Makha Bucha Dag in Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Boeddhisme
Tags: ,
22 februari 2016

Vandaag is het Makha Bucha dag in Thailand, deze dag valt op de derde volle maan periode. Dit is voor de Theravada Boeddhisten een belangrijke feestdag. 

Boeddha werd na 9 maanden, spontaan zonder onderlinge afspraak, door 1250 monniken bezocht om gezamenlijk een eerste preek van Boeddha te beleven.

Voor veel Thaise mensen is dit een Boeddhistische feestdag geworden. De tempels zijn feestelijk versierd. De mensen trekken er met de familie naar toe. Bij de tempel wordt dan met een brandende kaars, drie wierookstokjes en bloemenkransen drie keer rond de tempel gelopen.

Men kan daarnaast nog een ceremonie bijwonen en op deze wijze wordt dan de Boeddhistische leefwijze beleefd en herdacht. Pas in 1850 werd deze Makha Bucha dag tot officiële feestdag benoemd. Het is erg indrukwekkend om eens aan zo’n ceremonie deel te nemen.

Wat merken bijvoorbeeld toeristen ervan? Bij de tempels (Wats) zal het veel drukker zijn dan normaal. En in sommige restaurants zal geen alcohol geschonken worden. Ook zullen veel uitgaansgelegenheden gesloten zijn. De meeste banken en overheidsinstelling zijn ook gesloten.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website