Muziekbelevenis in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Cultuur, Muziek
Tags: ,
6 april 2014

Afgelopen zaterdagmiddag hebben we een fantastische klassieke middag mogen beleven. Een feest der herkenning in het Tiffany theater.

Jawel in het wereldberoemde Tiffany theater van Pattaya. Dit onder de bezielende leiding van dirigent Hikotaro Yazaki uit Japan,die aanvankelijk wiskunde studeerde,maar zich daarna omschoolde aan de Sophia National University in Tokio. Zijn verdere muzikale scholing vond plaats in Europa, waar hij meerdere prijzen won voor zijn muzikale activiteiten. Hij heeft over de gehele wereld vele orkesten geleid.

Op het programma stonden bekende werken van Richard Wagner, Richard Strauss en Bedrich Smetana met de Moldau. Het laatste stuk Tijl Uilenspiegel van Richard Strauss werd vanaf twee plaatsen opgevoerd, zowel van het podium waar het orkest zat als vanaf het balkon waar een blazersensemble stond.

Tot mijn verrassing werd de wereldpremière opgevoerd van M.L.Usni Pramoj met als onderwerp de “Chakri Day”. Zondag 7 april wordt de Chakri day gevierd in Thailand waar men denkt aan het begin van de Chakri-dynastie in 1782 tot aan de huidige koning toe. De eerste twee koningen regeerden onder hun eigen naam. Later is er een naam bijgekomen namelijk Rama. De huidige koning is nu Rama IX van 1946 tot heden.

Het Tiffany Theater blijft altijd een gezellig en uitnodigend theater door zijn aankleding. Fraaie marmeren trappen met aan de muren mooie schilderijen en vriendelijke mensen in keurige uniformen die je netjes de weg wijzen indien nodig.

Dit is ook een kant van Pattaya.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Muziekbelevenis in Pattaya”

  1. janbeute zegt op

    Chakri dag valt dit jaar op een MAANDAG 07 – April – 2014 .
    En dus niet op een zondag 07 april .

    Jan Beute .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website