Lung Addie is een optimistisch en realistisch persoon. Ik zal het maar meteen zeggen, hij bezoekt nooit toekomstvoorspellers, helderzienden of dergelijke en staat netjes met beide voeten op de grond.

In Thailand is bijgeloof, toekomstvoorspellingen en diens, meer aan de orde van dag. Zeker als het om de winnende cijfers van de loterij gaat. Uit ervaring weten we dat het grotendeels om charlatans gaat die enkel op geldgewin uit zijn en lichtgelovige op de mouw spelden wat ze zelf graag willen horen en er nog geld aan verdienen er bovenop. De meeste informatie halen deze charlatans dan nog uit wat ze van de bezoekende persoon zelf, op een sluwe manier ontfutselen, of uit uiterlijke tekenen.

Het is eenvoudig aan iemand te zeggen dat ze een ongeval gehad hebben met de motorfiets als de benen en armen vol staan met de littekens ervan. Of als er een dame, met een blauw oog, zich aanmeldt te zeggen dat ze klap gekregen heeft van haar dronken echtgenoot. Dus aan lezer om uit te maken wat ze zelf denken over volgende waar gebeurde en geverifieerde verhalen. Wat is er van waar, bestaan er werkelijk personen die meer zien, voelen, weten dan van de gewone sterveling verondersteld wordt?

Lung Addie neemt geen stelling in en vertolkt enkel een paar merkwaardige, persoonlijke vaststellingen welke deze vraag oproept. De verhalen:

Jaren geleden was er in België een optreden van een “helderziende”, de naam ben ik vergeten, maar het was een heel bekende in zijn “vak”. Lung Addie was, uit nieuwsgierigheid, naar het optreden gaan kijken. Dit was trouwens zijn eerste en enige kennismaking met iets dergelijks. Op een bepaald moment begeeft de “helderziende” zich onder het publiek en konden mensen door middel van foto’s en objecten zijn voorspellingen vernemen. De helderziende komt bij Lung Addie aan en deze geeft hem een foto van zijn, reeds enkele jaren voordien overleden, echtgenote. Hij krijgt onmiddellijk als antwoord: “deze persoon is niet meer onder ons, dus kan er niets meer over zeggen”. Lung Addie had met niemand gesproken en had ook geen uiterlijke tekenen welke op een eventueel weduwnaarschap konden duiden. Het optreden was ook niet op een plaats waar iedereen Lung Addie kende en eventueel achtergrondinformatie kon verschaffen. Raar maar waar!

Een goede Thaise vriendin van Lung Addie, geboren op een “Big Buddha day” zowat 50 jaar geleden. Zeer gelovig in Boeddha, bidt en mediteert heel regelmatig, een doodgewone werkende Thaise vrouw. Op een dag, tijdens zo een kleine persoonlijke meditatie, ziet zij in een flits het beeld van haar collega gelegen in een ziekenhuis bed. Een Zwitserse dame waarvan ik de naam niet ga vernoemen. Zij zegt de volgende dag aan haar collega: Wees voorzichtig want ik zag je in het hospitaal liggen. Twee dagen later werd de collega, zonder voorafgaande tekenen van ziekte opgenomen in het hospitaal met een acute appendix ontsteking. Dit verhaal werd door de Zwitserse dame in kwestie bevestigd aan Lung Addie.

Zelfde dame als voorheen (jammer want dit kan twijfels over samenspel opwekken). Mijn vriendin zegt tegen haar: “Wees voorzichtig want ik heb je gezien op een manier dat je helemaal niet kan lopen. Ik vermoed dat je een ongeval gaat hebben. De dame lacht dit weg en zegt dat ze heel voorzichtig is met de motorbike. Drie dagen later vergeet deze dame de standaard van haar motorbike uit te zetten en valt, van de zijkant van de weg twee meter dieper in een gracht. De motorbike valt op haar benen met als resultaat: een gebroken knie en het andere been een onderbeenbreuk. Kan inderdaad reeds enkele weken niet meer lopen. Ook dit verhaal werd me bevestigd door de persoon in kwestie.

Dit zijn drie merkwaardige verhalen waarvan ik “vermoed”, daar ik “zeker weten” niet wil/kan gebruiken”, er geen samenspel is tussen de betrokkenen want die hebben er feite geen enkel belang bij. Bij het eerste verhaal was ikzelf betrokken partij. De twee andere verhalen komen van een echt betrouwbaar en stabiel persoon.

Die vriendin verteld mij dat zij dit helemaal niet wil dat zij dit ziet, probeert dit zelfs te onderdrukken, maakt er ook op geen enkele manier ge(mis)bruik van. Wat is ervan waar? Toeval, mogelijk…. of gewoon nonsens?

Het grote gevaar van het werkelijk geloven in “helderzienden” en aanverwanten is dat sommige personen ernaar gaan leven. Als men mij vandaag voorspelt dat ik morgen ga sterven, (wat ik hoop van niet want ik wil nog wat meer voor Thailandblog schrijven) dan kan ik verschillende zaken doen. Ik trek er mij gewoon niets van aan en leef morgen nog …. Dan had de “helderziende” ongelijk. “Ben ik morgenvroeg dood”, dan had die wel gelijk maar dit kan zuiver toeval zijn.

Ik blijf morgen netjes thuis en, als er per ongeluk geen vliegtuig op mijn huis valt of de gasfles ontploft in mijn nabijheid, dan heeft de helderziende ongelijk.

OF: ik ga morgennacht op de treinsporen of in het midden van Petkassem road liggen, ja dan heeft de “helderziende” met een hoge graad van zekerheid gelijk.

Graag reacties op dit, hoe denkt de lezer hier allemaal over?


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

26 reacties op “Bijgeloof, zieners en toekomstvoorspellers: Wat denkt de lezer hiervan?”

 1. FonTok zegt op

  Als je thuis blijft omdat de “ziener” voorspelt heeft dat je morgen wellicht dood gaat dan zou er zo maar iets in of rondom je huis kunnen gebeuren. Ik heb zelden zoveel bijgeloof gezien als in Thailand. Filmpjes op Youtube waar brommers van een overledenen rondjes draaien zonder bestuurder en men gelooft werkelijk dat het de eigenaar is die dat doet. Terwijl dat dinge gewoon een gasvergrendeling heeft en in een spin is gezet zodat hij rontolt op een vaste plek.

  Ik heb een man zien huilen omdat er een geest op zijn schouder zat en Boeddha om twee uur snachts moest worden gehaald om die geest weg te jagen. Oorzaak volgens mij : “Overmatig alcohol gebruik”.

  Er wordt geofferd aan geesten om de loterij uitslag ten gunste van hunzelf te keren. Maar tegelijkertijd zeggen ze dat Boeddha hun daarin niet kan en mag helpen.

  Mensen die overleden zijn worden herdacht tot in den treure en er wordt eten en drinken neergezet zodat ze geen honger hoeven te lijden in het hiernamaals. Heb er nog nooit een zien komen eten.

  Vorige week bereikte me nog een verhaal van iemand die zijn overleden vader die nacht had horen huilen in het huis. Het gevolg de hele familie in rep en roer en niemand die er meer durfde te slapen. Boeddha moest weer komen om alles tot rust te bedaren. Kassa want dat kost weer bakken met geld want er moest weer getamboened worden en een groot feest gegeven worden volgens het locale dorsphoofd.

  Het bijgeloof en de angst voor geesten is de bron van inkomsten van deze “zieners”. Ze varen er wel bij.

  Soms denk ik wel eens het is 50 jaar terug in de tijd. Toen de kerk in Nederland ook nog zoveel gezag em macht had. Het is wachten op de dag dat men het licht ziet in Thailand.

  • theoS zegt op

   FonTok, Oh, en wat in Nederland met Vrijdag de 13e? Of een zwarte kat je weg kruist? Of diegenen die een kruis teken maken om iets af te weren? Of onder een ladder doorlopen? Hotel, condominiums die geen 13e etage hebben? Tijd dat men daar ook het licht ziet.

 2. Martien zegt op

  Dat er meer is tussen hemel en aarde heb ik zelf meegemaakt.
  Het was 6 april 1998: had die dag nog een aantal keren met mijn moeder gebeld. De afspraak was dat ik de volgende dag haar zou bezoeken. Tot zover weinig aan de hand dus.
  In de nacht van 7 april….het was ongeveer half een……komt in een korte droom mijn overleden vriend mij iets zeggen: je moeder is z…!
  Verder kwam hij niet want precies op dat moment ging de telefoon. Ik nam de telefoon op en kreeg een buurvrouw van mijn moeder aan de lijn en die vroeg mij met spoed naar huis te komen want mijn moeder was ziek!
  Om een lang verhaal wat korter te maken: mijn moeder overleed diezelfde dag.
  Van toeval kan hier geen sprake zijn…..eerst was geprobeerd mijn broer te bellen maar diens telefoon lag niet goed op de haak en was onbereikbaar.
  Later werd gevraagd of mijn zus gewaarschuwd moest worden. Werd niet gedaan want die moest de volgende dag weer vroeg op.
  Ik was dus nummer 3 die gewaarschuwd moest worden en precies (how is it possible?) op dat moment van die “droom” gaat de telefoon!
  Pas later realiseerde ik me dat ik werd gewaarschuwd……ik heb wel meer paranormale zaken meegemaakt….maar deze zal ik never/nooit vergeten!
  Met vr. gr.
  Martien

 3. Renévan zegt op

  Toen ik een nieuwe brommer kocht mocht ik die pas op een bepaalde dag na een bepaald uur ophalen van mijn vrouw. Eerder ophalen zou ongeluk brengen. Toen ik dit vertelde in de garage werd er een beetje lacherig over gedaan. Nu rij ik al zeven jaar schadevrij rond op Samui ( gemiddeld de meeste ongelukken in Thailand). Dus het moet wel waar zijn, of zou het liggen aan mijn defensieve rijstijl.

  • lung addie zegt op

   sorrie, maar het gaat hem niet over “rituelen” die stammen uit het animisme en het gaat hem ook niet over het buddhisme. Het gaat hem over de vraag …. wat denkt de lezer van bepaalde, moeilijk te verklaren voorspellingen of het aanhalen van zaken uit het verleden van iemand die men in feite van haar nog pluim kent.
   lung addie

 4. fransamsterdam zegt op

  Het lijkt me soms best wel leuk om erin te geloven. Maar de feiten verzetten zich daartegen.
  Consistent significante reproduceerbare onderzoeksresultaten zijn er niet.
  Hilarisch vind ik nog steeds het verhaal over de genverbrander. U moet maar eens googelen op dat woord.
  O ja, één ding durf ik wel te voorspellen: De 4 biljoen Baht omzet die de waarzeg-industrie in Thailand volgens een eerder op dit blog verschenen artikel zou draaien, gaan ze dit jaar niet halen.
  Heb ik dan toch een glazen bol? Nee hoor, maar 4 biljoen zou neerkomen op 60.000 Baht per Thai per jaar.
  Het vertaalspookje heeft vermoedelijk ‘billion’ weer eens – foutief – met ‘biljoen’ vertaald in plaats van – correct – met ‘miljard’.
  Dit alles neemt niet weg dat bijvoorbeeld Tarot kaarten een heel goed hulpmiddel kunnen zijn om met iemand tot een indringend gesprek te komen, wat mogelijk zelfs als zinvol of therapeutisch wordt ervaren.
  Het is dan als het ware het instrument van een psycholoog, maar niet de machine van een parapsycholoog.

  • Ruud zegt op

   Beste Frans,

   Probeer de Lenormandkaarten eens die zijn veel duidelijker en lees ook haar korte biografie onderaan de site.
   Of kijk naar de video van Nostradamus voor 2015 duurt ca 4 minuten en enkele voorspellingen gaan uitkomen, maar hij heeft dit geschreven in 1560

   http://www.catharinaweb.nl/tarot/lenormand.htm

   https://www.youtube.com/watch?v=W6YFMei_wLY

 5. Henk b zegt op

  Ik zweef een beetje in het midden, er zijn nu eenmaal dingen die je niet kunt verklaren.
  Wat mij jaren geleden overkomen is, zo een raar twijfel geval

  Ben met mijn ex vrouw op vakantie in Thailand , en zittend aan een bar in Phuket, komt er een Indiër. naar ons toe, en vroeg ons of hij de toekomst mocht voorspellen,
  .
  Och vond het wel leuk . en zat goed bij kas, omdat ik net een Horeca zaak had verkocht met aardige winst, en dat wist niemand daar. en hadden een vakantie geland van drie maanden.
  Die begon in Singapore, door Maleisië , naar Thailand.

  Hij begon onze handen om de beurt te lezen , en vertelde dat wij drie kinderen hadden , dat klopte.
  Toen vertelde hij dat wij goed bij kas zaten, omdat wij een project in Holland hadden verkocht. begon het een beetje raar te gaan vinden, eb wist niet wat ik er van denken moest.

  En toen kreeg ik een waarschuwing dat als ik terug was in Holland, ik problemen zou krijgen met een zekere J.B.
  Maar dat het allemaal wel goed zou komen, en ons geen zorgen moesten maken, gaf de man 500 Baht, en kreeg van hem ook nog een klein steentje , wat hij mij aanraden om bij mij te dragen.

  Toen wij na lange tijd terug kwamen, lag er een blauwe envelop in de bus, en schrok me wild, de belasting eiste van mij Honderd duizend gulden (100.000 ) z.g n, verzwegen inkomsten uit de gok kasten , met inclusief een boete .

  Maanden zijn wij de boekhouder en ik bezig geweest, het tegen deel te beweren, en uiteindelijk kreeg ik een brief van de belasting, dat zij toch twijfels hadden, maar het uiteindelijk niet hard konden maken, en werd op de somma van 00000,00 gesteld, dus vrij van betalingen,
  Deze brief was ondertekend, met inspecteur der belastingen J.B

  Dus berust dit op toeval, OF?

 6. Ruud zegt op

  December 2003 hadden wij in ons Heerengenootschap Peter van der Hurk op bezoek.
  Van de 20 aanwezigen zou hij van 10 personen iets over verleden en/of toekomst.
  Koude rillingen gingen die avond over onze ruggen, want hij vertelde dingen met betrekking tot niet gehaalde examens die de betrokkene liever niet publiekelijk had gemaakt. Ook werd een man uitgelegd waarom hij en zijn echtgenote niet aan kinderen moesten beginnen maar een vakantiewoning in Frankrijk zouden gaan kopen.
  Het was 3 uur lang sidderen en genieten want later aan de bar bevestigden menigeen de gemaakte opmerkingen. We hebben die avond 4 uur lang over deze seance zitten napraten en waren allen diep on de indruk.

  In mei 2004 ben ik voor een persoonlijke sessie naar Peter geweest en zonder iets te zeggen of aan te geven kon hij het gehele verhaal vertellen en het klopt na 10 jaar nog steeds. Zelfs hetgeen hij voor mijn kinderen voorspelde.

  In Thailand is het voor velen een eenvoudige bron van inkomsten en het gros zijn in mijn ogen charlatans, maar ik heb zelf enkele personen meegemaakt die gelijk als Peter zonder vragen of opmerkingen ook de spijker op de kop sloegen. Sindsdien maak ik regelmatig vreemde dingen mee en een Thaise vriendin haalt uit het analyseren van haar dromen regelmatig prijs in de “Lucky numbers” loterij.

  Ik geloof dat er inderdaad iets meer is tussen hemel en aarde, maar ik zou het positieve er uit halen en verders genieten van het dagelijks leven.

  Tot slot:
  Professionele paragnosten vertellen je niet hoe en wanneer je sterft al zouden ze het wel kunnen. Ze attenderen je wel op mogelijke ziekte die je onder je leden zou kunnen hebben en verwijzen je door naar een specialist.
  In mijn ogen mag je pas oordelen als je zelf een goede seance hebt meegemaakt. Rationeel denkende mensen, denken alles te weten maar volgens mij zijn het ook maar mensen die alleen maar in iets geloven als ze het kunnen ontleden…en toch gaan deze mensen regelmatig naar de kerk.

  • lung addie zegt op

   Beste Ruud,

   mogelijk was het dezelfde persoon die ik aanhaalde in mijn verhaal: Peter van der Hurk. Ik ben het niet zeker, maar de ervaringen waren dezelfde. Ik druk er nogmaals op: ik sta met beide voeten stevig op de grond, ik probeer meestal de zaken die zich voordoen te begrijpen op een wetenschappelijke manier, doch voor sommige zaken hebben we gewoon geen verklaring. Het stemt enkel tot nadenken, vandaar mijn artikel en vraag: wat denkt de lezer hierover…. “charlatan” verhalen interesseren mij totaal niet, die leest, ziet en horen we genoeg.

   lung addie

   • Ruud zegt op

    Beste Lung Addie

    Dit is het filmpje op YouTube over de vader van Peter van der Hurk. In USA Peter Hurkos genoemd.
    https://www.youtube.com/watch?v=Ei0m__zST_0

    Ter toelichting in het Heerengenootschap zaten indertijd mensen met goede opleidingen en over het algemeen rationeel denkende mensen. De persoon die Peter introduceerde was toen directeur van een groot Amerikaans bedrijf…….. en ook hij geloofde er in.
    En na de sessie de 19 andere aanwezigen ook.

    • Henk zegt op

     Ik ken Peter persoonlijk. Mijn beste vriend is een soort mentor voor hem. Een goede vriendin van mij was naar een privé-sessie van Peter gegaan, ze was al jaren bezig een derde kind te krijgen, hetgeen maar niet lukte. Peter gaf haar wat tips, en prompt raakte ze zwanger. Een vriendin die ook graag zwanger wilde worden en die het verhaal hoorde, vroeg ook een privé-sessie aan bij Peter en daar gebeurde precies hetzelfde. Peter heeft jarenlang ook sessies in België gegeven. Ook ik geloofde niet in dat waarzegger gedoe, maar nadat ik 12 jaar geleden kennismaakte met Peter, en zijn daden, geloof ook ik dat er meer is tussen hemel en aarde!

 7. ruud zegt op

  Een geest op je schouder zien hoeft geen alcohol te betekenen.
  “Zien” kun je op twee manieren doen.
  De eerste is met je ogen en de tweede is met je gedachten.
  Als je sterk in geesten gelooft, zullen je hersens iets dat je ziet maar niet direct kunnen herkennen vertalen naar een geest.
  Ze kunnen je ook beelden voorspiegelen.
  Een voorbeeld daarvan is een lang geleden overleden poes van me.
  Hoewel het beestje een eigen luikje had om binnen te kunnen komen, gaf hij er toch de voorkeur aan om voor het raam te gaan zitten en binnengelaten te worden.
  Nog weken nadat hij overleden was heb ik hem vanuit mijn ooghoeken nog voor het raam zien zitten als ik een boek las.
  Geloof je in geesten, zul je daar een geest zien zitten.

 8. Ronny Cha Am zegt op

  Ik zelf heb ook goeie ervaringen met waarzegers. Geloofde er ook niet in, tot er bij bezoek van een aanbevolen helderziende naderhand alles is uitgekomen in een tijdsspanne van 5 a 6 jaar. Verschillende zaken ivm familie die deze totaal onbekende niet kon weten.
  Heb er mij in verdiept voormezelf, te achterhalen hoe dat kan.
  Volgens mij zijn die helderzienden, “onderbewustzijn lezers”, informatie die uit uw eigen geest gehaald wordt.
  Dat een mensenleven vooraf bepaald is in een levenslijn geloof ik nu sterk in. Ook de factor geluk is vooaf bepaald.
  Ik weet dat veel mensen sceptisch zijn hierover, maar dat is hun zaak.
  Ben nu mij aan het verdiepen in hoe de thais in mijn omgeving met hun bijgeloof omgaan. Voorlopig vindt ik vele zaken uiteraard lachwekkend…maar ik wacht tot zij mij het tegendeel bewijzen.
  Ronny Cha Am

 9. George Sindram zegt op

  Inderdaad, het is belangrijk om met de voeten op de grond te blijven staan. En daarnaast kun je best het je kop in de wolken zijn.
  Dan wordt het woord toeval een aantal keren aangehaald. Laat ik eens iets filosofisch stellen: toeval bestaat niet. Het is iets wat je toevalt!
  Voor wie belangstelling heeft voor een antwoord op een belangrijke en serieuze vraag, ga het internet eens op en lees over het duizenden jaren oude Chinese wijsheidssysteem “I Tjing”.

 10. pw zegt op

  Toen ik laatst een hapje at samen met m’n vriendin, kwam er zo’n tarot-mevrouw naar ons tafeltje.

  Ik zei haar dat als zij een goede helderziende was, ze beslist had ‘gezien’ dat wij totaal geen belangstelling zouden hebben. Omdat zij dit niet gezien had, was zij een slechte helderziende en besloten we geen gebruik van haar diensten te maken.

  Enigszins verward droop ze snel af.

  Als ik een spel kaarten over 4 spelers verdeel, is het dan een wonder als elke speler exact 13 kaarten van dezelfde soort heeft? Menigeen zou zeggen dat er iets bijzonders aan de hand was. De kans dat het gebeurt is 1 : 536 447 737 765 488 792 839 237 440 000. Het *kan* dus wel!.

  Aanbevolen literatuur voor ‘gelovers’: De betoverende werkelijkheid van Richard Dawkins.

 11. Pieter zegt op

  Jaren geleden naar de eerdergenoemde Peter vd H geweest op aanraden van mijn vriend.
  Ik had een oude foto van mijn schoonvader meegenomen.
  Zonder iets te zeggen of te vragen reageert hij met dat is familie van je en die man is ontzettend slim, maar is tegengehouden door zijn echtgenote want die durfde geen risico te lopen en dat zit hem nog steeds dwars. Elk jaar als wij op vakantie waren keek hij in de balansen van mijn bedrijf en privé en hij was stik jaloers.
  Alles klopte exact en mbt mijn balansen die draaide ik elk jaar met opzet op z’n kop en lagen weer gedraaid als wij terugkwamen van vakantie.
  De 2de foto was van een tante van mijn echtgenote en haar man dacht dat ze licht dementerend was.
  Peter zag de foto en zei uit zichzelf. Het gaat niet goed met die vrouw, het lijkt wel of ze al aan het dementeren was. Helaas had hij wederom gelijk.
  Ongelofelijk maar waar.

 12. NicoB zegt op

  Is er meer tussen hemel en aarde?
  Geen toekomstvoorspeller of waarzegger zijnde, misschien een beetje off topic, vraag je het je soms toch af, ook al sta je met 2 voeten in de Hollandse, nou ja, nu Thaise, klei.
  Een buurvrouw van ons, ik noem haar Elly, was na een 2e keer beenmergtransplantatie door de artsen opgegeven, haar bloedwaarden en verdere situatie waren niet meer behandelbaar.
  De buurman kwam mij vragen hoe om te gaan met dit feit tov. zijn kinderen en verdere praktische vragen. Elly had al lang gevochten voor haar leven en zonder daar bewust aan te denken kreeg ik rond middernacht een ” bericht “, waar vandaan, ik weet het niet.
  Het bericht was dat ik mij tot onze ” huis Boeddha ” moest richten om Elly’s noodlot te keren.
  Dit deed ik en gaandeweg trilde m’n hele lijf.
  De volgende dag gingen we naar het ziekenhuis om afscheid van Elly te nemen.
  Bij binnenkomst zag ik iets wat niet kon, Elly zat fier in haar bed, dit was geen op sterven na dode vrouw! Na een paar minuten kwam er een arts bij haar bed en verzocht ons even op de gang te wachten.
  Daarna vertelde Elly dat de arts haar verteld had dat haar bloedwaarden zodanig verandert waren dat ze weer behandelbaar was en geen overlijdensrisiko meer; ook vertelde de arts aan Elly, dat hij dit nooit eerder had meegemaakt en absoluut niets begreep van hoe die verandering heeft kunnen gebeuren.
  Nadien heeft Elly het ziekenhuis mogen verlaten en na enige hobbels leeft Elly nu een normaal leven.
  Iets meer tussen hemel en aarde? zou je toch wel denken en gaan geloven.
  NicoB

 13. Bert Schimmel zegt op

  Op grond van mijn levensovertuiging ga ik er vanuit dat er geen hemel en hel is en derhalve ook niets is tussen hemel en aarde.

 14. Bert Schimmel zegt op

  Een vriend van mij ging ook eens naar een waarzegger. Hij belde aan en toen riep iemand:”Wie is daar?”
  Hij is gelijk weer weggegaan.

 15. Chris van het dorpje zegt op

  Wanneer je een beetje bekent bent met Magic Mushroom , Ayahuasca of Mescalin ,
  dan weet je ook , dat deze middelen van de natuur door Shamanen gebruikt ,
  je dingen laten zien en beleven , die gewon niet bestaan .
  Maar is dit echt zo , of bestaan deze dingen wel , maar op een andere ebene
  of dimensie en je kan ze pas na gebruik van diverse middelen zien en beleven .
  Shamanisme is duizenden van jaren oud en nog altijd te vinden bij veel
  natuur volkeren
  Ook Tarot kaarten in de handen van de juiste persoon kunnen je ongelofike
  dingen vertellen . Ik zelf heb al zo veel mee gemaakt , te veel om hier te vertellen ,
  maar geloof ook , dat er meer dingen tussen hemel en aarde zijn ,
  En dan heb je nog die demonic magicians , welke in laatste tijd meer en meer opduiken ,
  neem bijvoorbeeld Dynamo en bekijk hem eens op you tube . Dit zijn keen triks meer ,
  eerder echte magie .
  Heft niet Jesus al blinde weer laten zien en is over water gelopen ?

 16. John Chiang rai zegt op

  Of het nu nonsens is, geldmakerij of werkelijkheid,iemand die er werkelijk in gelooft,heeft hier baat bij.
  Het geeft de betroffenen meer zekerheid,en dit is voor ieder geloof,of zelfs bijgeloof niet anders.
  De meeste Farangs,waaronder ik zelf ook,denken te nuchter,en moeten voor alles een wetenschappelijk bewijs hebben,hoewel iedere wetenschap natuurlijk geen geloof meer is.

 17. harryromijn zegt op

  Wij onthouden die paar toevalligheden, die WEL uitkomen, doch de honderden, die NIET uitkomen, worden per direct vergeten…

 18. Peter den Haring, redactie Tijdgeest Magazine zegt op

  Ik ben 71 en heb al 40 jaar een Haagse praktijk als karmisch astroloog en auralezer. Ik heb ondertussen al alle mogelijke variaties op het thema reïncarnatie voorbij zien komen. Er is gelukkig schitterend onderzoek verricht door vooraanstaande lieden, waarbij het idee van de reizende ziel en de dwalende zielen goed gedocumenteerd is. Astrologische karakteranalyses zijn doorgaans zeer treffend, de voorspellingen niet altijd omdat er kennelijk veel ruimte is voor een Eigen Vrije Wil. Hoera! Aanvoelen van de aanwezigheid van overledenen komt veel meer voor dan men denkt. Gelukkig wordt er veel over het HSP-fenomeen gepubliceerd waardoor die krachtige ‘voelers’ zich minder geremd voelen om over hun ervaringen te praten. Bijgeloof is meestal op angst gebaseerd en daar profiteren EN de Levenden EN sommige parasitaire doden van.

 19. chris zegt op

  Voor mij is in de 10 jar dat ik hier wooon glashelder geworden dat er meer bestaat tussen hemel en aarde dan wat wij westerlingen hebben geleerd en – op basis van puur wetenschappelijke argumenten en theorieen – aannemen.
  Ik heb daarvan vele voorbeelden. Het beste voorbeeld is wel dat mijn vrouw elke trekking een prijs wint in de Thaise staatsloterij (en niet door honderd nummers te kopen). Ik heb daarover al eens een verhaal geschreven op dit blog. Statistich-wiskundig (ik heb een bevoegdheid om statistiek te doceren !!) is dat absolute onzin maar het gebeurt wel. Dat kost geen geld maar levert dus geld op en niemand wordt benadeeld, voor de gek gehouden of bedrogen.

 20. Bert zegt op

  Ik noem dat gewoon geluk.
  Mijn vrouw speelt ook graag in de lotto en wint ook regelmatig wel een mooie prijs. Sinds 2 jaar hou ik de winsten en de uitgaven bij in een excelspread en als ze dan te enthosiast roept dat ze zoveel heeft gewonnen laat ik haar zien wat haar onkosten zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website