Zijn buitenlandse mannen die ten prooi vallen aan al te inhalige Thaise dames daar zelf (voor een deel) schuldig aan of niet? Maken zij verkeerde keuzes bij het aangaan van relaties? Is het naïviteit, pech of een gebrek aan mensenkennis? Kan iedereen dat overkomen of slechts degenen die op foute vrouwen vallen?

Foute vrouwen

Een tijd terug zat ik met een paar Nederlandse kennissen een biertje te drinken in een bar. Onze gezellige conversatie werd onderbroken toen een aantrekkelijke Thaise dame zich met een motorbiketaxi voor de desbetreffende bar liet afzetten. Het was een opvallende dame die erg aanwezig was. Wij keken elkaar aan en kwamen al snel tot dezelfde conclusie. Deze dame straalde van een kilometer afstand uit: ‘Oppassen met mij’. Een voorbeeld van een foute vrouw die deze boodschap nog net niet op haar voorhoofd had laten tatoeëren.

Deze dame was ongetwijfeld een leuk gezelschap voor een wilde nacht met veel drank en horizontale geneugten, maar voor de rest moet je er met een grote boog omheen lopen. Toch zullen er mannen zijn die denken deze wilde kat te kunnen temmen en te transformeren naar een lief onschuldig poesje die op schoot ligt te spinnen. Het middel dat zij daarvoor inzetten, is meestal voorspelbaar: een zak met geld (of de belofte van deze pot goud aan het einde van de regenboog). Wanneer je als man een relatie aangaat met een dergelijke dame en het loopt mis, is dat dan een heel grote verrassing?

Natuurlijk was dit een extreem voorbeeld waarbij het duidelijk te zien was dat dit geen katje was dat je zonder handschoenen op kon pakken. Er zullen ook wel Thaise dames rondlopen die misschien niet deugen en waarbij dat minder duidelijk zichtbaar is. Maar zelfs dan moeten er toch signalen zijn die alarmbellen laten rinkelen. Het is dan de vraag wat je daarmee doet?

Horror verhalen

Ook ik lees de horror verhalen over Thaise vrouwen op Thailandblog en andere fora. Maar ik heb toch echt de indruk dat deze incidenten zich op een andere planeet afspelen. In ieder geval heel ver van mijn bed. Wanneer ik in mijn vrienden- en kennissenkring kijk, zie ik louter Nederlandse mannen en Thaise vrouwen die een normale relatie met elkaar hebben. Daar zijn, zoals je niet zal verbazen, ook genoeg vrouwen bij die ze in een bar ontmoet hebben. Er zijn wel de gebruikelijk up’s en downs, maar die horen bij iedere relatie en wijken niet af van de reguliere man-vrouw relaties zoals wij die in Nederland kennen.

De meerderheid van die mannen zijn zielsgelukkig met hun Thaise partner en andersom ook. Is dat toeval? Of hebben deze mannen gewoon geluk gehad? Ik denk het niet. Ik veronderstel dat zij beter in staat zijn om het kaf van het koren te scheiden. En dat zij niet per definitie op zoek waren naar een ‘spannende’ dame die eerst getemd moet worden. Misschien waren zij ook wel beter in staat om te bepalen of een bepaalde vrouw bij hun past of niet.

Moraal

Oordeel niet te snel als je een verhaal van slechts één kant hoort. Het lijkt mij niet juist te veronderstellen dat de gepensioneerde buitenlandse mannen in Thailand allemaal goedzakken zijn, behept met de last van te veel geld. Dat deze mannen alleen maar nobele bedoelingen hebben, zoals het ruilen van harde knaken met een Thaise dame voor slechts wat intimiteit, zorg, liefde en aandacht. En dat juist deze zachtaardige en onnozele halzen, massaal ten prooi vallen aan de gehaaide Thaise geldwolvinnen, die zich als enig levensdoel hebben gesteld: het kaalplukken van belegen en bij voorkeur naïeve farang mannen.

Dat is mij net iets te gemakkelijk en te kort door de bocht. Daarnaast klopt het niet met het beeld dat ik heb van de dagelijkse realiteit in Thailand.

Kijk eens om je heen, zou ik zeggen.

24 reacties op “Over foute Thaise vrouwen en naïeve mannen”

 1. Alex zegt op

  Leuk geschreven.
  En inderdaad: “het kaf van het koren scheiden”… dat moet je overal in de wereld !
  Ik ben al 10 jaar gelukkig met mijn Thaise partner. Beide hard gewerkt op onze levens op een lijn te brengen. En ik heb vele vrienden hier in Thailand die hetzelfde fijne leven hebben met een Thaise partner.

  Dus al die zuurpruimen met hun oordelen en veroordelen: dom geleuter!
  Het ligt aan jezelf wat je ervan maakt, hoe je probeert elkaar gelukkig te maken, en waar je zelf de grenzen trekt, met name financieel t.o.v. De familie!
  De dommerikken en lozers gaan overal “het schip in”, ook in Nederland!

 2. Michel zegt op

  Helemaal met je eens Kuhn Peter.
  Niet alle Thaise vrouwen zijn fout. De meeste zelfs niet.
  In Nederland of een ander land halen de meeste mannen het niet in hun hoofd om een vrouw te zoeken in de red light zone.
  Dit gebeurt in Thailand wel regelmatig. Dan kun je er op wachten dat je een foute vrouw treft.
  Ook ik zie genoeg relaties om me heen die wel goed gaan, al jaren. Vaak zelfs veel beter dan die mannen ooit in hun geboorteland gehad hebben.
  Gold-diggers heb je overal, dus ook in Thailand.
  Ik zie voornamelijk Thaise vrouwen die zich juist veel meer inzetten voor de relatie dan de westerse vrouwen. Westerse vrouwen willen de man heel vaak naar hun ideeën veranderen. Dat heb ik met Thaise vrouwen nog niet meegemaakt. Die zijn veel vaker blij met je zoals je bent.

 3. dirk zegt op

  Geld is koning en nummer first in Thailand. In al de jaren dat ik hier nu woon genoeg gezien en ten dele meegemaakt, dat sommigen ook de farang niets ontziend zijn om zich ten koste van een ander staande te houden. Goede verhalen te over, maar die zijn niet zo smaakvol en spectaculair. Echter de schaduwzijde heeft ook een hoge score in de realiteit. Je komt hier maar weinig farang tegen, die hier langer zijn zonder een kleerscheurtje, van huis verloren, auto etc.
  Je betaalt leergeld en als je leert wordt je ook wijzer, maar de keerzijde ook cynischer. Realiteit is, dat gratis een universeel woord is, berust op een misvatting. Geldt niet alleen voor Thailand overigens.
  Voor de mannen, die het getroffen hebben, misschien door eigen bekwaamheid, of door een realistische afweging van hun Thaise partner, wens ik natuurlijk een goed doorlopend bestaan toe.
  Voor die, die denken met geld alles te kunnen verwerven , ook liefde en geluk, meer inzicht in de werkelijke verhoudingen en een optimum in hun lerend vermogen, om tot een goede en vanzelfsprekende relatie te komen.

 4. ruud zegt op

  Voor iedere klager die zijn ongenoegen op alle fora en onder vele namen uit, zijn er tien (redelijk) gelukkige getrouwde mensen, die je nooit ziet, of hoort.

  • khun moo zegt op

   Ruud,

   In de 42 jaar dat ik getrouwd ben en veel relaties voorbij heb zien komen, lijkt mij dat het 70 / 30 is.
   Waarbij 70% het de niet zo succesvolle relaties betreft.
   De 1 op de 10 ongelukkige huwelijken lijkt me aan de magere kant.
   Groot leeftijdsverschil, verplichte financiele ondersteuning voor de familie in Thailand, gebrekkig taal beheersing, vaak nog ploegen dienst voor de Thaise echtgenote, afstoten van de nederlandse kenissenkring zijn dingen die na een aantal jaren parten kunnen gaan spelen.

   Vaak zijn de mannen in het begin laaiend enthousiast , mag je er geen enkele twijfel over geven en komen de problemen pas na enkele jaren aan het zicht.
   Ik ken in nederland meerdere Thaise vrouwen die al aan hun 3 of 4 man toe zijn.
   Omdat deze reeds een nederlands paspoort hebben, trouwen ze niet, maar wonen samen, soms parnerschap
   Lieden die een goed of redelijk huwelijk hebben hoor je niet vaak op dit forum en lieden die een slecht tot zeer slecht huwelijk gehad hebben, hangen de vuile was ook niet snel buiten en hoor je daardoor ook niet veelvuldig.

 5. jasmijn zegt op

  Ik beaam wat Michel schrijft, want ook ik ben bijna 10 jaar getrouwd met mijn Thaise vrouw, maar heb wel mijn verstand laten gelden…
  Eerst de grote familie grondig bestudeerd, maar dat deden ze ook met mij…
  Natuurlijk moesten er cultuurverschillen overwonnen worden en natuurlijk de taal, daar zij geen Engels sprak..
  Het heeft even geduurd voordat wij elkaar goed begrepen…
  Heb ook direct duidelijk gemaakt dat ik niet rijk ben, maar redelijk kan leven van mijn inkomen hier en oh ja dat ik geen spaargeld had, dan alleen mijn huis…
  Nadat we verloofd waren ging ze met mij mee in een totaal vreemde omgeving ver weg van haar familie die haar altijd geborgenheid hadden gegeven.
  Dat was best moeilijk voor haar, maar ze zette door en bovendien gingen wij 4x per jaar 1 maand of meer, naar haar familie, waar ik sliep in een echt Thais huis, dus dat was voor mij ook een uitdaging…

  Als een Farang mijn advies opvolgt en een echte relatie wil opbouwen met een Thaise vrouw, dan ben ik er van overtuigd dat die relatie een kans van slagen heeft

 6. antonio zegt op

  Beetje te vergelijken met het kopen van een (2ehans) Auto, je ziet hem staan in de showroom, mooi gepoetst netjes de krasjes weg gewerkt, de motor geheel kurkdroog gemaakt met ontvetter, dikke mooie velgen… het maakt je blind en je wilt de evt gebreken niet zien, garantie is niet nodig want wat kan er fout gaan? evt een 2e keuring…. nee niet nodig (je wilt het ook niet weten al is het een wrak) want je wilt DIE Auto vandaag..

  Terwijl iemand die geen binding heeft met die auto binnen 5 min tegen je zou zeggen loop er met een grote boog omheen want A.: de handelaar deugt niet B.: de auto heeft flink schade gehad maar dat zie je alleen zonder de opsmuk C.: Het onderhoudsboekje klopt niet want hij heeft een flink meer km dan stempels in het boekje.

  En natuurlijk zijn dingen te repareren, maar als er te veel stuk is dan zijn de kosten vaak groter dan je kunt dragen.

 7. john zoet zegt op

  ik ben 28 jaar getrouwd geweest in Nederland.
  ja ze was gehandicapt (ze had een gat in haar hand)
  ze kon het geld sneller uitgeven dan dat ik het op de bank kon overschrijven.
  na mijn scheiding heb ik een weduw vrouwtje leren kennen uit Thailand .
  ze komt uit de Isaan en was getrouwd met een monteur uit mijn firma.
  deze Thaise schonen is niet op mijn geld uit en we zijn al 8 jaar gelukkig zonder ook maar een woord ruzie te hebben.
  haar broer en zus hebben wel het idee dat hier in Nederland boompjes groeien met 50 euro biljetten.
  we helpen waar we kunnen zoals schoolgeld en kleding voor de 8 kinderen maar de rest moeten ze zelf doen
  ik kan zeggen dat de Nederlandse vrouwen de liefde koppelen aan je pensioen en huis met bedrijf en we kunnen niet zeggen dat alle Thaise vrouwen hier op uit zijn .
  uitzondering bevestigt de regel
  ik hoorde jongens in de bar vroeger opscheppen dat ze een timmer fabriek hadden terwijl ze in werkelijkheid palette timmerman waren.
  ze geven in drie weken een vermogen uit in de ogen van dat Thaise meisje, en als hij zijn grootspraak niet kan waar maken is de Thaise de schuldig.
  laten we allemaal een nuchter in de schoenen staan van een Thaise en vertel je zelf eens wat zo’n meisje van je moet verwachten.
  geef mij maar het Thaise karakter deze vrouwen werken nog altijd op straat metselen stukadoren en het zijn de vrouwen die het thaise economie draaiend houden terwijl de kerels luilakken zijn en werken als portier, taxidriver of politie.
  bekijk het eens van die kant waarom zo’n vrouwtje de keuze op jou laat vallen,
  jij brengt een vast inkomen en geborgenheid daar hopen ze op en als je wat ouder bent rennen de meeste mannen in het algemeen niet meer van vrouw na vrouw.

  • Bert zegt op

   Ja zolang door een Nederlandse vrouw geplukt, dat was een persoon met een gat in haar hand.
   Nu wordt je door de hele familie geplukt. Dit is geen gat, maar een krater.
   Veel geluk.

 8. johan zegt op

  In mijn rustige zoektocht naar een thaise dame ,kwam ik in Brussel terecht. Afgesproken bij een cafeetje,en eindelijk kwam een knappe thaise aangewandeld. Het duurde niet lang ,of enkele straffe vragen kwamen mijn richting uit. Niet verwacht maar het helpt je wel uit de roes. Binnen een half uur wist ik al dat het niks geen worden ,al was ze meer dan mooi,voor mijn toch. Er was nauwelijks iets met telefoon te regelen (voorbode van dat ze niet lastig gevallen wilt worden ),en waar ze werkte ofzo was er niet uit te krijgen. Conclusie ;in Belgie zijn er ook dames die gewoon een sugardaddy zoeken.

 9. chris zegt op

  Mijn vader zaliger zei altijd: soort zoekt soort. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dat ook in Thailand voor een Thaise partner geldt hoewel mijn vader hier nooit geweest is.
  Dus ben je graag in de kroeg (voor een biertje, voor biljarten) dan voel je ook meer thuis bij een Thaise vrouw die graag poolt en een alcoholisch drankje drinkt. En doe je dat al vele jaren, dan weet de Thaise vrouw ook dat ze dat gedrag niet meer verandert; misschien een klein beetje.
  Ik ben nooit ene kroegtijger geweest, en in mij studententijd kwam ik wel vaak in de kroeg voor hooglopende discussies om de wereld te veranderen. Ik drink alleen een pilsje in het weekend en mijn Thaise vrouw drinkt helemaal geen alcohol. Ik heb haar dan ook niet via de kroeg leren kennen.
  De enige onhebbelijkheid die ze heeft is dat ze altijd in de Thaise loterij speelt. Maar daar staat tegenover dat ze altijd wint. Dus je hoort mij niet klagen.

 10. Ronald zegt op

  Gezond verstand gebruiken staat op no.1; dat is niet alleen in Thailand verstandig maar over de gehele wereld als je op zoek gaat naar een leuke meid.
  Ik wil niet zeggen dat alle Thaise vrouwen fout zijn die in een barretje of club werken, maar ze zitten daar natuurlijk niet voor niets en zeker niet omdat ze dat werk daar zo leuk vinden. Het gaat hun daar in die business natuurlijk in de eerste plaats om geld.

  Zelf heb ik in den beginne ook ‘leergeld’ moeten betalen met een dame uit de Isaan die ik hier in NL ontmoet heb. Bleek ruime ervaring opgedaan te hebben in Pattaya en dat was te merken op een bepaald vlak, en ook wat betreft geldzaken.
  Maar ik stel me zo voor als je ervaren bent in het Thaise RLD milieu dat je op den duur wel het kaf van het koren weet te scheiden.

  Maar wie zit daar nu op dat soort schepsels te wachten; je denkt toch niet dat het bezoeken van een RLD DE manier is om een leuke Thaise vriendin te scoren voor een serieuze relatie?!
  Dat is hetzelfde als dat je naar de Wallen, het RLD in Groningen, Leeuwarden, Den Haag of waar dan ook op zoek gaat naar een NL vriendin! Kans van slagen is vele malen kleiner natuurlijk.

  De goed opgeleide, financieel zelfstandige, Thaise vrouw manifesteert zich tegenwoordig vaak op datingsites en daar heb je goed de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Vaak zeg ik, als ik in contact kom met een leuke dame aldaar, dat ik werkzoekend ben en momenteel weinig te spenderen heb.
  Reken maar dat dat werkt in het vinden van een leuke en betrouwbare vriendin! 🙂

 11. Janinne zegt op

  Door de ogen van een westerse vrouw.
  In mijn volgende leven kom ik terug als Thaise schone.
  Heerlijke uitjes in eigen land, soms naar bij gelegen buurlanden.
  Voor mijn kinderen word het schoolgeld betaald, en als mama of papa ziek is dan helpt mijn vriend/ man me gelukkig!
  Schat laten we een huisje bouwen het is zo druk met mijn grote familie in huis. Ik wil het liefst met je alleen zijn, je bent zo lief!
  Als je een stukje land koopt dan kan ik daar op gaan werken en dan verdien ik geld waar we van kunnen leven……….
  Goh wat ziet mijn leven er nu anders uit, vroeger werd ik in de steek gelaten door de vader van mijn kind. Toen kreeg ik er één die niet wilde werken en alcoholist was.
  Ik droom in gedachte verder wat een eikel is het, gelukkig weet hij nog niet dat hij als farang hier in Thailand geen poot heeft om op te staan en hij weet ook niet dat ik HTS heb gehad ( hoge toneel school)

  • Khun Peter zegt op

   Beste Janinne, het alternatief is 7 dagen in de week 12 uur werken voor 250 euro per maand. Denk ook niet dat jij dat zou willen, of wel soms?

   • Janinne zegt op

    Khun Peter, ik schreef het uit de ogen van een westerse vrouw.

    Die in Nederland ook keihard moet werken om de eindjes aan elkaar knoppen.
    En vaak door het harde werken gestraft word!
    We kunnen een werkweek van Nederland niet vergelijken met Thailand of waar ook ter wereld.
    Hetzelfde als loon en kosten.
    We hebben de mazzel dat we met de euro zoveel kunnen in Thailand.

    Ik schreef dit verhaal omdat ik de gelukkige ben van 2 Thaise schoonzussen in de familie.
    Die dus denken dat de euro uit de grond komt maar vergeten dat wij ook keihard moeten werken.
    Zelfs als je een vrouw bent ! Als je dan ook nog de pech hebt gehad dat je ontslag kreeg en je zuur gespaarde centjes opgaan om te overleven dan kan ik best wel eens verdrietig worden…..
    Ze hoeven maar te knipperen met de ogen,en het woordje schatje roepen en hup de heren hebben weer toegegeven storten weer 50 euro, want mama ziek zo zielig en ach het is maar 50 euro!
    Ja dat dacht ik ook wel eens als ik nu 50 euro meer zou hebben maakt dat een wereld van verschil.
    Als je probeert je zorgen te delen dan zeggen ze You look for rich man.
    Alsof je daar mee geholpen bent? Ja financieel, maar gevoelsmatig???? Je wilt toch een maatje waarmee je dingen wilt delen en dat gaat niet met een Thaise, ( ja éénzijdig) ze hebben een hele andere cultuuur daar hoor je me verder niet over. Ik zeg altijd je kunt iemand uit een ander land halen, maar het land haal je er niet uit.
    En als ze eenmaal Nederlands paspoort hebben krijgen ze gratis en voor niets ook nog 2% aow per jaar. Terwijl je in Thailand geen enkel recht heb als farang!
    Waarom hebben de Nederlandse mannen medelijden met deze dames? En zien ze hun landgenoten niet staan?
    Kan mij 3 dingen bedenken, ze dulden geen tegenspraak en ze kunnen de rijke man uithangen omdat alles nog relatief goedkoop is. En ze hebben een gouden …..
    Wat als Thailand evenduur zou zijn als Nederland?
    Daarom schreef ik in mijn volgende leven kom ik terug als een Thaise schone. Moet alleen mijn gevoel dan laten varen maar materialistisch kun je ook gelukkig worden.

    • khun moo zegt op

     Janinne,

     Mooi en uit het hart geschreven.

     Op jouw vraag :Waarom hebben de Nederlandse mannen medelijden met deze dames? En zien ze hun landgenoten niet staan?

     Op de eerste plaats zou ik niet weten waarom men medelijden zou moeten hebben met de nederlandse vrouw.
     Vele hebben hun eigen inkomen, hun eigen uitgebreide sociale contacten met vriendinnen en leven ook nog eens 10 jaar langer dan een man.

     Ik denk dat veel mannen het saaie nederlandse leven niet zien zitten , meer avontuurlijk ingesteld zijn en weinig behoefte aan een vrouw hebben die heel hun leven tot aan hun pensioen en tot aan hun dood in een bepaalde richting duwt die niet hun voorkeur heeft.

     Dat veel mannen geen tegenspraak dulden lijkt me niet.
     De nederlandse man is veel eerder een goedzak die weinig in te brengen heeft , veel accepteert en waarbij de vrouw nagenoeg alle beslissingen maakt.

     Wat ook meespeelt is dat het hebben van een man in nederland niet echt nodig is en bijna als noodzakelijk bijproduct gezien wordt .
     Het klassieke rol patroon is in de laatste 50 jaar snel veranderd
     Zoals een nederlandse hoog opgeleide vrouwelijke collega van mij ooit tegen mij zei.
     Ik wil een kind en er mag ook nog wel een vent bij zitten.

     In Thailand ligt dat anders.
     Daar wordt degene die het geld binnen brengt gewaardeerd (zeker bij de minder bedeelde) en bestaat het leven uit meer dan een 5 daagse werkweek met als uitje ’s zaterdags naar de albert heijn gevolgd door zondag op bezoek bij de schoon familie.

     Mijn achtergrond is ook hoog opgeleid en 40 jaar geleden de vaste baan opgezegd om iets meer van het leven te maken door te gaan reizen. Inmiddels 42 jaar getrouwd met een Thaise.

    • Jos M zegt op

     Janinne , ze hoeft zelfs geen NL paspoort te hebben om AOW te ontvangen.
     Gewoon ingeschreven op een NL adres is genoeg.

 12. Fred zegt op

  Nung is een goede vriendin van mij en Nung maakt er geen probleem van om het aan iedereen door te vertellen dat ze het met mij wel ziet zitten.
  Dat ik er, inmiddels al weer vier jaar geleden geen zin in had, weten de intimi ook wel.
  Nung is gek op geld en dingen kopen.

  En ja hoor, op een dag dient Emilio zich aan een Italiaan die zijn Italiaanse restaurants heeft verkocht en een dikke buidel bij zich draagt.

  De wel getrainde ogen van Nung valt dit op en niet lang daarna hebben ze een relatie.
  Hoe ze het voor elkaar heeft gekregen is mij nog steeds een raadsel maar Emilio maakt een 2 miljoen bahtjes over om een huis te kopen voor……..haar moeder.

  Dat de relatie vele ups en downs heeft komt door het feit dat onze Nung geen Italiaans spreekt en hij geen Engels.

  Menig maal heb ik als tolk moeten functioneren ( de romaanse talen liggen mij ) maar aan het laatste verzoek van Emilio kan en wil ik geen gehoor geven.

  ” Freddy, hoe kan ik mijn 2 miljoen baht terug krijgen ?????? “

 13. NicoB zegt op

  Volledig eens met Alex en Paul schiphol, ook ik heb al 18 jaar een uitstekende relatie met een Thaise vrouw en woon met haar al jaren permanent en gelukkig in Thailand.
  Als mijn vrouw en ik in de spiegel kijken ziet zij een adonis en ik een pracht van een vrouw.
  Zo kan het dus ook gaan.
  NicoB

 14. Alex zegt op

  Paul, ook ik heb al 10 jaar een uitstekende liefdevolle relatie met een Thai, een jongere man. Misschien doen wij gays het beter?
  En ach, er zijn altijd zuurpruimen die nergens het geluk kunnen vinden, en dan denken dat het nooit aan henzelf ligt, maar altijd aan de ander…zielige figuren, die dan ook nog menen een ander de les te kunnen lezen!

 15. Sjaak S zegt op

  Al een relatief oud verhaal, maar het thema is actueel. Ik kan er wel iets aan toevoegen: namelijk dat wij te snel denken dat dit alleen maar met “ons Farangs” gebeurt. Niets is minder waar.
  Er zijn ook genoeg Thaise mannen die hetzelfde lot ondergingen. Een tijd geleden hoorden we van de gepensioneerde legerofficier, die een flinke som geld voor zijn pensioen kreeg en dit alles opgepeuzeld werd door zijn vriendin(nen). Na een paar maanden uitbundig geleefd te hebben, bleef hem niets meer over.

  Ik moet wel zeggen dat ik het gevoel heb geluk te hebben gehad met mijn vrouw. Wij kregen er nu zelfs ruzie over dat ik niet wil dat zij mij geld geeft. Zij spaart veel en we hebben net verbouwd… mijn spaarpot was leeg en nu aan het eind van de maand zijn er meer dagen over dan geld. Dat zal snel weer veranderen, het was jammer genoeg zo dat mijn fiets, de grasmaaimachine, de aantrapper van mijn saleng trapte door en ja, mijn geld was bijna op. En ik had iets met mijn creditkaart betaald en in plaats van volgende maand, werd het al deze maand afgeboekt…. de rek was eruit…maar het zijn nog slechts drie dagen tot de volgende uitkering en ik wil dan spaarzaam met mijn geld dat ik nog heb omgaan. Mijn vrouw vond dat maar niks. Ze vond dat ik klaagde – het was slechts een vaststelling van mijn kant – en zij wilde persé een deel van het geld voor de verbouwing teruggeven. Ik ben dan dikkoppig en ik wil dat niet. Dan maar een paar dagen rustig aan doen. Het geld dat zij spaart is voor noodgevallen en een beetje krappe week is dat niet.
  Het is wel lief van haar en spreekt voor mijn vrouw. Ik denk dat als echt de nood groot is, ik op haar kan vertrouwen. Anders als in dat verhaal en van wat ik ook bij anderen gehoord heb.

 16. Pieter zegt op

  Ik denk dat het thema wel voor eeuwig actueel zal blijven.
  Maar denk nu niet dat dit voorrecht alleen tot Thailand is voorbehouden.
  Ook bv Brazilië staat erom be6 en ongetwijfeld meer landen.
  De mooie Braziliaanse die de perfecte dame lijkt, maar nog niet meekan naar NL.
  Zij komt dan later ( met de kleine), intussen is oma ziek, dhet varken dood en stuurt de verliefde man
  Een lief bericht via Wise.

  Andersom komt natuurlijk ook voor, de dame die naar NL komt om hier vervolgens
  Ik.o.m. de “liefhebbende” aanstaande, horizontaal gaat sporten.

  Mijn vrouw heb ik ( eerst met gemengde twijfels) in ThL ontmoet.
  Het was beslist voor beiden “de kat uit de boom kijken” .
  Intussen ging het wel erg snel en binnen 3 jaar wonen we nu samen en getrouwd

  Het kan dus wel, ….

 17. John Chiang Rai zegt op

  Bij de vraag of iedere man een verkeerde relatie treffen kan,zou je meteen eerlijk met JA antwoorden kunnen.
  Het zelfde geldt overigens ook voor vrouwen van welke nationaliteit deze ook zijn mogen.
  Alleen het verschil ligt in het iedere keer opnieuw lesgeld betalen,of diegenen die aan een keer lesgeld genoeg hebben,en daar voor de toekomst hun consequenties uittrekken.
  Die eerste keer kan gebeuren,als een man voor de eerste keer in een andere cultuur komt,en zich eerst goedgelovig van een voor hem exotische vrouw liefdevol verzorgen laat.
  Een vrouw die op den eerste blik zo anders is,als alle vrouwen die hij uit zijn thuisland tot nu toe kende.
  Haar manier van praten,lieve glimlach,amandel ogen, lange zwarte haar, en haar altijd vermeende goede humeur,die hem iedere wens ook nog van zijn ogen leest,ja…….
  Soms te mooi om waar te zijn,en soms natuurlijk ook niet waar,waar sommige omspeelde mannen niet door blikken,en in plaats van een keertje lesgeld betalen voortdurend blijven betalen.
  Maar aan de andere kant heb ik ook vaak farang mannen gezien,die met hun geld de pascha of king uithangen,en zodoende hun vrouwen eveneens misbruikten.
  Als je als bardame een paar keer door deze typen,die alles beloven maar uiteindelijk niets houden misbruikt bent,ga je begrijpelijk ook eelt op je ziel krijgen.
  Sommigen zijn zo vaak bedrogen,dat ze gedreven door hun belevenis,nu haast generaliserend iedere andere farang proberen uit te persen.
  Ja als je op zo’n vaak teleurgesteld vrouwtje stoot,die dit ook nog met veel raffinesse verpakken kan,dan stelt zich de vraag,zijn alleen deze soort vrouwen de schuld?

 18. peter zegt op

  Loop al een poosje rond op deze aardkloot en kan alleen maar stellen, dat je het moet treffen met een partner. Daarbij maakt het niet uit waar ze vandaan komen of wat dan ook. In het verhaal wordt aangegeven dat de vrouw als zeer aantrekkelijke valse tijger binnen komt. Eentje waar je voor moet oppassen.

  Belachelijk natuurlijk, je kent haar immers niet. Ze ziet er goed uit. En vandaar uit is de conclusie getrokken.
  Pas op, ziet er goed uit, golddigger. Natuurlijk kan dat, maar dat kan gewoon met elke vrouw of persoon, welke je tegen komt.
  Genoeg gezien, gehoord, mee gemaakt dat het een lot is in de loterij. Zelfs vrienden.
  Kijk maar eens naar dit filmpje https://www.youtube.com/watch?v=0RMYLychMXc
  Dat is een Thais vrouwtje, ziet er leuk uit, maar echt niet als een super foxy tijger.
  Staaft wederom mijn opvatting dat het niet uit maakt hoe ze er uit zien. Mits het filmpje natuurlijk echt is.
  Maar het is onzin om zomaar te stellen, dat ziet het er goed uit, dan is het fout.

  Het kan kort of langer duren voordat je ziet dat het fout gaat of zelfs helemaal niet.
  Mijn eerste vrouw verraste me ook na 12 jaar met een scheiding, waarbij ik dacht dat het goed zat.
  Pijnlijk fout, opeens “geen” vader meer en veel pijnlijke rompslomp. Zag het niet echt aan komen.
  Ik bleek ook niet de enige te zijn met deze ervaring. Ik had veel collega’s en er waren meerdere in dezelfde situatie of reeds voltooid.
  Zoals Bob Marley zei:
  “Every one is going to hurt you, You just got to find the ones worth suffering for


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website