Nog even en dan vlieg ik richting Thailand, ditmaal met Etihad Airways.

‘Mag het een onsje meer zijn?’

Waarom Etihad? Gewoon omdat ze een superaanbieding hadden. Ik vindt het een sport om een goedkoop vliegticket naar Thailand te scoren en dat is gelukt. Betaalde slechts € 399,- voor een retour. Zo goedkoop ben ik nog nooit van Amsterdam naar Bangkok gevlogen.

Het is wel een zogenaamde Open-jaw ticket en er is een overstap in Abu Dhabi. De overstaptijd is twee uur, dus goed te doen. Terug vlieg ik naar Düsseldorf. Vanuit Apeldoorn slechts 90 minuten rijden en een vriend pikt mij daar op met de auto. Geen vuiltje aan de lucht dus.

Een ander voordeel is dat ik bij Ethiad 30 kg mag meenemen aan bagage. Een waar feest! Hoef ik eens niet met angst en beven mijn koffer op de weegschaal te zetten. Ik had speciaal voor deze gelegenheid een extra grote koffer gekocht. Eentje waar ik fluitend mijn dubbeldeurs koelkast in kwijt kan. Bij het inpakken hoorde ik dan ook continu een echo.

Ik wilde voorbereid zijn op het ergste want mijn vriendin had al een lijst gemaakt met spulletjes die ik vanuit Nederland mee mocht nemen voor haar. Daar komen dan wat presentjes bij en zo heeft zij een eigen hoekje in mijn koffer. Zeg maar gerust: een hoek. Voor Gringo neem ik ook nog twee doosjes sigaren mee. Kortom, de koffer begon al wat voller te raken. Zelf was ik nu ook wat enthousiaster met het inpakken, een T-shirtje meer, een korte broek extra, een paar schoenen er bij en zo schoot het lekker op. De koffer inpakken met die 30 kg in je achterhoofd was zo een waar genot.

Echter het uur van de waarheid was aangebroken. De koffer zat goed vol en ik heb deze vervolgens op de weegschaal gezet. Het resultaat: 19 kg! Eh, wat? Er klopt hier iets niet. Een andere weegschaal gepakt. Weer de koffer er op 19,1 kg… Schichtig keek ik om mij heen of er ergens een verborgen camera hing van de lokale Bananensplit jongens en meisjes. Nee, dat was niet het geval.

Hier moeten toch duistere Thaise geesten aan het werk zijn, dacht ik bij mijzelf. Wanneer ik een bagagelimiet heb van 20 kg, moet ik steevast keuzes maken want ik kom altijd op rond de 23 kg uit. Nu mag ik mijn halve huisraad meesleuren en zit ik nog onder de 20 kg. Onbegrijpelijk, een Oosters mysterie denk ik maar…

Afijn, erg belangrijk is het natuurlijk niet. Wel ben ik benieuwd hoe de vlucht met Ethiad mij zal bevallen. Na zes uur even de benen strekken op Abu Dhabi zie ik niet als een nadeel. Daarna nog zes uurtjes voor de tweede vlucht en dan op Suvarnabhumi airport, daar wacht mijn lief mij op.

Over mijn vliegreis met Etihad zal ik wel een keer een verslagje schrijven. Nu ga ik eerst weer even mijn koffer wegen om er zeker van te zijn dat de Thaise geesten geen loopje met mij nemen.

11 reacties op “Naar Thailand: een gevecht met gewicht”

 1. Joseph Jongen zegt op

  Beste Khun Peter, als ik jouw lief ontmoet geef ik haar wel het advies een volgende keer haar wensenlijstje uit te breiden. Immers jammer, met name voor haar, dat je nu 10 kilo aan extra cadeautjes laat schieten.

 2. Jos zegt op

  Met zo een koffer kan je je vriendin ook inpakken en meenemen.

 3. ed zegt op

  Etihad is prima bevallen. op de terugreis hadden wij 20 uur overstap en zijn de stad in gegaan. Daar is wat ons betreft niets aan. Aan boord goede en vriendelijke service en zitplaats voldoende,

  • willem zegt op

   Een tip bij een lange stop in Abu Dhabi. Je kunt een gratis bus nemen naar Dubai. Ik ervaar Dubai leuker dan Abu Dhabi. Meer te zien en te doen. De bus doet er ongeveer 1 uur en 20 minuten over. Je kunt een plaats reserveren via de Etihad website. Ik heb het in februari gedaan toen mijn vlucht om 12 uur lokale tijd in Abu Dhabi arriveerde en ik pas om 2 uur s’nachts mijn vlucht naar Düsseldorf had. Prima vermaakt.

   Bij een lange tussenstop in de nachtelijke uren neem ik altijd een Hotel. Voor rond de 50 a 60 euro kun je iets vinden niet ver van de Luchthaven b.v. Ibis.

 4. piet zegt op

  Zelf probeer ik Emmirates een keer, ja ook het gewicht en prijs; samen met dochtertje van 10 een overstap 2 uurtjes moet te doen zijn .

  Vanuit Bangkok met de A380 vond ik ook wel leerzaam met tussenstop ook 2 uur, en tsja 2x 30 Kg + handbaggage 2×7 is terug veel Hollandse lekkernijen 🙂

  Af BKK- AMS retourtje in augustus samen 46.000 baht topprijs !

  Veel plezier en prettige landingen

 5. willem zegt op

  Allen,

  Ik vlieg al jaren met Etihad en Emirates. Vele redenen zoals:

  1. Goede prijs,
  2. Goede kwaliteit en service.
  3. Veel bagage vrijheid.
  4 Heb persoonlijk een hekel aan erg lange vluchten dus 2 x 6 uur vind ik persoonlijk super.

  Ik vlieg eind deze maand weer met Etihad. Voor 450 euro retour en mag ook mijn golfset gratis meenemen.

 6. Hans zegt op

  Beste Kuhn Peter,
  Ga je ook dit jaar weer naar Hua Hin ??
  Dan zou ik je willen vragen om voor mij 2 kleine flesjes Echinaforce (50 ml.)van dr. Vogel mee te nemen.
  Is bij elke D.A. te koop ± 7.50 euro.
  De kosten worden uiteraard vergoed en mijn erkentelijkheid is zeer groot.
  Mijn tel.nr. : 0806000724
  Hartelijke groet,
  Hans

  • Khun Peter zegt op

   Beste Hans,
   Nee, ik blijf maar kort in Thailand en ga alleen naar Bangkok en Pattaya. Later dit jaar ga ik wat langer. Ik kan je dus niet helpen. volgende keer beter.
   Je kan ook een oproep op Thailandblog plaatsen, dan neemt iemand anders het wel voor je mee.

  • rene.chiangmai zegt op

   Stuur maar een PM.
   (En ik zijn mijn ‘echte’ email adres er nog bij.)

   Waarschijnlijk ga ik dit jaar naar Thailand en ook naar Hua Hin.
   (Niets is echter zeker. Haha.)
   Maar áls ik ga, wil ik graag wat voor je meenemen.
   Ook als dit later in het jaar zal zijn.
   Laat maar wat weten.

   Groeten.,
   René
   renechiangmaigmailcom

 7. Jack G. zegt op

  Als je nog een oude zware koffer uit de vorige eeuw hebt is het inderdaad een goede tip om eens uit te kijken naar een nieuw lichtgewicht exemplaar anno 2014.

 8. carla goertz zegt op

  Vlieg zondag a.s ook met ethiad . ik ben 7 maanden geleden ook geweest en ook toen heb ik met ethiad gevlogen ,beenruimte was ruim en het eten goed ,zeer tevreden . ik had een tussen stop van 2 uur en terug een van 3 uur was goed te doen ,maar vliegen op die afstand is altijd vermoeiend . betaal nu bij vliegwinkel 375 euro pp en heb daarom maar besloten om toch nog een korte vakantie te nemen .

  gr carla


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website