De hele wereld leeft mee wanneer in juni 2018 twaalf Thaise jongens en hun voetbalcoach door snel stijgend water vast komen te zitten in een grot. Ook Thailandblog  volgt de ruim twee weken durende reddingsoperatie in de Tham Luang-grot in het uiterste noorden van Thailand.  

De filmindustrie dook boven op de reddingsactie, prompt na de goede afloop. Netflix strikte de exclusieve rechten van de Thaise kinderen, voor een serie die inmiddels in de maak is. En studio MGM sloot een deal met de duikers: de survivalfilm Thirteen Lives, met sterrencast (Viggo Mortensen, Colin Farrell) en regisseur Ron Howard is al opgenomen. Ook werd er rap een Thaise speelfilm gemaakt, The Cave, die verscheen in 2019. En National Geographic, onderdeel van Disney, zette in op de documentaire. 

Bovenstaande tekst komt grotendeels uit De Volkskrant van vandaag, waarin ook een interview staat met twee van de Engelse duikers. Ook andere kranten schrijven over deze intrigerende film. De filmmakers hebben goed ingeschat dat het sensationele verhaal niet verder hoeft te worden aangedikt. Zonder al te veel kunstgrepen geeft The Rescue een evenwichtig beeld van een zenuwslopende, fascinerende operatie.

De film The Rescue is momenteel te zien in de Nederlandse bioscopen. Zie de Nederlandse trailer hieronder:

Rating: 4.00/5. From 4 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website