Thailand staat bekend om zijn prachtige eilanden met witte zandstranden, kristalhelder water en weelderige jungles met palmbomen.

Eilanden hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis en cultuur van Thailand. Het land heeft meer dan 1.400 eilanden verspreid over de Andamanse Zee en de Golf van Thailand, waarvan er veel een belangrijke rol hebben gespeeld in de handel, de scheepvaart en het toerisme van het land.

De eilanden van Thailand zijn ontstaan als gevolg van vulkanische activiteit en geologische verschuivingen, en bieden een grote verscheidenheid aan landschappen, van weelderige jungles tot witte zandstranden en koraalriffen. De eerste bewoners van de Thaise eilanden waren waarschijnlijk vissers en handelaren die zich langs de kust vestigden.

In de loop van de geschiedenis werden de Thaise eilanden steeds belangrijker als handelscentra, waarbij schepen uit India, China en andere landen hier aanmeerden om goederen zoals specerijen, textiel en edelstenen te verhandelen. De eilanden werden ook gebruikt als uitvalsbasis voor piraterij en smokkel, vooral tijdens de 17e en 18e eeuw.

Koh Mun Nork; onbewoond eiland

Tegenwoordig spelen de Thaise eilanden een belangrijke rol in de economie van het land, voornamelijk in de vorm van toerisme. De eilanden bieden prachtige stranden, kristalheldere wateren en een breed scala aan activiteiten, zoals duiken, snorkelen, kajakken en zeilen. Veel eilanden hebben zich ontwikkeld tot populaire toeristische bestemmingen, met luxe resorts, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Naast de economische functie hebben de Thaise eilanden ook een belangrijke culturele functie. Ze spelen een belangrijke rol in de religie en spiritualiteit van het land, met vele tempels en heiligdommen die op de eilanden te vinden zijn. Ook zijn de eilanden een belangrijk onderdeel van de traditionele Thaise keuken, met zeevruchten en tropische vruchten die vaak worden gebruikt in de gerechten.

Kortom, de Thaise eilanden hebben een rijke geschiedenis en culturele achtergrond. Ze hebben niet alleen een economische en toeristische functie, maar spelen ook een belangrijke rol in de religie en spiritualiteit van het land.

Phuket

10 mooiste eilanden van Thailand voor toeristen

Hieronder vind je een lijst met de 10 mooiste eilanden in Thailand die toeristen kunnen bezoeken.

 1. Phuket

Phuket is het grootste en meest populaire eiland van Thailand, gelegen in het zuidwesten van Thailand. Het heeft enkele van de beste stranden van Thailand, zoals Patong Beach en Karon Beach, en biedt een scala aan activiteiten, waaronder snorkelen, duiken en surfen.

 1. Koh Samui

Koh Samui is een ander populair eiland in het zuiden van Thailand, bekend om zijn prachtige stranden en weelderige jungles. Het biedt ook een scala aan activiteiten, zoals duiken, snorkelen en boottochten.

 1. Koh Phi Phi

Koh Phi Phi is een eiland in het zuiden van Thailand dat bekend staat om zijn spectaculaire kalkstenen rotsformaties en kristalheldere wateren. Het eiland is een populaire bestemming voor duikers en snorkelaars.

 1. Koh Tao

Koh Tao is een klein eiland in het zuiden van Thailand en staat bekend om zijn prachtige koraalriffen en heldere wateren. Het is een populaire bestemming voor duikers en snorkelaars van over de hele wereld.

 1. Koh Chang

Koh Chang is een groot eiland in het oosten van Thailand en biedt een prachtige mix van stranden, jungles en bergen. Het is een ideale bestemming voor wandelen, kajakken en andere outdoor activiteiten.

 1. Koh Lanta

Koh Lanta is een rustig eiland in het zuiden van Thailand, bekend om zijn prachtige stranden en weelderige jungles. Het is een populaire bestemming voor duikers, snorkelaars en natuurliefhebbers.

 1. Koh Yao Noi

Koh Yao Noi is een klein eiland gelegen tussen Phuket en Krabi en is een perfecte bestemming voor mensen die op zoek zijn naar rust en stilte. Het eiland biedt prachtige stranden en een spectaculair uitzicht op de kalkstenen rotsformaties.

 1. Koh Samet

Koh Samet is een klein eiland gelegen in de buurt van Bangkok en biedt prachtige stranden en kristalheldere wateren. Het eiland is een populaire bestemming voor watersporters en strandliefhebbers.

 1. Koh Phangan

Koh Phangan is een eiland in het zuiden van Thailand en is vooral bekend om zijn legendarische Full Moon Party’s. Het biedt ook prachtige stranden, jungles en een scala aan activiteiten, zoals duiken en snorkelen.

 1. Koh Mak

Koh Mak is een klein eiland gelegen in de buurt van Koh Chang en biedt prachtige stranden en weelderige jungles. Het eiland is een ideale bestemming voor mensen die op zoek zijn naar rust en stilte.

Deze lijst is gebaseerd op verschillende bronnen, waaronder: “Top 10 most beautiful islands in Thailand” door Touropia (https://www.touropia.com/beautiful-islands-in-thailand/)

1 reactie op “10 mooiste toeristische eilanden van Thailand”

 1. Eddy zegt op

  Hallo
  Zijn juliie nog nooit op Koh Lipe geweest he , want dit is namelijk het mooiste eiland van Thailand .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website