Melding: Eric

Betreft: Immigration Roi-Et

Ervaring deze week jaarverlenging visum in Roi-Et. Afgelopen dinsdag 17 april naar immigratie in Roi-Et geweest voor de jaarverlenging visum (retirement). De volgende stukken overlegd:

 • Visumondersteuningsbrief ambassade
 • Bankboekjes en kopieën
 • Jaaroverzicht pensioenfonds en één maandelijks pensioenoverzicht
 • Paspoort en alle bedrukte bladzijden gekopieerd
 • TM6 en TM7 formulier
 • Bankstatement en saldocheck van de bank

Bij mij was de combinatiemogelijkheid van toepassing namelijk pensioenbetaling en spaargeld op een Thaise bank.

De procedure verliep voorspoedig m.u.v. update bankboekjes. Ik had deze in de ochtend geupdate maar in de periode na 6 april was er geen transactie geweest, dus geen print in de bankboekjes op de 17e april. Dit werd niet geaccepteerd. Een klein bedrag overgemaakt naar beide rekeningen, weer even naar de bank voor de update in de bankboekjes en de zaak was rond. Alles bij elkaar slechts twee uren (het was niet druk bij immigratie). Behandeling was zakelijk maar zeker niet onvriendelijk en onbeleefd.

Alle andere documenten die ik voor de zekerheid had meegenomen (kopie ID van mijn Thaise echtgenote, gele boekje, blauwe boekje, inkomstenoverzicht echtgenote, routebeschrijving met tekening en foto’s van ons in en buiten het huis kon ik in mijn tas laten zitten.
Kortom, een positieve ervaring. Kosten 1.900 baht.


Reactie RonnyLatYa

Bedankt voor de melding.

Blijkbaar geen info meegekregen of je al dan niet het bankbedrag mocht gebruiken of mag zakken tot een bepaald bedrag ?

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “TB Immigration Info Brief 041/19 – Immigration Roi-Et – Jaarverlenging”

 1. peter zegt op

  Wat mij bevreemd is dat je nu niet alleen de bankrekening moeten tonen met het geld, maar tevens moet je nu bewijzen dat het actief is door een storting van 100 bath of zo er op te doen ? Niet eraf natuurlijk anders heb je te weinig op bank.
  In een ander forum kwam ik dit ook al tegen.
  Is dit nu dan wettelijk verplicht in Thailand, of weer een aanvulling van een lokaal immigratie kantoor met eigen interpretatie? Ik zie dat al zijn andere benodigdheden weer niet werden gevraagd!. Ook weer eigen interpretatie? Ah ok hij ging voor retirement visa, geen huwelijks visa.
  Ik had ook begrepen, indien je met pensioen uitkeringen zit en gebruikt voor visa, dit rechtstreeks op de Thaise bank gedeponeerd moest worden en dat het duidelijk moest zijn, dat het vanuit buitenland kwam.
  Ook dat er 12 stortingen moeten zijn op de bank. Of zijn Nederlanders daar weer in gevrijwaard door de
  Visum ondersteuningsbrief ambassade?

  • Ger-Korat zegt op

   Dat updaten van het bankboek na eerst een transactie te hebben gedaan, erbij of eraf maakt niet uit als het maar boven het minimumsaldo blijft, is logisch. Een bank verstrekt een bevestiging van een saldo en/of transacties en als je vraagt om een bevestiging van het saldo van een bankboek op dat moment zonder een update dan krijg je een saldobevestiging. Jij vraagt en zij draaien maar dat betekent niet dat dit het werkelijke saldo op de rekening hoeft te zijn; je kunt er iets via internetbanking vanaf hebben gehaald of bijvoorbeeld een opname hebben gedaan zonder in beide voorbeelden je bankboek te updaten. En dan vraag je braaf om een bevestiging aan de bankmedewerker van een niet up-to-date bankboek en die krijg je dan. Vandaar dat Immigration in veel plaatsen naar een transactie vraagt op de dag van verleninging en dan dien je dit te laten zien in het geupdate bankboek zodat ook alle eventueel niet eerder getoonde transacties zichtbaar worden.

  • RonnyLatYa zegt op

   1. Een up-date van het bankboekje zie Ger Korat.
   2. Als je een stortingen gebruik moet dit maandelijks zijn en over een periode van 12 maand (Voor de eerste aanvraag zijn er uitzondering). Dat is niet hetzelfde als 12 stortingen.
   3. Je moet minstens 65 000 Baht storten als “Retired”, niet je ganse inkomen en het moet uit het buitenland komen.
   4. Enkel een “Visumondersteuningsbrief” of “Affidavit” zou volgens de voorschriften moeten volstaan.
   Dat sommige immigratiekantoren en de stortingen en de “Visumondersteuningsbrief” vragen…. gebrek aan kennis van de eigen reglementen. Pech als je met zulke immigratiekantoren te maken hebt.

 2. arie bokhoven zegt op

  ben 7 jaar getrouwd ik leef in thailsnd maar voorheen was voor mijn ink omen geen probleem 450000 was voldoende maar dat werkt niet meer nu noet je 800000 hebben maar mijn inkomen 718000 wat kan ik doenom als nog mijn retirment visa te krijgen mvg a.mbokhoven

  • RonnyLatYa zegt op

   Waarom zou dat niet meer werken ?
   Er is helemaal niks veranderd aan de jaarverlenging op basis van “Thai Marriage”. Het is nog steeds 400 000 Baht als bankbedrag.Of het moest zijn natuurlijk dat je je niet meer getrouwd bent.

   Voor een “Retired” is het 800 000 Baht, maar als er geen reden is om te veranderen van “Thai Marriage” naar “Retired” dan moet je dat niet doen.

   Moet of wil je dat toch doen dan kan je hier lezen wat de eisen en mogelijkheden zijn

   https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-024-19-het-thaise-visum-8-het-non-immigrant-o-visum-2-2/

 3. Aloysius zegt op

  Hallo RonnyLatya

  Vandaag weer na chachoensao geweest nu was het Bankboekje niet Belangrijk
  Ik had voldoende Saldo nu .
  Maar was na Nederland geweest even 3 weken
  Ging voorheen langs bij de 90 dagen man en vroeg hem kan ik na Nederland.
  Hij keek in het Paspoort en wanneer ik terug moest komen daar ,ivm de Garantie Visa.
  En zei geen probleem ik ging na Nederland en was op tijd terug voor de 90 dagen
  Maar wil nu de Visa maken voor een jaar nu heb ik Overstay moet het land uit en 1 Jaar in Nederland blijven
  Had gevraagd voor de Garantie en of ik moest betalen ,het antwoord nee als U maar optijd terug bent
  Kan ik nog iets doen om toch de Visa te krijgen

  Vr Gr Aloysius

  • RonnyLatYa zegt op

   Sorry hoor maar van gans je tekst begrijp ik niks.

   • erik zegt op

    Ronny, ik heb de indruk dat Aloysius zonder re-entry permit het land heeft verlaten en bij terugkeer de maand visumvrij heeft overschreden. Dan zit hij nu met overstay en zonder extension dus moet helemaal opnieuw beginnen. Als ik goed lees heeft hij nu een ban van een jaar die hij buiten Thailand moet doorbrengen.

    • RonnyLatYa zegt op

     Misschien moeten jullie onderstaande link ook eens lezen en begrijpen jullie dan waarom ik zeg dat ik van gans zijn verhaal niets begrijp.

     Dat is een TB Immigration Info Brief van een inzending van begin april door dezelfde persoon
     https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-035-19-immigration-chachoensao-jaarverlenging/

     – Omdat zijn bankpas gebroken is zal hij naar Nederland zijn gegaan. Ok niks mis mee.
     – Zelfs als hij geen re-entry had, dan had hij nu een “Visa Exemption” en kan nooit in overstay zijn op die periode.
     – Hoe kom je dan aan een ban van een jaar ? Je moet al minstens een overstay van 90 dagen hebben om een ban van een jaar te bekomen.
     – Wie of wat de 90 dagen man is weet ik niet.

     Maar het antwoord is simpel.
     Als je een ban van een jaar hebt, zoals hij zegt, kom je er een jaar niet in.
     Nadien kan hij terug een visum aanvragen en van voor af aan beginnen.

   • Henny zegt op

    Waarschijnlijk heeft de heer Aloysius vergeten een re-entry te kopen bij zijn bezoek aan Nederland.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website