Koh Samet, klein maar fijn

Door Redactie
Geplaatst in Eilanden, Koh Samet, Thailand tips
Tags: ,
25 mei 2021

Het tropische eilandje Koh Samet ligt aan oostkust van Thailand. Je kunt er ontsnappen aan de vaak hectische sfeer van het nabijgelegen Bangkok en Pattaya.

Koh Samet ligt op redelijke afstand van de Thaise hoofdstad. Hierdoor is het een zeer populaire bestemming voor een weekendje weg. Wil je het eilandje in het weekend of op een feestdag bezoeken? Dan wil ik je adviseren om vooraf een accommodatie te reserveren.

Milieu

De populariteit van Koh Samet heeft wel een negatief effect op het milieu. De stapels onooglijk afval hopen zich op. Dit is vooral zichtbaar in de buurt van de belangrijkste pier Na Dan. En dat terwijl het eiland een beschermde status heeft en deel uitmaakt van een nationaal park.

Het is daarom eigenlijk een schande dat de autoriteiten de afgelopen jaren niet meer hebben gedaan om het storten van afval te voorkomen en de troep op te ruimen. Ondanks het afval is het eiland nog steeds leuk om te bezoeken en zeker omdat het gemakkelijk te bereiken is vanaf Bangkok en Pattaya.

Waar kun je verblijven op Koh Samet?

Bijna alle stranden van het eiland liggen aan de oostkust. De belangrijkste uitzondering is Ao Prao (bekend als Paradise Beach). Dit strand ligt aan de westkust. Het strand Had Sai Kaew ligt het dichtst bij de pier Na Dan. Het is beroemd om zijn poederzachte witte zand. Dit strand is waarschijnlijk het meest ontwikkelde strand van het eiland. Het is zeker ook het drukste strand. Had Sai Kaew staat bekend als het ‘party central’ van Koh Samet. Het is populair door de mix van buitenlandse backpackers, Thaise jongeren en vakantiegangers uit Bangkok. Ben je op zoek naar een rustigere bestemming? Dan is Ao Tub Tim een goede keuze. Het ligt nog steeds redelijk dicht bij de andere stranden. Wil je graag op een meer afgelegen locatie verblijven? Dan is Ao Tan Thian, bekend als Candelight Beach, de beste optie.

Vergelijk de prijzen van accommodaties op Koh Samet »

Koh Samet

Vervoer naar Koh Samet

Elk uur vertrekken er bussen vanaf het Eastern Bus Station (Ekamai) in Bangkok naar Ban Phe. De bussen reizen rechtstreeks naar dit vertrekpunt op het vasteland. Vanaf Ban Phe kun je per veerboot in 30 tot 45 minuten de overtocht naar Koh Samet maken. De reis vanaf Bangkok naar Ban Phe neemt ongeveer drie uur in beslag. Alle reisorganisaties in Bangkok kunnen deze reis voor je reserveren.

Vanaf Pattaya reis je ook eerst naar Ban Phe. Meestal reis je met de bus dan wel via Rayong. Van daaruit neem je een songthaew naar Ban Phe. Je kunt deze reis ook vanaf Bangkok maken. Je kunt in Pattaya vrijwel overal deze reis reserveren.

De meeste veerboten komen aan bij belangrijkste pier van Koh Samet, de pier Na Dan. Ze arriveren soms bij de pier Ao Wong Duan.

Het weer op Koh Samet

Koh Samet heeft een eigen microklimaat. Daardoor heeft het regenseizoen niet veel effect op het weer op Koh Samet, ondanks dat het regenseizoen wel het vasteland van de provincie Rayong aandoet. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat het er nooit regent. Statistisch gezien is het er in mei en juni wel droger dan in de meeste andere delen van Thailand.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.40/5. From 5 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website