Zijn buitenlandse mannen die ten prooi vallen aan al te inhalige Thaise dames daar zelf (voor een deel) schuldig aan of niet? Maken zij verkeerde keuzes bij het aangaan van relaties? Is het naïviteit, pech of een gebrek aan mensenkennis? Kan iedereen dat overkomen of slechts degenen die op foute vrouwen vallen?

Foute vrouwen

Een tijd terug zat ik met een paar Nederlandse kennissen een biertje te drinken in een bar. Onze gezellige conversatie werd onderbroken toen een aantrekkelijke Thaise dame zich met een motorbiketaxi voor de desbetreffende bar liet afzetten. Het was een opvallende dame die erg aanwezig was. Wij keken elkaar aan en kwamen al snel tot dezelfde conclusie. Deze dame straalde van een kilometer afstand uit: ‘Oppassen met mij’. Een voorbeeld van een foute vrouw die deze boodschap nog net niet op haar voorhoofd had laten tatoeëren.

Deze dame was ongetwijfeld een leuk gezelschap voor een wilde nacht met veel drank en horizontale geneugten, maar voor de rest moet je er met een grote boog omheen lopen. Toch zullen er mannen zijn die denken deze wilde kat te kunnen temmen en te transformeren naar een lief onschuldig poesje die op schoot ligt te spinnen. Het middel dat zij daarvoor inzetten, is meestal voorspelbaar: een zak met geld (of de belofte van deze pot goud aan het einde van de regenboog). Wanneer je als man een relatie aangaat met een dergelijke dame en het loopt mis, is dat dan een heel grote verrassing?

Natuurlijk was dit een extreem voorbeeld waarbij het duidelijk te zien was dat dit geen katje was dat je zonder handschoenen op kon pakken. Er zullen ook wel Thaise dames rondlopen die misschien niet deugen en waarbij dat minder duidelijk zichtbaar is. Maar zelfs dan moeten er toch signalen zijn die alarmbellen laten rinkelen. Het is dan de vraag wat je daarmee doet?

Horror verhalen

Ook ik lees de horror verhalen over Thaise vrouwen op Thailandblog en andere fora. Maar ik heb toch echt de indruk dat deze incidenten zich op een andere planeet afspelen. In ieder geval heel ver van mijn bed. Wanneer ik in mijn vrienden- en kennissenkring kijk, zie ik louter Nederlandse mannen en Thaise vrouwen die een normale relatie met elkaar hebben. Daar zijn, zoals je niet zal verbazen, ook genoeg vrouwen bij die ze in een bar ontmoet hebben. Er zijn wel de gebruikelijk up’s en downs, maar die horen bij iedere relatie en wijken niet af van de reguliere man-vrouw relaties zoals wij die in Nederland kennen.

De meerderheid van die mannen zijn zielsgelukkig met hun Thaise partner en andersom ook. Is dat toeval? Of hebben deze mannen gewoon geluk gehad? Ik denk het niet. Ik veronderstel dat zij beter in staat zijn om het kaf van het koren te scheiden. En dat zij niet per definitie op zoek waren naar een ‘spannende’ dame die eerst getemd moet worden. Misschien waren zij ook wel beter in staat om te bepalen of een bepaalde vrouw bij hun past of niet.

Moraal

Oordeel niet te snel als je een verhaal van slechts één kant hoort. Het lijkt mij niet juist te veronderstellen dat de gepensioneerde buitenlandse mannen in Thailand allemaal goedzakken zijn, behept met de last van te veel geld. Dat deze mannen alleen maar nobele bedoelingen hebben, zoals het ruilen van harde knaken met een Thaise dame voor slechts wat intimiteit, zorg, liefde en aandacht. En dat juist deze zachtaardige en onnozele halzen, massaal ten prooi vallen aan de gehaaide Thaise geldwolvinnen, die zich als enig levensdoel hebben gesteld: het kaalplukken van belegen en bij voorkeur naïeve farang mannen.

Dat is mij net iets te gemakkelijk en te kort door de bocht. Daarnaast klopt het niet met het beeld dat ik heb van de dagelijkse realiteit in Thailand.

Kijk eens om je heen, zou ik zeggen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

29 reacties op “Over foute Thaise vrouwen en naïeve mannen”

 1. De Inquisiteur zegt op

  Ik kijk om me heen. En zie veel van wat je zegt : mannen die denken zo’n dame aan te kunnen.
  Ten eerste : niet enkel gerelateerd aan Thailand.
  Dat is wereldwijd.
  Ten tweede : die mannen zijn (achteraf) meestal de klagers die ons ‘roze brillen’ de les willen leren.

  • John Chiang rai zegt op

   Juist deze,,roze brillen kijkers”, (mannen die alles goed vinden,en niets verkeerds willen zien),zijn de makkelijkste prooi voor deze foute Thaise vrouwen.
   Eerst na erg veel lesgeld,en verdere negative belevenissen,kan het gebeuren,dat deze rozebril afvalt, hoewel er ook zijn,die chronisch blijven roze kijken,tot ze werkelijk alles verloren hebben.
   Daarom kan juist een gezonde argwaan helemaal geen kwaad,en mag daarom nooit vergeleken worden met azijn pissen.
   Dat je verkeerde vrouwen wereldwijd hebt,is overigens een feit,en heeft zeker niet alleen met Thailand te doen. Alleen diegenen met de donkerste rozebril,zullen het eerste voor dit soort vrouwen vallen, terwijl juist de voorzichtige realist hier vaak voor gespaard blijft. Vooral in de bars overal op deze wereld,ziet men het liefste de eerste variant,uitgerust met rozebril,niets wetend,volle geldbeurs,en de testateron spiegel tot net onder de bovenkant van de onderlip. Vaak zijn het mannen die niets beter verdienen, omdat hun seksverlangen de grootste prioriteit heeft,en de betreffende vrouw hoogstens een middel is om hun drang uit te leven.

 2. Alex zegt op

  Leuk geschreven.
  En inderdaad: “het kaf van het koren scheiden”… dat moet je overal in de wereld !
  Ik ben al 10 jaar gelukkig met mijn Thaise partner. Beide hard gewerkt op onze levens op een lijn te brengen. En ik heb vele vrienden hier in Thailand die hetzelfde fijne leven hebben met een Thaise partner.

  Dus al die zuurpruimen met hun oordelen en veroordelen: dom geleuter!
  Het ligt aan jezelf wat je ervan maakt, hoe je probeert elkaar gelukkig te maken, en waar je zelf de grenzen trekt, met name financieel t.o.v. De familie!
  De dommerikken en lozers gaan overal “het schip in”, ook in Nederland!

 3. khmer zegt op

  Ten eerste verwerp ik het idee van foute Thaise vrouwen en ten tweede denk ik dat er maar weinig oude bokken uit het Westen met alleen AOW een geslaagde relatie met een Thaise dame hebben. In ZO-Azië geldt er maar één relationele vuistregel: no money, no honey. Geld doet de vrouwen vergeten dat ze het bed delen met oud vel. Maar tja, mannen en vrouwen zien nu eenmaal iets anders in de spiegel dan de werkelijkheid: de lelijkste kerel ziet nog steeds een adonis, de mooiste vrouw ziet zichzelf als een vet wicht. Ik lees hier nu al een aantal jaren mee en kan me niet aan de indruk onttrekken dat de meeste relaties op stapels geld zijn gebaseerd. Het zij zo en het zij jullie gegund, maar draai jezelf geen rad voor ogen.

  • Alex zegt op

   “Draai jezelf geen rad voor de ogen”… Denk je dat we achterlijk zijn?
   Dit is een belediging naar vele gelukkige landgenoten!

   • khmer zegt op

    Gekochte liefde staat geluk niet in de weg.

    • John Chiang rai zegt op

     Natuurlijk zijn geld en sociale zekerheid belangrijke factoren in een relatie. Iemand die denkt dat dit in Europa anders is,is behoorlijk wereldvreemd,of op zijn minst niet erg realistisch. Terwijl een Thaivrouw nog erg gelukkig is van de haar geboden sociale zekerheid,zijn veel westerse vrouwen reeds lang bezig met het verzorgen van de nodige scheidingspapieren. Ik heb het altijd een beetje moeilijk met mensen die met allerhande vooroordelen reacties geven,op een andermans relatie. Vooral als deze mensen zelf uit een land komen,waar haast ieder 2e huwelijk naar tien jaar gescheiden word. Allemaal huwelijken waarvan ze voorheen gedacht hebben,dat ze uit z.g.n. echte liefde bestonden,en waarvan velen niet zelden een mening gehad hebben over een andermans huwelijk. Ga maar eens kijken hoeveel spanningen ontstaan in een Europees huwelijk, waarvan de vrouw haast gedwongen is om van een hongerloontje te leven. Niet zelden als er een andere prins voorbij komt die meer te bieden heeft,heet het TOT ZIENS,en alle z.g.n. echte liefde die eens was,is snel vergeten. No money no honey is internationaal,en daar speelt leeftijd een erg kleine rol.

  • NicoB zegt op

   Sorry Kher, maar uw opmerkingen zijn veel te generaliserend, er leven vele door u oude bokken genoemden met alleen Aow in een gelukkige relatie met een Thaise partner.
   Zo zullen er ook Thaise partners zijn die zelf een oud vel hebben, oud vel met oude vel, staat geluk ook niet in de weg en dat heeft niets te maken met jezelf een rad voor ogen draaien.
   En voorzover het no money no honey al opgeld doet, is dat niet alleen in ZO-Azië het geval.
   NicoB

   • khmer zegt op

    Graag zie ik een onderbouwing van de stelling dat (…) vele … genoemden met alleen AOW in een gelukkige relatie met een Thaise partner (…) leven. Mogelijk refereert u aan Nederlanders met een Thaise partner in Nederland. Mijn “generaliserende” opmerkingen betreffen Nederlanders wonend in Thailand. En voorts refereer ik aan oudere Nederlandse mannen en jonge Thaise blommen, die voor hun honey money willen zien.

  • Paul schiphol zegt op

   Beste Khmer, triest dat jouw beeld van Thaise relaties is zoals je verwoord. Moet je toch zeker deels bij jezelf zoeken, zelf heb ik nu 16 jaar een bijzonder gelukkige en harmonieuze relatie met mijn Thaise partner (man) Ook mijn relatie met mijn 1e Thaise man (overleden 1999) is nooit op financiele grond gebaseerd geweest. Dus svp niet alles over één kam.

   • NicoB zegt op

    Volledig eens met Alex en Paul schiphol, ook ik heb al 18 jaar een uitstekende relatie met een Thaise vrouw en woon met haar al jaren permanent en gelukkig in Thailand.
    Als mijn vrouw en ik in de spiegel kijken ziet zij een adonis en ik een pracht van een vrouw.
    Zo kan het dus ook gaan.
    NicoB

   • Alex zegt op

    Paul, ook ik heb al 10 jaar een uitstekende liefdevolle relatie met een Thai, een jongere man. Misschien doen wij gays het beter?
    En ach, er zijn altijd zuurpruimen die nergens het geluk kunnen vinden, en dan denken dat het nooit aan henzelf ligt, maar altijd aan de ander…zielige figuren, die dan ook nog menen een ander de les te kunnen lezen!

  • willy vissers zegt op

   Dat geld dan zeker niet voor mij en mijn vriendin,wij zijn compleet gelukkig en zonder geldnormen.Maar bij ons wordt alles eerst uitgepraat en dan beslist en gedeeld.Degene die z’n lul volgt wordt de lul,eigen schuld,dikke bult

   • khmer zegt op

    Gezien de vele reacties op mijn persoonlijke observaties, opgedaan in een tijdsbestek van 15 jaar, heb ik kennelijk een gevoelige snaar geraakt. Ik reageerde met name op de omschrijving ‘foute Thaise vrouwen’. Ik vind dat erg denigrerend en ver bezijden de waarheid. De waarheid is dat Thailand al sinds de jaren 1970 wordt overspoeld door oudere mannen (zegt iemand iets de uitdrukking ‘Bumsflugzeuge’) die van horen zeggen wisten dat het land een sekswalhalla was. Thailand heeft nog steeds die reputatie. Voor veel Thaise vrouwen in een uitzichtloze positie is het tot op de dag van vandaag een simpele uitruil: een glimlach en seks in ruil voor financiële zekerheid, ook voor de eigen familie, en enig aanzien. De vraag is het gevolg van het aanbod: de onafgebroken stroom van op seks beluste kerels die ruimhartig met geld strooien. Het aan de haak slaan van zo’n sinterklaas is in de ogen van veel Thaise vrouwen een lot uit de loterij. Dat ze daarbij meerdere hengels uitgooien, vind ik alleen maar begrijpelijk. Onbegrijpelijk vind ik dat de sinterklazen niet snappen dat het snel gedaan is met de honey als de verwachte – want voorgespiegelde – financiële zekerheid begint te haperen of helemaal wegvalt.

 4. Michel zegt op

  Helemaal met je eens Kuhn Peter.
  Niet alle Thaise vrouwen zijn fout. De meeste zelfs niet.
  In Nederland of een ander land halen de meeste mannen het niet in hun hoofd om een vrouw te zoeken in de red light zone.
  Dit gebeurt in Thailand wel regelmatig. Dan kun je er op wachten dat je een foute vrouw treft.
  Ook ik zie genoeg relaties om me heen die wel goed gaan, al jaren. Vaak zelfs veel beter dan die mannen ooit in hun geboorteland gehad hebben.
  Gold-diggers heb je overal, dus ook in Thailand.
  Ik zie voornamelijk Thaise vrouwen die zich juist veel meer inzetten voor de relatie dan de westerse vrouwen. Westerse vrouwen willen de man heel vaak naar hun ideeën veranderen. Dat heb ik met Thaise vrouwen nog niet meegemaakt. Die zijn veel vaker blij met je zoals je bent.

 5. dirk zegt op

  Geld is koning en nummer first in Thailand. In al de jaren dat ik hier nu woon genoeg gezien en ten dele meegemaakt, dat sommigen ook de farang niets ontziend zijn om zich ten koste van een ander staande te houden. Goede verhalen te over, maar die zijn niet zo smaakvol en spectaculair. Echter de schaduwzijde heeft ook een hoge score in de realiteit. Je komt hier maar weinig farang tegen, die hier langer zijn zonder een kleerscheurtje, van huis verloren, auto etc.
  Je betaalt leergeld en als je leert wordt je ook wijzer, maar de keerzijde ook cynischer. Realiteit is, dat gratis een universeel woord is, berust op een misvatting. Geldt niet alleen voor Thailand overigens.
  Voor de mannen, die het getroffen hebben, misschien door eigen bekwaamheid, of door een realistische afweging van hun Thaise partner, wens ik natuurlijk een goed doorlopend bestaan toe.
  Voor die, die denken met geld alles te kunnen verwerven , ook liefde en geluk, meer inzicht in de werkelijke verhoudingen en een optimum in hun lerend vermogen, om tot een goede en vanzelfsprekende relatie te komen.

 6. ruud zegt op

  Voor iedere klager die zijn ongenoegen op alle fora en onder vele namen uit, zijn er tien (redelijk) gelukkige getrouwde mensen, die je nooit ziet, of hoort.

 7. jasmijn zegt op

  Ik beaam wat Michel schrijft, want ook ik ben bijna 10 jaar getrouwd met mijn Thaise vrouw, maar heb wel mijn verstand laten gelden…
  Eerst de grote familie grondig bestudeerd, maar dat deden ze ook met mij…
  Natuurlijk moesten er cultuurverschillen overwonnen worden en natuurlijk de taal, daar zij geen Engels sprak..
  Het heeft even geduurd voordat wij elkaar goed begrepen…
  Heb ook direct duidelijk gemaakt dat ik niet rijk ben, maar redelijk kan leven van mijn inkomen hier en oh ja dat ik geen spaargeld had, dan alleen mijn huis…
  Nadat we verloofd waren ging ze met mij mee in een totaal vreemde omgeving ver weg van haar familie die haar altijd geborgenheid hadden gegeven.
  Dat was best moeilijk voor haar, maar ze zette door en bovendien gingen wij 4x per jaar 1 maand of meer, naar haar familie, waar ik sliep in een echt Thais huis, dus dat was voor mij ook een uitdaging…

  Als een Farang mijn advies opvolgt en een echte relatie wil opbouwen met een Thaise vrouw, dan ben ik er van overtuigd dat die relatie een kans van slagen heeft

 8. antonio zegt op

  Beetje te vergelijken met het kopen van een (2ehans) Auto, je ziet hem staan in de showroom, mooi gepoetst netjes de krasjes weg gewerkt, de motor geheel kurkdroog gemaakt met ontvetter, dikke mooie velgen… het maakt je blind en je wilt de evt gebreken niet zien, garantie is niet nodig want wat kan er fout gaan? evt een 2e keuring…. nee niet nodig (je wilt het ook niet weten al is het een wrak) want je wilt DIE Auto vandaag..

  Terwijl iemand die geen binding heeft met die auto binnen 5 min tegen je zou zeggen loop er met een grote boog omheen want A.: de handelaar deugt niet B.: de auto heeft flink schade gehad maar dat zie je alleen zonder de opsmuk C.: Het onderhoudsboekje klopt niet want hij heeft een flink meer km dan stempels in het boekje.

  En natuurlijk zijn dingen te repareren, maar als er te veel stuk is dan zijn de kosten vaak groter dan je kunt dragen.

 9. john zoet zegt op

  ik ben 28 jaar getrouwd geweest in Nederland.
  ja ze was gehandicapt (ze had een gat in haar hand)
  ze kon het geld sneller uitgeven dan dat ik het op de bank kon overschrijven.
  na mijn scheiding heb ik een weduw vrouwtje leren kennen uit Thailand .
  ze komt uit de Isaan en was getrouwd met een monteur uit mijn firma.
  deze Thaise schonen is niet op mijn geld uit en we zijn al 8 jaar gelukkig zonder ook maar een woord ruzie te hebben.
  haar broer en zus hebben wel het idee dat hier in Nederland boompjes groeien met 50 euro biljetten.
  we helpen waar we kunnen zoals schoolgeld en kleding voor de 8 kinderen maar de rest moeten ze zelf doen
  ik kan zeggen dat de Nederlandse vrouwen de liefde koppelen aan je pensioen en huis met bedrijf en we kunnen niet zeggen dat alle Thaise vrouwen hier op uit zijn .
  uitzondering bevestigt de regel
  ik hoorde jongens in de bar vroeger opscheppen dat ze een timmer fabriek hadden terwijl ze in werkelijkheid palette timmerman waren.
  ze geven in drie weken een vermogen uit in de ogen van dat Thaise meisje, en als hij zijn grootspraak niet kan waar maken is de Thaise de schuldig.
  laten we allemaal een nuchter in de schoenen staan van een Thaise en vertel je zelf eens wat zo’n meisje van je moet verwachten.
  geef mij maar het Thaise karakter deze vrouwen werken nog altijd op straat metselen stukadoren en het zijn de vrouwen die het thaise economie draaiend houden terwijl de kerels luilakken zijn en werken als portier, taxidriver of politie.
  bekijk het eens van die kant waarom zo’n vrouwtje de keuze op jou laat vallen,
  jij brengt een vast inkomen en geborgenheid daar hopen ze op en als je wat ouder bent rennen de meeste mannen in het algemeen niet meer van vrouw na vrouw.

 10. johan zegt op

  In mijn rustige zoektocht naar een thaise dame ,kwam ik in Brussel terecht. Afgesproken bij een cafeetje,en eindelijk kwam een knappe thaise aangewandeld. Het duurde niet lang ,of enkele straffe vragen kwamen mijn richting uit. Niet verwacht maar het helpt je wel uit de roes. Binnen een half uur wist ik al dat het niks geen worden ,al was ze meer dan mooi,voor mijn toch. Er was nauwelijks iets met telefoon te regelen (voorbode van dat ze niet lastig gevallen wilt worden ),en waar ze werkte ofzo was er niet uit te krijgen. Conclusie ;in Belgie zijn er ook dames die gewoon een sugardaddy zoeken.

 11. Jay zegt op

  Wat denken ze nu zelf … 65 dik oud en lelijk dat een knappe Thaise van 25 straalverliefd op ze wordt ? Eigen schuld , dikke bult als het misloopt . Kan er geen medelijden mee hebben .
  In je eigen leguae winkelen en grote kans dat het goed komt met een beetje gezond verstand .

 12. chris zegt op

  Mijn vader zaliger zei altijd: soort zoekt soort. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dat ook in Thailand voor een Thaise partner geldt hoewel mijn vader hier nooit geweest is.
  Dus ben je graag in de kroeg (voor een biertje, voor biljarten) dan voel je ook meer thuis bij een Thaise vrouw die graag poolt en een alcoholisch drankje drinkt. En doe je dat al vele jaren, dan weet de Thaise vrouw ook dat ze dat gedrag niet meer verandert; misschien een klein beetje.
  Ik ben nooit ene kroegtijger geweest, en in mij studententijd kwam ik wel vaak in de kroeg voor hooglopende discussies om de wereld te veranderen. Ik drink alleen een pilsje in het weekend en mijn Thaise vrouw drinkt helemaal geen alcohol. Ik heb haar dan ook niet via de kroeg leren kennen.
  De enige onhebbelijkheid die ze heeft is dat ze altijd in de Thaise loterij speelt. Maar daar staat tegenover dat ze altijd wint. Dus je hoort mij niet klagen.

 13. Ronald zegt op

  Gezond verstand gebruiken staat op no.1; dat is niet alleen in Thailand verstandig maar over de gehele wereld als je op zoek gaat naar een leuke meid.
  Ik wil niet zeggen dat alle Thaise vrouwen fout zijn die in een barretje of club werken, maar ze zitten daar natuurlijk niet voor niets en zeker niet omdat ze dat werk daar zo leuk vinden. Het gaat hun daar in die business natuurlijk in de eerste plaats om geld.

  Zelf heb ik in den beginne ook ‘leergeld’ moeten betalen met een dame uit de Isaan die ik hier in NL ontmoet heb. Bleek ruime ervaring opgedaan te hebben in Pattaya en dat was te merken op een bepaald vlak, en ook wat betreft geldzaken.
  Maar ik stel me zo voor als je ervaren bent in het Thaise RLD milieu dat je op den duur wel het kaf van het koren weet te scheiden.

  Maar wie zit daar nu op dat soort schepsels te wachten; je denkt toch niet dat het bezoeken van een RLD DE manier is om een leuke Thaise vriendin te scoren voor een serieuze relatie?!
  Dat is hetzelfde als dat je naar de Wallen, het RLD in Groningen, Leeuwarden, Den Haag of waar dan ook op zoek gaat naar een NL vriendin! Kans van slagen is vele malen kleiner natuurlijk.

  De goed opgeleide, financieel zelfstandige, Thaise vrouw manifesteert zich tegenwoordig vaak op datingsites en daar heb je goed de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Vaak zeg ik, als ik in contact kom met een leuke dame aldaar, dat ik werkzoekend ben en momenteel weinig te spenderen heb.
  Reken maar dat dat werkt in het vinden van een leuke en betrouwbare vriendin! 🙂

 14. Janinne zegt op

  Door de ogen van een westerse vrouw.
  In mijn volgende leven kom ik terug als Thaise schone.
  Heerlijke uitjes in eigen land, soms naar bij gelegen buurlanden.
  Voor mijn kinderen word het schoolgeld betaald, en als mama of papa ziek is dan helpt mijn vriend/ man me gelukkig!
  Schat laten we een huisje bouwen het is zo druk met mijn grote familie in huis. Ik wil het liefst met je alleen zijn, je bent zo lief!
  Als je een stukje land koopt dan kan ik daar op gaan werken en dan verdien ik geld waar we van kunnen leven……….
  Goh wat ziet mijn leven er nu anders uit, vroeger werd ik in de steek gelaten door de vader van mijn kind. Toen kreeg ik er één die niet wilde werken en alcoholist was.
  Ik droom in gedachte verder wat een eikel is het, gelukkig weet hij nog niet dat hij als farang hier in Thailand geen poot heeft om op te staan en hij weet ook niet dat ik HTS heb gehad ( hoge toneel school)

  • Khun Peter zegt op

   Beste Janinne, het alternatief is 7 dagen in de week 12 uur werken voor 250 euro per maand. Denk ook niet dat jij dat zou willen, of wel soms?

   • Janinne zegt op

    Khun Peter, ik schreef het uit de ogen van een westerse vrouw.

    Die in Nederland ook keihard moet werken om de eindjes aan elkaar knoppen.
    En vaak door het harde werken gestraft word!
    We kunnen een werkweek van Nederland niet vergelijken met Thailand of waar ook ter wereld.
    Hetzelfde als loon en kosten.
    We hebben de mazzel dat we met de euro zoveel kunnen in Thailand.

    Ik schreef dit verhaal omdat ik de gelukkige ben van 2 Thaise schoonzussen in de familie.
    Die dus denken dat de euro uit de grond komt maar vergeten dat wij ook keihard moeten werken.
    Zelfs als je een vrouw bent ! Als je dan ook nog de pech hebt gehad dat je ontslag kreeg en je zuur gespaarde centjes opgaan om te overleven dan kan ik best wel eens verdrietig worden…..
    Ze hoeven maar te knipperen met de ogen,en het woordje schatje roepen en hup de heren hebben weer toegegeven storten weer 50 euro, want mama ziek zo zielig en ach het is maar 50 euro!
    Ja dat dacht ik ook wel eens als ik nu 50 euro meer zou hebben maakt dat een wereld van verschil.
    Als je probeert je zorgen te delen dan zeggen ze You look for rich man.
    Alsof je daar mee geholpen bent? Ja financieel, maar gevoelsmatig???? Je wilt toch een maatje waarmee je dingen wilt delen en dat gaat niet met een Thaise, ( ja éénzijdig) ze hebben een hele andere cultuuur daar hoor je me verder niet over. Ik zeg altijd je kunt iemand uit een ander land halen, maar het land haal je er niet uit.
    En als ze eenmaal Nederlands paspoort hebben krijgen ze gratis en voor niets ook nog 2% aow per jaar. Terwijl je in Thailand geen enkel recht heb als farang!
    Waarom hebben de Nederlandse mannen medelijden met deze dames? En zien ze hun landgenoten niet staan?
    Kan mij 3 dingen bedenken, ze dulden geen tegenspraak en ze kunnen de rijke man uithangen omdat alles nog relatief goedkoop is. En ze hebben een gouden …..
    Wat als Thailand evenduur zou zijn als Nederland?
    Daarom schreef ik in mijn volgende leven kom ik terug als een Thaise schone. Moet alleen mijn gevoel dan laten varen maar materialistisch kun je ook gelukkig worden.

    • TheoB zegt op

     Kleine correctie: Iedereen die in NL woont (ingeschreven bij de BRP) bouwt, 50 jaar voorafgaand aan de pensioengerechtigde leeftijd, 2% per jaar pensioen op.
     Voor de bijstand geldt tevens dat je nederlander moet zijn.

 15. Fred zegt op

  Nung is een goede vriendin van mij en Nung maakt er geen probleem van om het aan iedereen door te vertellen dat ze het met mij wel ziet zitten.
  Dat ik er, inmiddels al weer vier jaar geleden geen zin in had, weten de intimi ook wel.
  Nung is gek op geld en dingen kopen.

  En ja hoor, op een dag dient Emilio zich aan een Italiaan die zijn Italiaanse restaurants heeft verkocht en een dikke buidel bij zich draagt.

  De wel getrainde ogen van Nung valt dit op en niet lang daarna hebben ze een relatie.
  Hoe ze het voor elkaar heeft gekregen is mij nog steeds een raadsel maar Emilio maakt een 2 miljoen bahtjes over om een huis te kopen voor……..haar moeder.

  Dat de relatie vele ups en downs heeft komt door het feit dat onze Nung geen Italiaans spreekt en hij geen Engels.

  Menig maal heb ik als tolk moeten functioneren ( de romaanse talen liggen mij ) maar aan het laatste verzoek van Emilio kan en wil ik geen gehoor geven.

  ” Freddy, hoe kan ik mijn 2 miljoen baht terug krijgen ?????? “


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website