Feesten in Thailand

Door Lung Addie
Geplaatst in Column
Tags:
20 februari 2015

Het is 18 februari 2015, dit moet weer een memorabele dag worden in de vaderlandse geschiedenis van Thailand. Toch zo ziet er het uit op de manier waarop Lung Addie, in zijn zo rustige jungle, deze ochtend gewekt werd.

Klokslag 6 uur, nog donker buiten, een oorverdovend geknal net als een grote concentratie van snelvuurgeweren telkens afgesloten door enkele luide knallen als ware het artillerievuur. Neen, het was niet het typische getak van Kalasjnikovs en ook niet van de M16, het was een ander soort wapens wat gebruikt werd. Stond het IS niet enkel aan de poorten van Europa maar waren die nu ook geland op het strand van Pathiu? Neen, het moest een andere schurkenstaat zijn welke Thailand aan het belagen was, dat was zeker.

Afgaand op de frequentie van het geknal moest het er alleszins hevig aan toe gaan. Was het de belagers om de zo strategische luchthaven van Chumphon, hier in Pathiu, op 4 km van mijn deur te doen? Daar zouden ze geen gemakkelijke klus aan hebben want de luchthaven wordt zwaar bewaakt door juist geteld twee ongewapende militairen en die zouden zeker hun leven geven voor de bescherming van Lung Addie, daar kon ik van op aan.

De luchtmacht was nog niet te bespeuren, maar die zou spoedig wel hier zijn en kort komaf maken met de schurken die het aandurfden Thailand aan te vallen. De landmacht gaf alleszins blijk zich niet zomaar te laten verjagen want er werd steeds duchtiger over en weer geknald, zelfs de artillerie moet in stelling gebracht zijn want de explosies werden, naar gelang het meer licht werd zwaarder en zwaarder. Waarschijnlijk hadden de verdedigers des vaderland een verkenner in positie gebracht en werd het artillerievuur nu bestendig gericht op de vijandelijke posities.

Naargelang meer naar de avond toe verminderde de hevigheid der knallen, hier en daar blijkbaar nog een kleine verzetshaard welke op te ruimen viel… dus Lung Addie kan weer gerust gaan slapen, geen vreemde mogendheid die zijn rust nog zal verstoren.

Ach ja, wij leven toch in een prachtig land. Driemaal per jaar kunnen we Nieuwjaar vieren en vandaag 18/2 was het toevallig het Chinese Nieuwjaar met zijn traditioneel geknal. Indien je ten volle wil genieten van Nieuwjaar een goede raad: neem een Thaise vriendin of echtgenote met Chinese roots en die ook nog Boeddhiste is en je viert ten volle driemaal per jaar Nieuwjaar. Het heeft nog het voordeel dat je de slinger met Happy New Year het ganse jaar door kan laten hangen….

Ergens wel jammer dat kindeke Jezus geen broertjes of zusjes had, anders konden de Farangs verschillende keren per jaar Melly Klistmas vieren en was het feest het ganse jaar door.

Aan alle Thaise Chinezen: Happy New Year.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Feesten in Thailand”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Hier in Pattaya heb ik er weinig van gemerkt, het Chinese Nieuwjaar. Af en toe zo’n ratelband, dat was alles. Volgens mij heb je hier ook niet een echt ‘Chinese Quarter’, vreemd genoeg. Of heb ik iets gemist?

 2. Lung addie zegt op

  Beste Fransamsterdam,
  je moet wel het ludieke van het artikel inzien en ook niet vergeten dat Pattaya “Thailand” niet is. Pattaya is “Farangland” en daar is niets “normaal” Thais te noemen. Je hebt inderdaad niet “iets” gemist, maar al heel veel. Zelfs Song Khrang kennen ze daar niet op de traditionele manier. daar wordt dit feest gereduceerd tot een ordinair naar elkaar gooien van water, maar naar de diepere grond ervan kan je enkel raden. Ga even buiten Pattaya en leer Thailand eens op een andere manier kennen en je zal begrijpen waar een ludiek artikel als dit over gaat. In Thailand wonen, wijd en zijd, heel veel Chinezen met hun eigen cultuur en dan spreek ik niet over de Pattaya Chinezen welke enkel in de dubueuze financiele sector van Pattaya actief zijn.

  Lung addie

 3. Fransamsterdam zegt op

  Je hebt helemaal gelijk Lung Addie. Ik zie de lol er ook wel van in en weet donders goed dat Pattaya Thailand niet is. Maar ik ben hier met geen stok weg te slaan. Ieder zijn meug, moet je maar denken.
  En gisterenavond toch nog een vleugje Chinees Nieuwjaar, in Soi 7.

  http://youtu.be/qdYirAcWwJk

 4. W. van Doorn zegt op

  Pattaya is natuurlijk wel echt Thais, namelijk is international, en wel op een manier die alleen in Thailand mogelijk is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website