Wordt Thailand ‘opgekuist?’

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Column
Tags:
22 december 2018

Voor

Al geruime tijd vallen verschillende veranderingen waar te nemen in Thailand. Moet het land opgekuist worden?

 
En dat terwijl de commandant van de politie in Pattaya met grote oogkleppen op loopt. Op de vraag over buitenlandse dames, die zonder werkvergunning hun “beroep” uitoefenen weet hij te melden dat als er iets gebeurt, dat achter gesloten deuren zal zijn en dat ligt buiten zijn bevoegdheid!

Tijdens een rallyrit was een van de opdrachten een beeld te fotograferen en op te schrijven wie dat was. Groot was mijn verbazing dat na twee weken dit beeld weggehaald was. Enige tijd later kwam er een lelijk blauw beeldje voor in de plaats. Het wereldberoemde Tiffany theater heeft een grondige opknapbeurt gehad. Op het plein daarvoor stond een Grieks aandoend beeld opgesteld. Ook daar is iets voor in de plaats gekomen, maar heb dit niet gefotografeerd door de bouwval die er nog achter lag.

Na

Voor de oplettende bewoner of bezoeker zullen mogelijk meer dingen opvallen. Landelijk zijn 22.000 bars gesloten. Deze krijgen geen nieuwe vergunning meer en blijven gesloten. Als in Pattaya een bar sluit door onvoldoende klanten of andere gebeurtenissen, blijft deze bar verder gesloten. Het wordt een zeer moeizaam proces als een “nieuwe” toekomstige eigenaar zich aandient.

Momenteel hebben de militairen meer macht dan de huidige regering. Onderhands valt niets meer te regelen op lokaal gebied.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Wordt Thailand ‘opgekuist?’”

 1. Ronny DS zegt op

  Ik zeg altijd: “Slacht nooit de kip die gouden eieren legt”….

 2. Cornelis zegt op

  Je hebt het over over een enkele waarneming in Pattaya, maar daar kun je nauwelijks landelijke conclusies uit trekken. En dat momenteel de militairen meer macht dan de huidige regering hebben: dat klinkt wat vreemd als je weet dat die regering uit een militaire junta bestaat.

  • l.lagemaat zegt op

   Landelijk zijn en worden veel bars en andere “ondernemingen”gesloten vaak op “eigen” initiatief van hooggeplaatste militairen, die indirect de macht naar zich toe willen trekken.

   Sommige Thais worden uitgenodigd om “koffie”te komen drinken op een kazerne, Prayuth wordt niet voor elke “wissewasje” op de hoogte gesteld.

   Kortgeleden is een criminele monnik opgepakt (niet de “jetmonnik”) door de militairen zonder dat Prayuth en zijn compaan “de horlogeman” Prawitt daar iets van wisten.

   Prayuth probeert via sociaal media weer de aandacht op zich te vestigen, mede door toekomstige verkiezingen in het achterhoofd.(Thailand@prayutchan-o-cha.com)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website