Phulay Bay Ritz Carlton op Krabi

Afgelopen vrijdagavond hebben we in Luxor (Deventer), The Hangover 2 bekeken. Een leuke film, maar persoonlijk vond ik deel 1. een stuk beter.

Het verrassingseffect van de eerste film is weg. Het was toen niet duidelijk waarom de heren zich niets meer konden herinneren. Omdat het scenario en de verhaallijn vooraf bekend zijn (zelfde als in deel 1), moet alles goedgemaakt worden door de grappen. Dat is een lastige klus en ook niet helemaal gelukt.

De grappen in The Hangover 2, zijn voorspelbaar en soms flauw. Het einde van de film is uitermate zwak. De hilarische foto’s bij de aftiteling maken wel weer wat goed, maar ik had er wat meer van verwacht.

Prachtige beelden Krabi

Wel heb ik enorm genoten van de soms prachtige camerashots. Aan het begin van de film zie je beelden van Krabi uit de lucht. Deze zijn spectaculair. Je begrijpt dan direct waarom Thailand een droombestemming is voor velen. Het resort waar de trouwerij moet plaatsvinden is het Phulay Bay Ritz Carlton op Krabi. Geen accommodatie voor de smalle beurs. De prijzen beginnen bij THB 19.550 en lopen op tot THB 68.000 (€ 1.535,-) per nacht. Je hebt dan wel een villa met uitzicht op zee, een groot bed (2m x 3m) inloopkast, jacuzzi, privé-zwembad en meer van dat soort luxe (internet: Phulay Bay).

Wie regelmatig in Bangkok komt, zal veel locaties in ‘The Hangover 2’ herkent hebben, zoals:

 • China Town
 • de Chao Phraya rivier
 • Soi Cowboy
 • Sukhumwit Soi 7/1
 • en de bekende Lebua at State Tower

Alleen de scènes voor de buitenopnamen zijn in Bangkok gemaakt. De scènes in de bar bijvoorbeeld, zijn geschoten in de studio in Hollywood.

Thailand promotie

Gezien de prachtige beelden een goede promotie voor Thailand. Het Thaise bureau voor Toerisme (TAT), heeft hiermee een goede zet gedaan. Al eerder bleken de opnames voor een James Bond film (The Man with the Golden Gun) en de film ‘The Beach’ met Leonardo DiCaprio een gouden greep. De spectaculaire beelden van maagdelijke witte stranden op het bioscoopscherm, waren al spoedig van invloed op het toerisme. Nieuwsgierige buitenlanders bezochten massaal de filmlocaties.

Er zijn de afgelopen jaren tientallen films in Thailand opgenomen. De complete lijst staat op Wikipedia: Filmlocaties Thailand

Filmlocaties

De andere kant van de medaille is dat hierdoor mooie stukjes Thailand veranderen in een kermisattractie waar zoveel mogelijk mensen gedropt worden. Ook heeft de natuur te lijden. Tijdens de opnames voor ‘The Beach’ werden er bulldozers ingezet die hele stukken natuur met de grond gelijk hebben gemaakt.

Mocht je de filmlocaties van ‘The Hangover 2’ in Bangkok zelf willen bezoeken? Richard Barrow, heeft met Google Maps een handige kaart gemaakt: locaties Hangover 2 Bangkok.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Filmlocaties, uitstekende Thailand promotie”

 1. lupardi zegt op

  Nou ik vond Hangover 2 best leuk alleen werd alles wat een beetje bloot was weer gefiltered hier in Thailand wat op sommige momenten toch storend was.
  Neem aan dat Hangover 3 op de Wallen gefilmd gaat worden.

  • @ Bloot in Thailand? Nee dat kan natuurlijk niet. LOL 😉

   • hans zegt op

    Behalve dan tussen de 4 muren, dan is er geen enkele schaamte!!

 2. john zegt op

  Ik heb Hangover 2 ook gezien, vond hem geweldig. Ik ben vooral naar de film gegaan omdat ie zich afspeelt in Thailand. Ik denk dat als ik deel 1 zie sommige stukken wat beter begrijp. Dus deel 1 heb ik besteld.

  En inderdaad, Krabi wordt spectaculair in beeld gebracht. Ik heb deze provincie al 2 maal aangedaan en veel tours gedaan daar. Het behoord zeker tot mijn favorieten van Thailand.

 3. Johanna zegt op

  Ik heb deze film nog niet gezien. Maar ga ‘m zeker kijken.
  Ik heb blauw gelegen om deel 1.

  Zag van de week al jongens hier de ilegale dvd verkopen.
  Maar ja ik, heb hier geen dvd speler. En ga er ook geen kopen.
  Zou ik het ook af kunnen spelen in mijn laptop?

  • @ Dan ben ik benieuwd wat je van deel 2 zal vinden. Bij deel 1 liepen de tranen over mijn wangen van het lachen. Bij deel twee was het meer een glimlach.

 4. Henk zegt op

  Toch is dat raar. Blote borsten van een vrouw in de film mag niet, maar van een ladyboy is het weer geen probleem.

  Henk


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website