Laptops, notebooks en andere elektronica die met een harde schijf werken, worden binnenkort 40 tot 50 procent duurder. Dat is een direct gevolg van de overstromingsramp in Thailand.

De wereldwijde productie van harde schijven is grotendeels in en rond de Thaise hoofdstad Bangkok geconcentreerd en die fabrieken staan vrijwel allemaal onder water.

Nu al klaagt de groothandel dat in amper twee weken tijd de prijzen van harde schijven bijna zijn verviervoudigd. Een harddisk van 1 terrabyte werd tot voor twee weken voor 44 euro exclusief btw aan de winkels verkocht. Vandaag kost een 1 Tb-schijf tussen de 129 euro en 150 euro.

Door de enorme prijsstijging van de harddisk, zullen ook computers fors duurder worden. De huidige voorraad computers wordt nog tegen de normale prijzen verkocht, maar consumenten moeten rekening houden met prijsverhogingen tot 50%.

Zelfs als de situatie in Thailand snel opgelost wordt, moeten de fabrieken weer worden opgestart. Het kan nog maanden duren voor alles weer genormaliseerd is.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website