Eén van de mooiste eilanden in Thailand is Koh Chang. Gelegen nabij de grens met Cambodja, is Koh Chang (Olifanteiland) en de omringende eilanden een onderdeel van een natuurpark.

Koh Chang is het op één na grootste eiland van Thailand, er omheen liggen kleine eilandjes waar alleen wat vissers wonen.

Koh Chang is bergachtig en bekend om verschillende prachtige watervallen, levendige koraalriffen, regenwouden en lange witte zandstranden. De mooiste stranden liggen aan de westkust. Enkele stranden zijn White Sand Beach, Khlong Phrao Beach en Kai Beach.

In minder dan tien jaar is Koh Chang uitgegroeid tot een belangrijke toeristische bestemming in Thailand. Ondanks de toename van het toerisme is het er nog steeds veel rustiger dan op eilanden zoals Phuket of Koh Samui.

Vanaf de pier bij Trat varen regelmatig boten naar Koh Chang en omringende eilanden. Je kunt vanaf Bangkok naar Trat vliegen of de bus nemen.

Video: Koh Chang

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


24 reacties op “Mooiste eilanden Thailand: Koh Chang (video)”

 1. Robbie zegt op

  Mag ik een kleine correctie plaatsen? Koh Chang is niet het tweede grootste eiland, maar het derde: Phuket is het grootste, Koh Samuï het tweede.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • cor verhoef zegt op

   Nee hoor Robbie, Koh Chang is wel degelijk het een na grootste eiland na Phuket. Zoek ma/ar op Wiki

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
   • Robbie zegt op

    Je hebt gelijk, Cor! Hoe kon ik mij zo vergissen? Dank voor je verwijzing. Met het schaamrood op de kaken bied ik hierbij aan de redactie en de lezers mijn welgemeende excuses aan voor de onterechte correctie, die ik meende te moeten plaatsen.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
    • Renévan zegt op

     Mijn vrouw is Thaise en die hield bij hoog en laag vol dat Koh Samui waar wij wonen in grote nummer twee is. Zo had ze het op school geleerd. Alle informatie die ik haar hier over op internet liet zien mochten niet baten. Zij is Thaise dus weet het beter dan een Farang.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: +19 (obv 19 stemmen)
   • Rob V. zegt op

    Is de vraag hoe betrouwwbaar wikipedia is.

    Volgens de Nederlandse wiki:
    – Koh Chang ??? km2 “is het op een na grootste eiland van Thailand”
    – Koh Samui 247 km2
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Ko_Chang
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Ko_Samui

    Engelse wiki:
    – Koh Chang 217 km2
    – Koh Samui 228.7 km2
    http://en.wikipedia.org/wiki/Koh_Chang
    http://en.wikipedia.org/wiki/Koh_Samui

    Thaise wiki:
    – Koh Chang 429 km2 (!!)
    – Koh Samui 252 km2
    http://th.wikipedia.org/wiki/%E0%B9%80%E0%B8%81%E0%B8%B2%E0%B8%B0%E0%B8%AA%E0%B8%A1%E0%B8%B8%E0%B8%A2
    http://th.wikipedia.org/wiki/%E0%B9%80%E0%B8%81%E0%B8%B2%E0%B8%B0%E0%B8%8A%E0%B9%89%E0%B8%B2%E0%B8%87

    Gevoelsmatig zou je zeggen dat Samui groter is, al zal ook wel meespelen dat je bij Samui kris kras over het hele eiland kan en bij Chang je grofweg alleen maar rondom kan (is dat stuk weg al gerepareerd dat ergens in de jaren 90 -?- weggeslagen was waardoor je geen rondje meer kan rijden?).

    Hoe het ook zijn mogen, ik vind Koh Chang stukken leuker dan Samui. Mooier, minder taxi maffia, wat mooiere plekjes (hutjes) om te slapen al zijn er helaas ook diverse luxe resorts en daar knap ik behoorlijk op af. Ik heb geen behoefte aan luxe massale 4 stellen resorts, disco’s en barren. Dat vertier kan degene die dat leuk vind ook in BKK, Pattaya en Phuket vinden. Geef mij maar kleine hotelletjes, bungalows, hutjes en geen massa’s barren enzo. Lekker rondtrekken in de natuur, cultuur op snuiven etc. Dat is voor mij pas vakantie. Maar ieder zijn ding he?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +12 (obv 12 stemmen)
 2. Roswita zegt op

  Mooie video!! Of het het mooiste eiland is durf ik niet met 100% te bevestigen, maar het is zeker een van de mooiste eilanden van Thailand. Ik kom er in ieder geval graag en geniet daar van zon, zee, strand maar ook van de mooie natuur in de binnenlanden. Maar Koh Lanta vind ik zeker ook een van de mooiere eilanden.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 3. ruud zegt op

  Ik heb zelf een leul filmpje gemaakt van hoofdzakelijk de oostkant. Mischien een leuke aanvulling , een filmpje “paar dagen Koh Chang “.

  http://youtu.be/gVia8Pkma5Q

  Inderdaad een schitterend eiland

  Ruud

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 4. willem zegt op

  Koh Chang Island:[13-8].
  Nog dank voor de leuke video+info omtrend”Het eiland van de Olifant’.Daar een vriend van mij n”bed/breakfast op het strand van White-Sand had; was ik daar vaste klant!
  Slechts 1 lange straat op 20mtr van het strand waar je Thais/Pizza/Europees kan eten voor weinig;en de zigzaggende wegen door het eiland zijn me het meest bij gebleven.
  En Ruud;dank voor je filmpje[kreeg al kippenvel bij de muziek:Pompoeang?]
  Gr;Willem Scheveningen…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 5. Esther zegt op

  En wat voor eilandjes raad je aan om in omgeving van Koh Chang te bezoeken en het liefst te overnachten?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Jasper zegt op

   Koh Kood en Koh Mak zijn allebei zeer de moeite waard. Ook eenvoudig op Koh Chang te boeken, je wordt bij je hotel opgehaald, en via taxi en speedboot naar het eiland gebracht waar je weer opgewacht wordt op het strand door iemand van het betreffende resort. Kind kan de was doen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 6. Anita zegt op

  Afgelopen mei op Koh Chang geweest en inderdaad een heel mooi eiland. Alleen jammer dat er op White Sand geen parasols het strand mogen staan! Althans dit werd mij verteld door een restauranthouder.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 7. Serge zegt op

  Volgens Wolfram Alpha is Samui net ietsje groter.
  http://www.wolframalpha.com/input/?i=size+koh+samui

  Koh Chang: 215 km2
  Koh Samui: 229 km2
  Phuket: 543 km2

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 8. Willem van Doorn zegt op

  Koh Chang is wel of (net) niet het tweede eiland in grootte, maar een groot deel ervan is onbebouwd en onbestraat en dat blijft zo, want dat gedeelte is natuurpark. Als je alleen het bebouwde en bestrate oppervlak rekent is Koh Chang dan ook zeker niet in grootte het tweede eiland van Thailand. Een complex van straten en dwarsstraten heb je op Koh Chang nergens, bijna alleen maar heb je er een net-niet rondweg.
  Aan de westkant liggen de bekende stranden, die vanaf de ferry alleen te bereiken zijn via een weg die zich driedimensionaal in alle bochten wringt. Dat stijl en scherp.
  Je hebt op Koh Chang niet alles, en wat je er niet hebt ligt op het vaste land en daar ben je zo maar niet, want daarvoor heb je de ferry nodig, of nauwkeuriger gezegd een van beide ferry’s, met de een een oversteektijd van maar een half uur en de ander een vol uur. Dat is niet erg voor de tourist die maar twee keer overvaart, een keer heen en een keer terug, maar voor hen die op Koh Chang wonen komt het erop neer dat als je ‘even’ naar Trat (de dichtst bijzijnde stad) op en neer moet, je hele dag daarmee gemoeid is. Een uurtje te moeten wachten voor je (met de auto) de ferry op kan is heel gewoon. Een ferry die gewoon niet vertrekt omdat die niet maar voor een paar klanten de oversteek maakt, dat is ook heel gewoon. En toch: Koh Chang heeft het. Wat dan wel? De aardigste mensen heeft het die ik ooit ontmoette. En veel regen in het regenseizoen heeft het, meer dan waar ik inmiddels toch maar naar verhuisd ben.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 9. Johan zegt op

  Klopt het dat alleen Bangkok airways vanaf Bangkok naar Trat vliegt en weet iemand anders ook of er vanaf Chiang Rai een directe vlucht naar Trat gaat? Alvast dank en dat geneuzel over het 2e of 3e grootste eiland boeit mij totaal niet…-:)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • john zegt op

   het antwoord is NEE. Op trat komen/vertrekken driemaal daags een redelijk klein vliegtuig. Ongeveer 70 mensen maximaal. Trat airport is eigendom van Bangkok airways, net als Samui airport. Op trat uitsluitend driemaal daags vlucht subarnabum naar Trat en terug

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 10. rob van iren zegt op

  Je kunt het niet ronden per auto, zelfs niet per motor, wellicht lopend. Het stuk dat bijna ieder jaar weggeslagen wordt en weer gerepareerd door de uitbater van long Beach loopt naar long Beach./ Heb eens geprobeerd te ronden maar strandde met mijn motor in stukspoeld asfalt en steile hellingen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • john zegt op

   je kunt het helemaal niet ronden. Het is al het ware een hoefijzer of een cirkel waar een stuk uitgehaald is. De weg langs het water, al of niet wat dichter of verder van de zee eindigt aan beide zijden en gaat over in bos en bergen. Kun je misschien wel beklimmen of anderszins “nemen”maar zeker niet met vervoer,.! Niet met fiets of brommer en helemaal niet met motor of auto.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 11. Humphrey zegt op

  In een vorig topic over Koh Chang meldde iemand dat Kai Bae beach een leuke plaats was om te vertoeven ook vanwege de laaggeprijsde accomodaties.Wij gaan eind januari een week naar Koh Chang, heeft iemand suggesties voor accomodaties ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 12. john zegt op

  Ik heb me niet verdiept in de vraag of Koh Chang of Koh Samui het tweede grootste eiland van Thailand is.Maar misschien is het verstandiger of relevanter je af te vragen hoeveel vierkante km op beide eilanden bebouwd of begaan kan worden. Ik denk dat wat dat betreft Ko Samui veel meer “begaanbare” kilometers heeft. Koh Chang is eigenlijk voornamelijk bergen en bossen met een niet zo erg brede strook hierom heen naar de zee.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 13. B.Moss zegt op

  Ik ben momenteel voor 3 weken op Koh Chang.
  Heb er wel spijt van na 2 1/2 week regen.Maar dat is het lot.
  Wat ik wel mis is het mooie strand van voorheen.
  White Sand Beach is nog een kleine plek zand,de rest is door de zee verdwenen.Nu het regenseizoen bijna voorbij is,zijn er nu weer zonnige dagen met temp van rond de 30 graden .Laat men van bovenstaand niet weerhouden.Het is een prachtig eiland.
  Met gr uit K.C.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website