Houdt u van die actiefilms waarin veel vechtsport, zoals karate, taekwondo en dergelijke voorkomt? Dan kent u ongetwijfeld Ron Smoorenburg, een Nederlandse acteur en vechtsportspecialist, die in Bangkok woont.

Kent u hem niet? Ook weer niet zo vreemd, want hij werkt meestal met kleinere rollen in actiefilms, die in Thailand of Hongkong worden gemaakt.

Ron Smoorenburg is al heel lang een echte vechtsportspecialist (MMA – Karate – Taekwondo) en verscheen in meer dan 70 actiefilms, meestal als slechterik (gangster, souteneur, soldaat) of als stand-in als stuntman. In het begin van zijn filmcarrière verwierf hij in 1998 bekendheid door een lange vechtscène met Jackie Chan in de film “Who am I”. In andere films werkte hij samen met de beste actiesterren, zoals Tony Jaa, Jean Claude van Damme, Scott Adkins, Donnie Yen, Gary Daniels, Salman Khan, Sammo Hung, Kane Kosugi, en nog vele anderen.

Ron is nu bijna 40 jaar en werkt nog wekelijks mee in Thaise soaps. Hoewel nog steeds in staat is om allerlei actiescènes te spelen, heeft Ron zich de afgelopen twee jaar meer toegelegd op zijn ontwikkeling als acteur in plaats van het doen van stunts en actiescènes. Hij werd daarom ook meer serieus als acteur genomen en dat resulteerde in grotere rollen in films, waarin hij dan wel de slechterik blijft.

Hij kreeg een grote rol in de film “Traffik” (2014), waarin hij een Servische souteneur speelt naast Michael Madsen en Mickey Rourke, in “Reflex” als de ijskoude Commander en in “Conan Iron Shadows” als de onvoorspelbare Shah Amurath.

Ik vond een aardig interview met Ron op de website vice.com, zeker de moeite waard om even te lezen: www.vice.com/nl/read/ron

Ron heeft zelf ook een website, die voor de liefhebbers van vechtsporten interessant is: www.ron-smoorenburg.com/index.html

Hieronder dan die vechtscène met Jackie Chan:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=AJ5oaBWYzPk[/youtube]

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Nederlandse vechtsportspecialist in Thailand”

 1. Christina zegt op

  Ron was gisteren in het programma de reunie zeer de moeite waard. Getrouwd met een Thaise en heeft een zoon. Wil nu zelf een film maken we duimen dat het lukt maar we denken van wel.

  • Gringo zegt op

   Ik denk, dat de redactie niet geheel toevallig dit artikel opnieuw heeft geplaatst.
   Als u de aflevering van De Reunie waarin Ron voorkomt niet heeft gezien, kijk dan op :
   http://www.npo.nl/de-reunie/24-04-2016/KN_1679694


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website