De TB Immigratie Infobrief 005/19 – 90 dagen melding Chiang Mai Immigration werd afgesloten met de vraag ” Hoe gebeurt de 90 dagen melding in jouw immigratiekantoor, of doe je het misschien per post of on-line en wat zijn de ervaringen daarmee?”

Echter de reactiemogelijkheden waren gesloten, waardoor rechtstreeks reageren op de vraag niet mogelijk was. Enkele lezers hebbend dan hun ervaring via contact verstuurd. Ik wil ze hiervoor bedanken en wil ze de lezer ook niet onthouden. Daarom deze extra vervolgbrief.

Melding van Ruud
Betreft: Udon Thani en On-Line
Mijn ervaringen met Immigration Office Udon Thani zíjn zeer positief: snelle, vriendelijke afhandeling. Ik deed mijn eerste 90 dagen melding tegelijk met de jaarverlenging. Dat ging prima. Binnen een halfuur was alles geregeld.
Mijn 2e 90 dagen melding heb ik online gedaan. Tot mijn verrassing verliep het invullen zonderproblemen. Nog groter was mijn verrassing toen de APROVED al na 20 minuten per Email binnen kwam. Dat bespaarde een rit naar Udon Thani. Ik ga er voor de volgende jaarverlenging weer graag naar toe

Melding van Marc
Betreft: Chiang Mai
Wederom Positieve melding over ChiangMai Imm/kantoor..
Vandaag 90-D melding gedaan..was binnen 15-Min geregeld..en inderdaad Niet meer Die “rompslomp” aan copieen P.p etc..die Imm. in feite al Tig In bezit heeft..Herhaal Dus Alleen TM-47..90-dagen melding & Receipt of Notification ( voorgaande Melding van 90-dagen) zijn Nu essentieel..!!
Hopelijk Volgende stap Afschaffing van deze handeling..zoals Mr Big Joke..Hoofd Immigratie voorgesteld heeft

Melding van Ko
Betreft: Hua Hin Immigration
Op het immigration kantoor in Blu Port in Hua Hin heb je voor de 90 dagen melding niets meer nodig. Enkel je paspoort. Speciale balie voor 90 dagen, binnen paar minuten weer buiten, zelfset wachtenden voor je

Melding van Jos NT
Betreft: Korat Immigration
90 dagen melding in immigratie KORAT.

Op vraag van Ronny hoe de 90 dagen melding verloopt in de diverse immigratiekantoren, hier mijn ervaring in het kantoor van KORAT.
Donderdag 7 februari 2019. De melding gebeurt in een afzonderlijk gebouw dan waar de visumverlengingen gebeuren (wel zelfde adres). Staat heel duidelijk vermeld op het gebouw. Aangekomen 12u14. Terug buiten om 12u17.
Bij het binnenkomen ga je eerst naar een bediende die in het wachtlokaal aan een tafel zit. Die geeft je een formulier TM47. Was voor mij niet nodig want thuis al ingevuld en getekend. Ze kijkt de overeenkomst van de naam op je paspoort en TM47 na en ziet of de documenten ‘Departure card’, ‘Receipt of notification adress TM30’ en de laatste 90 dagen melding aanwezig zijn in je paspoort. Daarna steekt ze de TM47 op de bladzijde waar je laatste visum vermeld is. Je krijgt een nummertje en kunt naar de balie gaan.
Aan de balie staat links en rechts van het loket een paginagrote kleurenaffiche met de melding “No tips please”.
De immigratieambtenaar nam mijn paspoort en TM47, tikte wat op de PC en niette de nieuwe ontvangstmelding van TM47 in mijn paspoort. Klaar.
Heel vlotte, keurige en vriendelijke bediening. Heb het in KORAT trouwens nooit anders geweten. Dit was mijn achtste 90 dagen melding en nog nooit werden mij kopieën van om het even wat gevraagd. Toen ik ze in het begin een paar maal spontaan aanbood werd mij gezegd dat het niet nodig was. Misschien heeft het er mee te maken dat de documenten al aanwezig zijn in mijn paspoort.

Melding van KP
Betreft Chiang Mai Immigration
Ook ik moest mij melden voor mijn 90 dagen bij Immigration in Chiang mai. Ik had al gelezen, dat kopieën van paspoort etc. niet meer nodig zouden zijn. Maar na 10 jaar lang elke 90 dagen rapporteren met stapeltje kopieën had ik toch zoiets van eerst zien en dan geloven”.
Ik kwam om 13.15 u vanmiddag het nieuwe kantoor binnen en om 13.23 u (!!) liep ik dus met een verlenging en het stapeltje kopieën weer de deur uit.
Behalve een nieuw gebouw met ruime parkeergelegenheid, is er kennelijk ook administratief een bezem doorheen gehaald. Wat moet je ook met elke keer dezelfde kopieën? In de afgelopen jaren zijn die kopieën steeds in dozen/ordners gestopt en keek niemand ernaar. Waarbij tevens de vraag rijst of men in geval van nood de betreffende kopieën nog zou kunnen terugvinden.
Een top ervaring.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie.
Gebruik hiervoor enkel https://www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “TB Immigration Infobrief 008/19 – 90 dagen melding (vervolg)”

 1. Jan zegt op

  Immigratie kantoor Udon.
  Meestal staan er al redelijk wat mensen te wachten echter ze zijn ook weer zo weg. 90 dagen melding oude papiertje uit het paspoort nieuwe er in en klaar is ie. Nieuw visum afhankelijk van een normaal visum of getrouwden visum. Normaal visum als je alles netjes bij je hebt zo gepiept en anders wordt je super vriendelijk geholpen en worden er kopieen voor je gemaakt. Een getrouwden visum ietsje meer tijd zeker de eerste keer want er moet ook nog onderzoek plaats vinden. Maar dit was gewoon een gezellige ambtenaar die bij ons langs kwam en aangezien het middag was hebben we gezellig samen wat gegeten. Dus alleen maar lof over de immigratie Udon. Maar volgens mij is het ook geselecteerd op klant vriendelijk personeel inclusief de baas die gewoon mee doet indien nodig.

  • ergens in thailand zegt op

   klopt en in Udon alleen paspoort nodig voor je 90 dagen, de Immigratieambtenaar typt je naam en paspoortnummer in computer print het uit en je zet er een handtekening onder.
   Immigratieambtenaar scheurt het laaste strookje eraf en niet het in je paspoort.
   Kom je binnen en er zit niemand aan de aparte desk voor de 90 dagen dan loop je na 2 minuten weer na buiten.

   Married Visum dat heb ik binnen 45 minuten of eerder heb het dan ook al 10 jr .
   mzzl
   Pekasu

 2. Gert zegt op

  90 dagen melding immigratie Pathumtani.
  Ik kom al 9 jaar bij de immigratie in Pathumtani en zoals altijd was het weer in een paar minuten klaar..
  Alleen paspoort en TM 47 formulier, nooit andere kopieen oid nodig gehad. Ik werd er netjes op attent gemaakt dat mijn visum 5 maart afloopt en er werd een stempeltje op het gele 90 dagen formuliertje gezet ter herinnering.
  Mijn ervaring met de verlenging van het retirement visum zal ik melden zodra dit weer achter de rug is.

 3. Cornelis zegt op

  Immigratie Chiang Rai: paspoort en TM47 nodig. Meestal een apart loket voor de 90 dagen-melding.en in dat geval geen – of hooguit een korte – wachttijd.

 4. Lung addie zegt op

  Chumphon Immigratie:

  90dagen melding: aparte desk, niet aanschuiven. TM47 thuis reeds ingevuld en zoals steeds reeds een copy van het originele visum, laatste jaarverlenging en dat is alles. Afgeven paspoort, vorige papiertje van 90d melding eruit, documenten even bekeken en dan een nietje erin en op het meldingenhoopje van de voorgangers. Nieuw papiertje er in en khop khun khap en wegwezen. Rapper buiten dan binnen want voor het binnengaan rook ik eerst een sigaretje.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website