Streedfood in Chinatown (artapartment / Shutterstock.com)

Al eerder schreven we een artikel over de 10 beste straatgerechten. Hoewel je overal in Bangkok uitstekende eetstalletjes zult tegenkomen, kunnen we je er een aantal aanbevelen.

Bij ons in het Westen wordt eten op straat als snel geassocieerd met een ‘snelle hap’ uit de frituur. In Thailand is dat anders. Op straat kan je echt uitstekende maaltijden krijgen. Vers bereid, gezond en subliem van smaak.

Smakelijker dan in een restaurant

Van zonsopgang tot laat in de avond zijn de straatkoks bezig om met veel liefde en zorg hun specialiteit te maken. De Thai, arm en rijk, staan graag in de rij voor het favoriete straatgerecht. De meeste Thai zijn van mening dat het eten op straat beter van smaak is dan het eten in een restaurant. Wil jij Thailand in al haar facetten beleven? Ga dan ook vooral regelmatig op straat eten. Waar? Wij geven je vier suggesties waar je prima kunt eten.

Chinatown
Het zal geen verrassing voor je zijn dat deze buurt bekend is om het lekkere en gevarieerde eten. Wat je wellicht niet weet is dat het beste eten hier niet Chinees is, maar traditioneel Thais en Thais-Chinees. Het aanbod is enorm en de exotische geuren komen je tegemoet. Yawolat, de hoofdstraat, staat bekend om haar ‘seafood’, maar loop de zijstraten in om een uitgebreide selectie ‘Isaan food’ te vinden. Inclusief gebraden kip en fried noodles volgens Isaan’s recept.

Thong Lor
Op deze smalle strook met stalletjes vlakbij de hoofdweg, vind je de meest uitgebreide selectie van Thais eten en zelfs wat Japanse gerechten. Hier kan je alles uitproberen. Van phad thai tot som tam en kao niauw (kleefrijst) met mango. Het is allemaal spotgoedkoop, de ideale gelegenheid om van alles wat te proeven. Je vindt de eetstalletjes net buiten het Thong Lor skytrain station. Alleen ’s avonds geopend.

Lumphini Park
Breng ook een bezoek aan Ratchadamri Road, net buiten Lumphini Park. Hier moet je naar toe voor de authentieke Isaanse keuken. Het is er erg druk met ‘locals’ wat meestal een goed teken is. Dat betekent ook dat de gerechten behoorlijk pikant zijn. Te scherp voor onze westerse magen. Bestel je gerecht “mai phet” of “mai ow phet”, wat “niet pittig” betekent. Zowel de sfeer als het eten zijn uitstekend. Het is gemakkelijk te bereiken met de BTS skytrain, uitstappen op Ratchadamri station

Victory Monument
Er is een grote straatmarkt aan de rand van de rotonde bij het Victory Monument (genaamd ‘Victory Point’). Je zult er een keur van straatverkopers, terrasjes en andere eetgelegenheden aantreffen. Ideaal voor een ongedwongen en smaakvol diner. Hier vind je vooral de typische Thaise noodle- en rijstgerechten. Maar ook een aantal lekkernijen bestemd voor de scholieren en studenten die je veelvuldig op de markt zult aantreffen, zoals wafels op stokjes.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website