Film: Patong Girl

Door Gringo
Geplaatst in Cultuur
Tags: ,
12 april 2016

Patong Girl is een Duits-Thaise film uit 2014, die prijzen haalde op Filmfestivals in Duitsland, daarna in de bioscoop werd vertoond en nu binnenkort in een geselecteerd aantal bioscopen in Thailand te zien zal zijn.

De officiële première voor Thailand is op 18 april in Phuket en daarna vanaf 21 april te zien in SF Junkceylon Phuket, SF Bangkok en SF Pattaya. De film speelt weliswaar voor een deel in Phuket, maar de opnamen voor deze film werden voornamelijk in Jomtien, Pattaya en Kanchanaburi gemaakt.

Inhoudsopgave

De 18-jarige zoon van een Duitse familie wordt tijdens een vakantie in Phuket verliefd op een beeldschone Thaise vrouw. Het is een vakantieliefde en als het gezin na twee weken terug naar Duitsland moet, neemt de jongen een kloek besluit en gaat met zijn eerste grote liefde naar haar geboortedorp. Maar, zo zal blijken, de vrouw heeft een verleden want het is een ladyboy (Katoey).

Met rake observaties en zonder enige vorm van sensatiezucht biedt Patong Girl behalve een mooi verhaal over een transgender vrouw en haar gewone leven, ook een licht-ironische, maar liefdevolle blik op de verschillen tussen Thais en vakantiegangers.

Website

Kijk voor alle informatie over deze film, waarin Duits en Engels – met Engelse ondertiteling – gesproken wordt, op de uitvoerige website: www.patong-girl.com

Hieronder de trailer van deze film:

[youtube]https://youtu.be/RDNk4fARmYw[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Film: Patong Girl”

  1. eddy zegt op

    https://www.youtube.com/watch?v=cXCPaCr4pdc
    Deze staat maar op youtube, maar vond hem zeeeeer ingrijpend en heartbreaking


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website