Ford Motor heeft zijn productie in Rayong 48 uur opgeschort omdat de toeleveranciers van onderdelen in Ayutthaya getroffen zijn door de overstromingen.

De fabriek in Rayong heeft geen last van het water. De fabriek heeft een capaciteit van 250.000 voertuigen per jaar. Ford dealers in het land, zo’n 100 in totaal, opereren normaal. De productiestop wordt gebruikt om te inventariseren en de continuïteit te beoordelen. Van de resultaten zal het afhangen of de fabriek daarna de productie hervat.

Honda moest eerder de productie stilleggen, nadat industrieterrein Rojana in Ayutthaya onder water was gelopen.

Ook Hana Microelectronics en Minebea, producent van lagers, hebben hun productie moeten staken.

Nikon is donderdag gestopt met de productie van camera’s, toen Rojana onderliep. Wanneer de productie wordt hervat, kan het bedrijf niet zeggen.

Fujikura Ltd, producent van elektronische componenten, heeft drie fabrieken in Ayutthaya. Ze liggen alle drie stil. Een vierde in Pathum Thani is nog ontkomen aan het watergeweld, maar ter wille van de veiligheid van de arbeiders is het werk ook stilgelegd.

Nidec Corporation, ’s werelds grootste fabrikant van motoren voor disk-drives, heeft zijn twee fabrieken op non-actief gezet.

De 32 fabriekshallen en drie loodsen op Rojana van huisbaas Ticon Industrial Connection Plc zijn door het water beschadigd. De schade bedraagt 19,1 miljoen baht aan gederfde huur per maand, oftewel 24 procent van de totale huurinkomsten.

Volgens het ministerie van Industrie zijn tot nu toe 762 fabrieken met 127.000 personeelsleden in 28 provincies gedupeerd door het water.

www.dickvanderlugt.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website