Melding: Aloysius

Betreft: Immigration Chachoensao

Weer teleurstelling rijker, ging voor verlenging Visa Na Chachoensao immigratie. Alle copy en andere papieren goed nagekeken, dus alles klopte. Moest even wachten, maar snel aan de beurt. De dame van Immigratie begint te praten met verschillende mensen dan bekijkt ze de papieren, keurig de brief erbij met de copy extra van het pensioen Aow en partner pensioen.

Heb nog extra de bonnetjes van het pinnen erbij gedaan, ik pin 5 a 6 keer 15.000 baht. Ze begint weer te praten nu met de baas denk ik, hij komt naar mij toe en zegt u heeft geld genoeg, maar ik wil een Thai Bank Book van u. Ik zeg die heb ik niet, daar voor is deze brief. Hij zegt: ja dat weet ik maar je krijgt geen Visa ik kreeg een maand de tijd om een bank book te maken.

Waarom is alle Immigratie niet hetzelfde, nu is mijn bank pas ook nog gebroken, zal naar Nederland moeten want moet het op het ING kantoor zelf afhalen. Wat kunnen wij hier tegen doen dat ze een keer allemaal dezelfde regels hebben?
Ja, kan een Visa krijgen in Pattaya via mijn partner 7 a 8000 baht.


Reactie RonnyLatYa

Bedank voor de inzending.

Ik kan uit je reactie niet opmaken of hij ook wilde zien dat je pensioen hier gestort werd. Kan ook niet als je een maand de tijd hebt. Dus kan het zijn dat hij enkel d.m.v. een bankboek wilde zien of je voldoende financiën in Thailand hebt en waarvan je hier leefde. In dat geval ga je toch snel een bankrekening openen, stort er een paar duizenden Baht op en klaar. Zal alvast ook goedkoper zijn dan telkens pinnen denk ik.

Maar inderdaad frustrerend als ze beslissen van vandaag op morgen hun koers te wijzigen. En dan kan je nog keer op keer te horen krijgen dat er niks verandert…. morgen kan het toch anders zijn. Je bent er dus maar beter steeds op voorbereid.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie.

Gebruik hiervoor enkel https://www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “TB Immigration Info Brief 035-19 – Immigration Chachoensao – Jaarverlenging”

 1. bert mappa zegt op

  ing stuurt een nieuwe bankpas nod dezelfde dag op naar Thailand die hoef je niet op te halen.
  Bel het ing noodnummer.

 2. Lung addie zegt op

  Beste Aloysius,
  jij hebt de pech gehad op een Immigratie Officier te botsen die zijn werk doet en die even nadenkt. In feite heb je zelf een verdachte situatie geschapen door:
  -een lang verblijver die geen bankrekening heeft: uiterst zeldzaam
  -een Nederlander die de duurste weg kiest om geld over te maken: uiterst zeldzaam
  -je toont bonnetjes “5/6″ waarmee je bewijst 15.000THB te pinnen. Dat is dan een bedrag van tussen de 75 en de 90.000THB. Dat betekent dat je, per jaar, een maand, met partner, moet doorbrengen met een bedrag dat nog lager ligt dan een laag Thais inkomen en dat dan nog als Farang: hoogst zeldzaam. Met zo een bedrag ‘overleeft” een farang in Thailand met moeite 3 maanden.
  Dat die man er aan denkt dat je ergens over andere inkomsten beschikt, ben je daar verbaasd over?
  De visumondersteuningsbrief die zegt wel dat je over bepaalde inkomsten in Nederland beschikt maar zegt niets over wat daar van overblijft als beschikbaar inkomen in Thailand.
  Mensen die gebruik maken van de 400.000/800.000THB bankstatment en hiervoor een fixed account gebruiken, waar ze geen gebruik van maken om te leven, die moeten vaak ook een saving account voorleggen waaruit ze bewijzen waar ze dan wel van leven.
  Ja, in Thailand is veel niet overal het zelfde maar wat wel overal geldt is: ‘de Immigratie Officier heeft, indien hij dit nodig acht, steeds het recht om bijkomende informatie of documenten te eisen’. In jou geval is dat m.i. wel te recht.

 3. Kareltje zegt op

  Tja,

  Waarom die bonnetjes erbij dat je 15.000 Bhat pint.
  Een visum ondersteuning’s brief volstaat. Hetzelfde wat Lung Addie zegt, die brief zegt alleen hoeveel inkomen je in Nederland ontvangt, niet hoeveel je in Thailand uitgeeft.
  Nu ga je argwaan opwekken. Want 6 x 15.000 Bhat is minder, dan een meisje bij 7-Eleven, die 300 Bhat per dag verdiend. Je voldoet niet eens aan het Thaise “wettelijke” minium loon.

  • Han zegt op

   Ik neem aanndat hij 5 a 6 keer per maand bedoeld.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website