Herkent u een pedofiel?

Door Gringo
Geplaatst in Column, Gringo
Tags: , ,
11 september 2018

U ziet een westerse man van middelbare leeftijd in gezelschap van een erg jong Euro-Aziatisch meisje of jongen. Soms hand-in-hand lopend in een winkelcentrum of zittend in een restaurant, gezellig keuvelend te genieten van een maaltijd. Het kan niet anders dat zo’n man een pedofiel is, toch? Oh ja? Hoe weet u dat? Zou het wellicht ook gewoon een vader kunnen zijn met één van zijn (natuurlijke) kinderen?

In de poolhal

Ik vertel u eerst een voorval dat ik zelf meemaakte in de poolhal waar ik regelmatig kom. Op één van de tafels speelt op de vroege avond een man een spelletje poolbiljart met twee jonge jongens van naar schatting een jaar of 14, 15. De jongens zijn normaal gekleed zoals van jongens van die leeftijd te verwachten is, niets bijzonders. De man is inderdaad van middelbare leeftijd, enkele tattoos, singlet van een biermerk en een matje in zijn nek. Hij viel wel een beetje op in de poolhal.

Duidelijk een sexpat en nog een pedofiel bovendien. Dat vond tenminste een Noorse vriend waarmee ik zelf poolde en hij stelde voor, die man even aan te pakken en hem een pak slaag te geven en dan aan de politie door te geven. De rest van ons gezelschap kon de Noor ternauwernood weerhouden van actie en gelukkig, dat lukte. Er was namelijk geen enkele aanwijzing dat die man een pedofiel zou zijn. Het was gewoon een man die met zijn eigen kinderen of de kinderen van zijn Thaise vrouw of vriendin een spelletje speelde. Dat klopte, want een poosje later kwam de vrouw de man en kinderen afhalen, waarschijnlijk na te hebben gewinkeld of bij de kapper te zijn geweest.

Restaurant Naklua Road

Een week of zo daarna gebeurt er het volgende. Onze zoon van 14 jaar heeft twee schoolvriendjes op bezoek die ook blijven slapen. Zij hebben mij in eerste instantie “niet nodig” want er wordt urenlang intensief op de computer en laptop gespeeld – wat zouden die jongelui anders moeten doen, nietwaar? En er is geen enkele aandacht voor mij. Maar ja, er moet ook gegeten worden en ik ga met die drie naar een restaurant op Naklua Road. Farang food! De jongens hebben lol, want de twee vriendjes zijn niet echt gewend westers te eten en hun Engels is ook niet al te best. Ik word dus in het gesprek nauwelijks betrokken. Er wordt gelachen en soms wat hard geschreeuwd – we zitten buiten op het terras – en ik zie voorbijgangers af en toe naar ons tafeltje kijken. Verhip, dacht ik, wat zullen die toeristen denken? Daar zit weer een pedofiel met drie jonge jongens?

Vader en dochter

Ik kom op dit onderwerp door een artikel in de Changrai Times dat gaat over een Engelsman (middelbare leeftijd) en zijn 14- jarige dochter (zie foto’s). Zij waren getweeën op een trip in Phnom Penh en voelden zich slachtoffers van het stereotype dat een man van middelbare leeftijd met een jong meisje niet pluis is. De man is een pedofiel en het meisje is een hoer, punt uit!

“Je wordt regelmatig nagekeken door anderen, vaak buitenlandse toeristen en je ziet ze fluisteren met elkaar als je met je vader in een restaurant zit. Het is zelfs gebeurd dat een Japanse toerist een foto maakte van ons en dreigde die foto op Facebook te zetten: “you pedophile, photo Internet, tell police”, zei de jongedame, die er inderdaad “gezond” uitziet voor haar leeftijd. Er komen meer vaders aan het woord, die hetzelfde is overkomen met hun dochters. Een Australische man vertelt: “we liepen over de Roverside, Mijn stiefdochter was nog nooit buiten Thailand geweest en omdat ze een verlegen type is, hield ze mijn hand vast. Westerse voorbijgangers zag ik met elkaar fluisteren en wijzen naar ons. Ik begreep het niet direct, maar toen drong het tot mij door: ik ben een westerse man met een 14-jarig meisje aan de hand. Afschuwelijk!

Child Safe Tourism

Cambodja schijnt een ideaal land voor pedofielen te zien. Vorig jaar werd er de campagne Child Safe Tourism opgezet waarbij men een speciaal nummer kan bellen om verdacht uitziende mannen aan te geven. Het is zelfs niet ongebruikelijk dat er dan een “stalker’ op gezet wordt om aanwijzingen te vergaren, die moeten aantonen dat het inderdaad om een pedofiel gaat.

Thailand

Ook Thailand is niet vrij van pedofielen, dat staat wel vast. Ook in Thailand kan het gebeuren dat als een vader met zijn jonge dochter in een taxi stapt, de chauffeur vraagt of ze naar een “short-time hotel” gebracht moeten worden voor een uurtje seks.

Ten slotte

U kunt het hele verhaal lezen op www.chiangraitimes.com/sexpat-stereotype-takes-toll-on-daughters-and-fathers.html

Pedofilie is in mijn ogen de meest verwerpelijke vorm van seks en absoluut ontoelaatbaar. Het is dus goed dat er acties worden ondernomen om het tegen te gaan, maar niet iedere westerse man die met een jong meisje aan de hand in het openbaar vertoont is een pedofiel. Men moet uitkijken voor een heksenjacht met beschuldigingen of verdachtmakingen aan het verkeerde adres.

No votes yet.
Please wait...

23 reacties op “Herkent u een pedofiel?”

 1. Rob V. zegt op

  Een pedo herkennen is niet zo moeilijk: iemand die op heterdaad seksuele activiteiten verricht met een minderjarige. Een wat oudere man met kind aan de hand zegt niets, huidskleur uiteraard ook niet, maar als die man zijn tong of hand bij dat meisje of jongen naar binnen steekt weet je genoeg… Denk alleen niet dat de meeste zo dom zijn, dan is het nog verdraaid lastig om de pedo te spotten, iets wat trouwens niet alleen bij mannen voorkomt maar bij zeldzaamheid zijn er ook vrouwen die met kinderen het bed in duiken. Puur op vooroordelen wordt die (westerse) man (niet-westers) met kind aan de hand mogelijk als pedo gezien, een (westerse) vrouw met (niet-westers) kind aan de hand zal bij niemand het idee oproepen dat het een pedofiel kan betreffen. Kortom: niet te snel oordelen over mensen. Alertheid op dit ziekelijke fenomeen is geboden maar lijkt me in de praktijk toch verdomde lastig!

  In het verlengde hiervan, wat denk je van oudere (westerse) mannen die met hun jong volwassen kind (dochter) op pad gaan? Die zullen ook te vaak het beeld oproepen van “de vieze oude snoepert” . Dan wordt een dagje uit met je eigen dochter toch wat minder leuk door bevooroordeelde blikken. Zelf heb ik nog geen kinderen, ik hoop dat overduidelijk dezelfde taal (Nederlands) samen spreken het aantal afkeurende blikken zal beperken mocht ik over 15-20 jaar met mijn kinderen een dagje uit gaan.

 2. Rudi zegt op

  Zowat 25 jaar geleden maakte ik dat ook mee. Ik was destijds gehuwd met een Belgische en wij hebben een adoptiefdochter uit zuid-Amerika. Wij waren op rondreis en deden ook Pattaya aan.

  Je verwend je kind natuurlijk dus ik met haar op stap : ijsje gaan eten, hebbedingetjes kopen, naar strand. Ik voelde de blikken op mij – van toeristen uit Europa. Het was duidelijk wat ze dachten, enorm frustrerend.
  Het ging zelfs zover dat iemand de politie aansprak en mij aanwees. Moest ik bewijzen dat ze mijn dochter was, paspoorten natuurlijk in hotelkamer, kortom een nachtmerrie.

  Zoals jij schrijft, pedofilie is de meest verwerpelijke vorm van seks en moet aangepakt worden. Maar toch even nadenken vooraleer je iemand publiekelijk laat ‘aanpakken’. Niet alleen ik, maar ook mijn dochter waren zwaar aangedaan. Vanaf deze gebeurtenis had ik altijd copy’s van paspoort op zak wanneer ik samen met mijn dochtertje op stap ging.

 3. Khun Peter zegt op

  ‘De goede moeten onder de kwade lijden’ om er maar eens een cliché tegen aan te gooien. Alle vooroordelen gaan aan je voorbij als je als man naar Thailand of Azië gaat. En zelfs als je al vijf jaar een relatie hebt met een Thaise dame, zoals ik, blijft het je achtervolgen. Alle minderheidsgroepen krijgen er mee te maken. We plaatsen nu eenmaal mensen graag in hokjes.
  Vervelend maar je moet er mee leren leven.

  • Frans Nico zegt op

   Hallo Peter,

   Zelf ben ik (toen 62 jaar) jaren geleden op straat door Nederlandse toeristen (jonge mannen van circa 25 jaar) uitgemaakt voor sekstoerist, dit naar aanleiding van de omstandigheid dat ik met mijn Thaise vrouw (van toen 35 jaar) voor een stoplicht stond te wachten. Zelfs P.v.d.A.-er Rob Oudkerk bestond het om op televisie op te roepen alleenreizende oudere mannen richting Thailand op luchthavens expliciet te “controleren”. Aan in mijn ogen jaloerse blikken van Westerse mannen (zowel toeristen in Thailand als in Europa) ben ik wel gewend geraakt. Het is zoals jij besluit. “Vervelend, maar je moet er mee leren leven.”

   Deze vooroordelen hebben eigenlijk niets te maken met pedofilie. Het maakt kennelijk niet uit hoe oud het meisje of de vrouw is. Het gaat mijns inziens om leeftijdverschil. Daar kijkt de Aziaat anders tegenaan dan een westerling. Daar komt bij dat het bij pedofilie gaat om seks met jonge tot zeer jonge kinderen. Seks hebben met een in wettelijke zin minderjarige van bijvoorbeeld 17 jaar is in mijn ogen geen sprake van pedofilie.

   Ik, noch mijn vrouw, lijden onder de vele vooroordelen. Voor mij is het belangrijk dat de mensen in mijn directe omgeving (familie, vrienden en buren) ons accepteren zoals en wie wij zijn. Wat anderen van mij denken laat mij koud. Wat mij bijzonder opvalt is dat als wij op de Thaise luchthaven aankomen, de Thaise luchthavenmedewerkers mij behandelen als een Thai (met alle voordelen daarvan).

 4. Fransamsterdam zegt op

  Als iemand seks heeft met een minderjarige, hoeft hij nog geen pedofiel (eigenlijk pedoseksueel) te zijn.
  Van pedofilie is alleen sprake als er minderjarigen bij betrokken zijn die nog niet geslachtsrijp zijn, c.q. zich in de prepuberale of vroeg-puberale fase bevinden.
  Iemand die zich seksueel aangetrokken voelt tot een 16-jarige geslachtsrijpe tiener, is hij daarom nog geen pedofiel, hij is niet ziek en hoeft ook niet behandeld te worden.
  Dat de wetgever seks met minderjarigen (of jongeren onder een bepaalde leeftijd) strafbaar heeft gesteld, is een totaal ander verhaal, en de verschillende leeftijden die in verschillende landen worden gehanteerd, zijn min of meer arbitrair.
  De wetgever schiet ook wel eens door, zo mag in Nederland iemand van 23 best een seksuele relatie hebben met een 17-jarig meisje, maar zodra hij is het bezit is van een naaktfoto van haar is hij juridisch strafbaar, als zijnde in het bezit van ‘kinderporno’, en zal hij in de media worden afgeschilderd als pedofiel.

  • Rob V. zegt op

   Dat klopt als een bus Frans, uiteindelijk gaat het erom of twee personen met het volle verstand en beider geheel vrijwillig en met tevredenheid voor intimiteit kiezen, dus mentaal zeer goed bewust van hun acties. Daar valt echter geen wetgeving op te maken. De jongen van 20 met een 16 jarige zit dus fout volgens de abritraire wet, net als de jongen van 17 die met een dame of heer van 40 in bed duikt ook als beide hier uit oprechte liefde/lust voor kiezen. Er zullen er ook vast zijn die juridisch volwassen zijn maar mentaal nog niet echt in staat een goede keuze te maken. Maar als de wetgever daar al niet in slaagd, kan het geen verassing zijn dat er mensen zijn die nog korter door de bocht op basis van vooroordelen hun conclusies al klaar hebben liggen.

 5. Kees zegt op

  De maatschappij reageert hysterisch op dit onderwerp en probeert met draconische maatregelen mogelijke pedofielen op te sporen, De media pakken dit onderwerp op om sensationele en tendentieuze programma’s te maken en artikelen te schrijven. Je kunt dan de man in de straat niet echt kwalijk nemen dat hij zo reageert. Vooroordelen over dit onderwerp zijn wijdverspreid. Zie ook de Russische opvatting dat homo’s ook per definitie pedo’s zijn. Dus eerst heel goed nadenken en relativeren voor je oordeelt.

 6. Massart Sven zegt op

  Heb dit ook mee gemaakt een jaar of 8 terug in Bangkok. Mijn,toen nog vriendin nu mijn vrouw was naar de massage school en ik was met beide dochters uit eten in Soi 6 Sukhumvit alwaar ik de scheve blikken en ook de opmerkingen van een Frans sprekend gezin moest ondergaan. Wat die mensen niet konden weten is dat ik zelf ook behoorlijk Frans spreek waarna ik hen gevraagd heb of zij misschien ook pedofiel waren daar zij met hun zoon en dochter zaten te eten. Zonder ook nog maar iets gezegt te hebben hebben ze betaald en zijn zeer vlug weg gegaan

 7. Jack G. zegt op

  Een tijdje geleden heb ik al eens reactie op zo’n pedobeschuldiging hier gepost. Ik werd even de weg gewezen door de dochter van een kennis in Hua Hin. Een Truus moest mij even hardop hiervan beschuldigen. Ik kon haar een raak antwoord terug serveren zodat zij flink voor aap stond. Net wat Peter schrijft wij denken graag in hokjes. Ik weet nog goed dat ik jaren geleden een bus met Pattaya erop voorbij zag komen op het vliegveld. Er zaten alleen maar oudere westerse mannen in. Toen heb ik ook een hokje gezocht en dacht van; o, dat zijn sekstoeristen. Maar wie weet zat het toch anders. Misschien gingen ze wel vissen. Zou een pedo nu echt de straat op gaan met zijn/haar slachtoffers? is mijn eerste gedachte die dit verhaal bij mij opkomt. Is het niet meer iets wat stiekem gebeurt? Ik weet er eigenlijk tekort van af om 1,2,3 te zien of iemand nu wel of niet pedo is. Iemand even in elkaar slaan op basis van mijn gedachte is voor mij geen verstandige optie. Geweld gebruiken is sowieso iets wat mij niet past.

 8. Rene martin zegt op

  Alert zijn is altijd goed maar je moet duidelijk uitkijken dat je mensen niet beledigt en zo meer… Als je goed waarneemt en al een tijdje bijvoorbeeld in Thailand verblijft dan zie je meestal toch wel wat voor soort relatie mensen hebben en m.i. moet je wel heel duidelijk weten als je dan al tot actie overgaat dat deze relatie werkelijk niet kan. Nooit zelf directe actie ondernemen maar de overheid waarschuwen.

 9. Pat zegt op

  Ik lees hier erg veel nuchtere en objectieve meningen over dit gevoelige onderwerp.

  Voor mij is een pedofiel een man die enkel maar in staat om zijn (seksuele) gevoelens tot uiting te brengen met een onvolwassen kind (van maximum 12/13 jaar), maar meestal veel jonger, dat hier helemaal niet om gevraagd heeft en er bovendien helemaal niet aan toe is.

  Hij misbruikt de naïviteit van het kind en tracht het kind in zijn macht te krijgen.

  Je hebt ook pedofielen die van kind naar kind shoppen, naargelang wat er op hun traject passeert (babysit, hulp in school, kermis, zwembad, enz.).

  Een pedofiel hanteert slinkse manieren om zijn doel te bereiken, er is totaal geen wederzijdse spontaniteit en vrije wil.

  Het is niet het soort van mannen waarmee ik te maken wil hebben!

  • Simon zegt op

   Ik krijg hier de indruk dat jij reageert op de titel van het artikel.
   De inhoudelijke boodschap gaat over de problemen die een westerse vader ondervind als hij met zijn kind of kinderen op stap is. Maar ook de alleengaande expat of vakantieganger wordt er mee geconfronteerd. Elke farang krijgt er vroeg of laat mee te maken.

   En uit de reacties kan men opmaken, dat dit een probleem is waar, de enkeling dus niet alleen in staat.
   Ik lees hoe een ander er mee om gaat leer er van. De een is tenslotte meer weerbaar dan de ander.

   Wat een pedofiel doet of niet doet, daar ben ik persoonlijk en totaal, niet mee bezig. En daar heb je tenslotte google voor.

   Het is nooit een pretje als je met een stigma rondloopt, waar je zelf niet veel aan kan doen en die je wordt opgedrongen.
   En als ik voor de kinderen van de farang mag spreken, die worden in dit probleem mee gezogen. Het lijkt me voor hen ook geen lolletje als de band tussen hun en vader op die momenten, gefrustreerd wordt door dat stigma. De opmerkingen, de blikken, op een ongewenst manier gefotografeerd worden. Ik zou er persoonlijk, behoorlijk intolerant en onredelijk door worden.

 10. BramSiam zegt op

  Voor je iemand kunt beschuldigen van pedofilie moet je dat begrip eerst definiëren. Leeftijdsverschillen tussen partners zijn in Thailand schering en inslag. De “age of consent” ligt in Thailand overigens hoger dan in Europa. Maar ook een Thais meisje van 25 kan er nog erg jeugdig uitzien. Je kunt natuurlijk vinden dat die niet met een man van pakweg 60 op stap moet zijn en omgekeerd, maar het is in elk geval geen pedofilie. Verder geldt dat alleen verboden is wat de wet niet toestaat. De rest is een kwestie van smaak.

 11. Taitai zegt op

  Een pedofiel valt niet te herkennen. Ooit is een bekende opgepakt en veroordeeld. Omdat er meerdere referentiepunten waren, was ik 100% zeker om welke veertiger het ging toen het in de kranten stond. Ik kende hem al toen hij pas een jaar of elf was. Later hebben onze paden elkaar nogal eens gekruist. Ik kende het leuke en hechte gezin waarin hij is grootgebracht. Ik was aardig op de hoogte van zijn leven erna. Het was een sociale, gezellige man die beslist niet ‘anders’ was. Er was werkelijk geen enkele aanleiding om het cliché “dat ik altijd al zo mijn twijfels heb gehad” te kunnen en mogen uiten. Een pedofiel valt niet te herkennen.

 12. Franky R. zegt op

  Een pedo zal naar mijn bescheiden mening heus niet zo dom zijn om in het openbaar met zijn/haar slachtoffer te lopen.

  Als ik een oudere blanke man met kinderen zie lopen, ga ik er vrijwel altijd van uit dat het een vader met kroos betreft.

  En vaak heb ik gelijk, want dat blijkt dan ook uit een conversatie. Overigens mag er van mij snoeihard worden opgetreden tegen mensen die valse beschuldigingen uiten!

  Keihard!

 13. Henk zegt op

  In 2008 ben ik met een vriend naar Vietnam geweest, vanuit Bangkok bij BMAIR geboekt.
  Naar ho chi Minhstad we werden opgehaald met de taxi plus een reis leidster[tje] van 22 jaar en ongeveer anderhalve meter groot. Na 3 dagen hebben we haar gebeld, wij wilden naar wat eilandjes gaan voor ongeveer een week. Volgens haar was daar geen hotel te krijgen omdat het bijna TED chinees nieuwjaar was. Ze vroeg ons of we ooit in Da Nang waren geweest daar kon ze ons ook van alles laten zien, en daar woonde ook haar moeder en konden dan bij haar moeder eten, ze was al een jaar niet thuis geweest.
  Toen we daar gegeten hadden werd er afgesproken wat we de volgende dag zouden doen, en zou zij ons op komen halen bij ons hotel. Ook vroeg zij: of haar zusje van 12 jaar met ons mee mocht, dat vonden wij goed. Toen wij in de namiddag zaten te eten zat er ook een man en vrouw langs ons tafeltje, ook Nederlanders net als wij van rond de 60 jaar. Er werd zachtjes gepraat en steeds naar ons gekeken, je kon zien waar ze het over hadden. De reis leidster heeft met hun gepraat en uitgelegd hoe het zat, daarna vertelden ze ons ook wat ze in eerste instantie dachten. Ik moet er niet aan denken heb zelf kleinkinderen van 8 tot 17.Je ziet wel niet te vroeg oordelen.

 14. Marco zegt op

  Even het volgende wat is een man van middelbare leeftijd 40 ,50 ,60 dit is even niet duidelijk.
  Ik 42 zie mijzelf als man van middelbare leeftijd.
  Mijn vrouw is 39 wij worden nooit nagekeken.
  In een reactie hierboven staat dat een “man van middelbare leeftijd” die iets heeft met een minderjarige van 16 in principe niets verkeerd doet en niet behandeld hoeft te worden.
  Sorry ik zie dit toch iets anders zal hier verder niet over uitwijden maar als je de dingen zo ziet !!!!

 15. mabprachan zegt op

  Mijn is het zelfde overkomen jaren geleden,stond met de zoon van mijn Thaise vrouw in een lift en de mensen in de lift stonden echt vies naar mij te kijken.
  De volgende keer maar de trap genomen.

 16. Cees1 zegt op

  Ja inderdaad vooral westerse vrouwen zijn panisch achterdochtig. Ik ging altijd met onze zoon toen 15 jaar naar de voetbal in Chiangmai. En bleef dan slapen in een hotel daar.. Maar je word er inderdaad beroerd van als je die mensen ziet staren. Ik sprak ze er wel eens op aan en zei dan dat dit de oudere broer van mij thaise vrouw was. Moest je die koppen zien.

 17. Bert Schimmel zegt op

  In Cambodja wordt erg op blanke mannen met jonge meisjes gelet, met name op en rond Riverside in Phnom Penh en Pubstreet in Siem Reap. De stichting Aple, die kindermisbruik bestrijdt heeft overal “spionnen” rondlopen, tuk-tuk drivers en andere vrijwilligers. Helaas kijken ze zelden of nooit naar Aziatische en Cambodjaanse mannen, die minimaal 85 tot 90 procent van al het misbruik van te jonge meisjes voor hun rekening nemen.

 18. Harry Romijn zegt op

  Ook IK vind, dat men nogal doorslaat. Bovendien: iemand van 16 a 17 weet verekkes goed wat hij / zij toelaat.
  Op een jongensschool gezeten, met diverse fraters. Een van hen was nogal betrokken bij zijn leerlingen, aai over de bol bijv. maar iets ongetogens ? Nooit van gehoord of gemerkt. Aan het eind van het jaar zei hij: “bedenk me maar met een kopie van je Uni-bul. Heeft bij mij heel wat jaren geduurd, doch via avondstudie behaald en… een ingesealed kopietje meegenomen naar zijn graf. Daar hingen er nog meer…

 19. Sjaak S zegt op

  Toen ik nog als steward werkte, nam ik mijn toen 18 jarige dochter mee naar Bangkok. Dat is nu tien jaar geleden. Mijn dochter is half Braziliaans, maar is donkerblond, net als ik ooit eens was en heeft iets van mijn trekken.
  Toch moest ik van nota bene collega’s horen dat ze dachten dat ik een jonge vriendin mee naar Thailand nam! Dat is toch te gek om los te lopen.
  Maar van de andere kant… wanneer ik in Hua Hin een man met een heel jonge dame zie lopen die zo oud als zijn kleindochter kon zijn moet ik me echt bedwingen om niet eenzelfde soort gedachten te hebben. Ik neem dan toch liever de meer plezierige gedachte aan, dat het daadwerkelijk een vader met zijn dochter is.
  Ik moet wel zeggen, dat ik nooit mijn dochter aan haar hand heb vastgehouden sinds zij begon te puberen. Toen was dat voorbij en vond ik dat we toch een beetje afstand moesten scheppen…duidelijkheid naar buiten toe. Sommigen mogen wel zeggen dat we ons daar niks van aan moeten trekken, maar ik denk dat we nu eenmaal in een wereld leven die oordeelt over wat ze ziet en niet wat zich daadwerkelijk afspeelt.

 20. Frank zegt op

  een pedofiel is niet te herkennen aan uiterlijk, alleen aan zijn daden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website