Koh Phan Ngan (of Koh Phangan) is een eiland in de Golf van Thailand in Zuid-Oost Thailand.

Dit populaire eiland van bijna 200 km² oppervlakte ligt op 20 kilometer ten noorden van Koh Samui en ongeveer 100 kilometer van Surat Thani. Koh Phangan staat bekend om haar mooie stranden rondom het eiland. Op een heuveltop vindt je het internationale meditatiecentrum Wat Tham Khao. Ook bijzonder is de Than Sadet waterval en het nationale park Namtok Phaeng.

Backpackers eiland

Koh Phangan is vooral bekend van de Full Moon Party’s (nu even niet vanwege covid), maar heeft veel meer te bieden dan uitsluitend de hele nacht dansen en feesten. In Koh Phangan vindt je nog de authentieke sfeer van een backpackers eiland. Eigenlijk is het huidige Koh Phangan vergelijkbaar met wat Koh Samui tien jaar geleden was. Kortom rust, eenvoud en charme. Het massatoerisme is aan Koh Phangan voorbij gegaan. Het feit dat het eiland alleen over water bereikbaar is heeft daar zeker aan bijgedragen.

De stranden van Koh Phangan

Het meest toeristische strand is dat van Had Rin waar ook de Full Moon Party plaatsvindt. Buiten dit beroemde feest om is het er niet erg druk en zeker een bezoekje waard. Je treft er ook een verscheidenheid van bars, clubs, restaurants en winkeltjes aan. De lokale bevolking  bestaande uit expats en Thai, zorgen voor een gemoedelijke sfeer die nogal afwijkt van het toeristische en hectische in Chaweng Beach. Mede dankzij de relaxte houding van de locals heb je het gevoel dat het iedere nacht feest is in Had Rin

De belangrijkste reden om het eiland te bezoeken zijn de wonderschone ongerepte stranden. Slechts een handjevol bungalows zullen dit beeld verstoren. Een voorbeeld daarvan is Tong Nai Pan Beach, door de aanwezigheid van het meest luxueuze resort van het eiland: Panviman.

Full Moon Party

Haad Rin Nok Beach op Koh Phangan wordt door vele gezien als de beste plaats ter wereld om de volle maan te bewonderen. Dit strand is ook de locatie voor de wereldberoemde ‘Full Moon Party’. Tot op de dag van vandaag komen jonge mensen uit alle uithoeken en windstreken naar Koh Phangan om dit ultieme feest mee te maken. In het laagseizoen komen er gemiddeld 8.000 jongeren op dit feest af, maar in het hoogseizoen kan dit aantal uitgroeien tot ruim 20.000.

Full Moon Party

Thong Sala

Thong Sala is de belangrijkste plaats op het eiland en beschikt over een haven. Je kan er winkelen, je bankzaken regelen en je vindt er medische zorg. Door de afwezigheid van een strand is het niet aantrekkelijk om er te overnachten

Reizen naar Koh Phangan

Er zijn plannen om een luchthaven te openen op Koh Phangan, wat niet te hopen valt, want dan is het gedaan met de rust. Tot die tijd ben je aangewezen op de boot. Koh Phangan is alleen bereikbaar over zee, vanaf het vasteland of van Koh Samui. Je kan met de veerboot van Surat Thani of Don Sak op het vasteland naar Thong Sala. De veerboot vertrekt vijf tot zes keer per dag en de overtocht duurt vier tot vijf uur.

Vanaf Koh Samui zijn er verschillende opties: de meest betrouwbare is de veerboot naar Had Rin vanaf de Big Buddha pier. Deze pier ligt op slechts vijf minuten van de luchthaven. De veerboten vertrekken iedere dag  om 10.30 uur, 13.00 uur en 14.00 uur. Er is ook een veerboot van Nathon naar Thong Sala die drie keer per dag vaart, maar deze heeft geen vaste vertrek tijden. Informeer ter plaatse.

Tijdens de Full Moon Party is het erg druk op de veerboten. De wachttijden kunnen dan enorm oplopen. Probeer deze dag te vermijden als je naar Koh Phangan wilt reizen.

Wereldberoemd en toch ongerept

Koh Phangan heeft genoeg leuke plekjes om te eten, drinken, dansen of te relaxen. Het eiland ademt de sfeer uit van een backpackers en hippie eiland waar de tijd heeft stilgestaan. Ben je op zoek naar prachtige stranden, rust en eenvoud dan is Koh Phangan voor jou de beste keus!

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website