lor skytrain station. Alleen ’s avonds geopend.

Lumphini Park
Breng ook een bezoek aan Ratchadamri Road, net buiten Lumphini Park. Hier moet je naar toe voor de authentieke Isaanse keuken. Het is er erg druk met ‘locals’ wat meestal een goed teken is. Dat betekent ook dat de gerechten behoorlijk pikant zijn. Te scherp voor onze westerse magen. Bestel je gerecht “mai phet” of “mai ow phet”, wat “niet pittig” betekent. Zowel de sfeer als het eten zijn uitstekend. Het is gemakkelijk te bereiken met de BTS skytrain, uitstappen op Ratchadamri station

Victory Monument
Er is een grote straatmarkt aan de rand van de rotonde bij het Victory Monument (genaamd ‘Victory Point’). Je zult er een keur van straatverkopers, terrasjes en andere eetgelegenheden aantreffen. Ideaal voor een ongedwongen en smaakvol diner. Hier vind je vooral de typische Thaise noodle- en rijstgerechten. Maar ook enkele lekkernijen bestemd voor de scholieren en studenten die je veelvuldig op de markt zult aantreffen, zoals wafels op stokjes.

Ratchawat Market en Sriyan Market
Deze twee nabijgelegen markten zijn populair bij de lokale bevolking en bieden een authentieke eetervaring. Je kunt er genieten van versbereide gerechten zoals gestoofde eend, bootnoedels en kleefrijst met mango.

Chatuchak Weekend Market
Tijdens het weekend is deze enorme markt de perfecte plek om te winkelen en te genieten van straateten. Je vindt er een breed scala aan Thaise en internationale gerechten, evenals heerlijke snacks en drankjes.

3 reacties op “Waar vind je de beste straatgerechten in Bangkok?”

 1. Jan Hoekstra zegt op

  Sukhumvit soi 38 is nu een appartementencomplex en daar staat geen kraampje meer.

 2. Louis zegt op

  Er is al geruime tijd actie ondernomen om de wildgroei van streetfood kraampjes in te perken. Het aanbod van streetfood in Bangkok is daardoor sterk verminderd.

  • Andrew van Schaik zegt op

   Wat jij zegt klopt. Men wil de hygiene op gaan voeren. Een aansluiting voor stromend water wordt vereist, voor de afwas. Het blad van de tafels moet in de toekomst van RVS zijn. Gerechten die ’s morgens thuis bereid zijn dienen gekoeld bewaard te worden en later weer opgewarmd. Daar zijn kosten aan verbonden die de baten overtreffen. De huren in Bangkok zijn skyhigh!
   Daar komt nog bij dat Thailand zich in de toekomst wil gaan richten op de meer kapitaalkrachtige toerist en die vind je niet voor een snelle hap aan een wankel tafeltje.
   Wel in een goed restaurant waar niet alleen Thaise gerechten verkrijgbaar zijn. Dus meer keus.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website